Fernisering af en fundamentalisme-skulptur skyggen af terror
 
 
1.       Invitation til fernisering på Kunstcentret Silkeborg Bad lørdag d. 17. januar fra kl 11 til 18
2.       Terror-attentat i Paris gør projektet skræmmende aktuelt
3.       Videohilsen fra værkstedet
4.       Bedrifter fra 8 mand, en kvinde, 2 sættervogne, en manitou og en truck
5.       Dialogrum på kunstcentret og i Silkeborg
6.       Verdensmusik fra Hudna
7.       Genoptryk af bog om Galschiøt.
 8.       Program for ferniseringsdagen.

 
  
  Skulturen i pamorama salen på Sikeborg Bad
  
Indbydelse til åbning af
Dialog og kunstprojektet "Abrahams Børn" om de monoteistiske religioners dogmer
 
af billedhuggeren Jens Galschiøt (DK) 
 
                      
Du inviteres hermed til fernisering af Fundamentalism-skulpturen og kunstprojektet Abrahams Børn. Kort om projektet. Det er med stor glæde (og ikke så lidt stolthed) at vi er klar med udstillingen på Kunstcentret Silkeborg Bad (DK) nu på lørdag d. 17. januar fra kl 11.00 til 18.00.
 
Terror-attentatet i Paris har gjort både skulpturen og dialogprojektet skræmmende aktuelt. Med projektet tager vi fat på den svære og meget følsomme diskussion omkring religiøs fundamentalisme. Med fokus på hvor ens religionerne i virkeligheden er, på godt og ondt, lægger vi op til den dialog og brobygning vi mener der er så hårdt brug for. Mere om dette nedenfor.
  
Kunstneren bag skulptur-installationen, Jens Galschiøt, er kendt for en lang række store internationale kunstinstallationer der fokuserer på forskellige aspekter af globaliseringen både lokalt og internationalt, se oversigt over hans værker.
  
Hans domæner er normalt det offentlige rum som han bemægtiger sig med sine skulpturelle installationer. Med denne skulptur har han dog valgt at bruge kunstinstitutionen som afsæt for projektet. Se Silkeborg bad direktør Iben Froms beskrivelse af projektet og Bruun Rasmussens anbefaling af Jens Galschiøt.
   
Vi håber at du kommer op og ser frugten af de sidste 5 års arbejde med skulpturen. Udover lange arbejdsdage har vi brugt 5 tons kobber, 10 tons stål, 3 tons voks, 8000 voksbøger, 1 kilometer valsede kobberplader, 6000 nitter og 28 fladskærme med minicomputere.
 
Se denne korte video-hilsen fra værkstedet, hvor vi indtil sidste uge knoklede i døgndrift for at færdiggøre skulpturen. Den er lavet af Jens Schlosser.
 
Skulpturen Fundamentalism er kun et af elementerne i dialog- og kunstprojektet Abrahams Børn. Vi har opstillet 5 skiftsøjle-skulpturer rundt om i Silkeborg der skal sikre at dialogen også foregår i nærområdet.
 
På Kunstcentret Silkeborg Bad bliver der etableret dialogrum med de interaktive dialog- og undervisningsværtøjer, som vi har lavet til projektet. Her vil man også kunne finde undervisningsmaterialer, læseafdeling og der vil være rundvisninger ved skoletjenesten KK44. Desuden byder udstillingen på fotogalleri med arbejdet med tilblivelsen af skulpturen samt billeder af de mest markante happenings der er udgået fra Galleri Galschiøt.
   
  
 
  
Kærlige hilsner
  
Undertegnede kommunikationschef Lasse Markus,
 
samt Jens Galschiøt og hans hårdtprøvede medarbejdere.
 
 
Fernisering af Fundamentalism 17. januar   
 
Ferniseringen åbner allerede kl 11 og varer hele dagen med forskellige indslag, herunder åbningstale kl 14 af biskop Henrik Stubkjær samt koncert med Hudna, et verdensmusik-orkester der går på kl. 17. Man behøver ikke være der hele dagen, men kan gå fra og til alt efter humør.
 
Udstillingen varer i 3 måneder så der er rigeligt tid til at komme forbi og se den i mere rolige omgivelser. Hvis du ikke kan komme, kan du i næste uge se reportagen fra ferniseringen af dokumentarist Niller Madsen der følger og har fulgt hele processen.
 
Filmmanden Jens Schlosser har fulgt arbejdet med skulpturen og han vil bl.a. lægge en kort film på youtube hvor man i løbet af få minutter kan se hele skulpturen blive sat op i intervaller af 10 sekunder.
 
Der er også en del andre udstillinger at kigge på og kunstbygningen ligger i et smukt område, med dejlig natur og der er mange skulpturer udstillet udenfor.
 
  • Kl. 11.00 KunstCentret åbner
  • Kl. 11.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket
  • Kl. 12.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket igen
  • Kl. 14.00 Åbningstale ved biskop Henrik Stubkjær m.fl.
  • Kl. 17.00 Bandet Hudna spiller verdensmusik
HUDNA   – tre forskellige kulturer, tre forskellige religioner og tre forskellige musikkulturer smelter sammen. Inspireret af Mellemøsten, Balkan og Tyrkiet Hudnas medlemmer har rod i jødedom, islam og kristendom. Gruppen vandt prisen for bedste world track ved Danish Music Award World i 2013 og 2014.
 
Besøg KunstCentret Silkeborg Bad
Åbent: tirsdag – fredag 12.00 - 16.00,
lør. søn- og helligdage 11.00 - 17.00
Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg - tlf. 8681 6329
reception@silkeborgbad.dk
****
 
Foto serie af opstilling på silkeborg Bad
 
Vi har i wekenden været 8 mand (og en kvinde) i Silkeborg og opstiller skulpturen med hjælp fra 2 sættervogne, en manitou og en truck. Som du kan se på fotoet ovenfor og fotoserien på nettet er det blevet ret godt og skulpturen kan lige præcis pesses ind i den pragtfulde panoramasal på Kunstcentret Silkeborg Bad.
 
Vi mangler stadig en del men det laver vi i løbet af ugen. Det er fedt at se skulpturen stillet op. Til trods for dens kolossale dimensioner nærmest ’svæver’ den og inde i cirklen er en zen-agtig ro.
 
 
Attentat i Paris og Fundamentalism udstilling
 
Galschiøt har selvfølgeligt gjort sig nogle tanker om, om hans skulptur ’Fundamentalism’ vil kunne danne grobund for voldsomme reaktioner. Men kernen i projektet, er meget afbalanceret og fokusere på at både jødedommen, kristendommen og islam indeholder stort set de samme mørke og lyse sider og at man kan opbygge både et meget menneskekærligt samfund og et totalitært regime, ud fra alle de tre religioner.
 
Galschiøt har i anledning af terror-attentatet udsendt denne pressemeddelelse og vil selvfølgeligt gennemføre projektet som planlagt - nu er der kun endnu mere brug for det.
 
 
 
Genoptryk af bogen om Galschiøt
 
Bogen hedder ”Jeg Anklager” og er en  bog på 180 gennemillustrerede sider om Galschiøt og hans mange projekter. Vi genlancerer bogen på ferniseringen hvor den vil kunne købes til ferniseringspris. 
 
Det er en god bog på 180 gennemillustrerede sider. Se anmeldelser.
 
Den kan i øvrigt også downloades gratis her.
 
 
Info om  Galschiøt, 'fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
 
 
 
Konceptet til skulpturprojektet på : Dansk, Engelsk, Fransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
 
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
  
 
Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense. 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
  Jens Galschiøt og direktør Iben From
 
Skulpturerne vendes for at få dem ind i kunstcentret
 
Andre fjerner støttebjælker
 
 
Bogstaverne sættes op med truck
 
Fladskærmende monteres på soklensiden
 
 
 
  
Bogen Jens Anklager om Galschiøt
 
    Den tomme sal før opstilling
 
læsning om natten
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste