Innehåll
 
- Vad är bra?
- Erbjudande Målskillnad
- Vetskaplig studie
- Utfall t.o.r.
- Äkta nyponsoppa

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferens- världen.
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Klä dig rätt, annars ...
 
 
Rökning är skadligt ...
 
 
 
 
Citat 
 
 
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. 
Einstein

 


Vad är bra med det då?
 
 
En anledning att jag skriver böcker är att utveckla mig själv. När jag startar är 30-50 procent av innehållet klart, resten kommer från att läsa, att lyssna på föreläsningar och att intervjua personer. I min senaste bok "Målskillnad" intervjuade jag bland andra Erik Valvring som arbetar med kreativitet. En sak han sa har jag använt mig mycket av. När saker inte går som planerat säger Erik och hans kollegor "Vad är bra med det då?". Den enkla frågan får dig att koncentrera dig på det som är positivt istället för problemet.
 
Veckorna innan boken skulle lämnas till tryckeriet, var väldigt hektiska med korrekturläsningar, sena tillägg, kombinerat med många föreläsningar. Det gjorde att jag bara tränade en gång/vecka. Jag cyklade i och för sig till arbetet och gick promenader med hunden, men riktig träning var det ont om. Jag ställde mig frågan "Vad är bra med det då?", svaret var att kroppen fick vila ut ordentligt och jag blev av med några småskador. Nästa gång något inte går enligt plan ställ dig frågan "Vad är bra med det då?"
 
Tre erbjudande för "Målskillnad - målstyrd eller målstörd"
 
Dags för bok nummer sju "Målskillnad - målstyrd eller målstörd". 192 sidor som ökar dina chanser att nå fler mål. Boken har ingen baksida utan två framsidor. Läser du den från ena hållet lär du dig mer om mål och vad du ska göra för att få energi och motivation till dina handlingar. Läser du den från andra hållet får du praktiska tips om hur du ökar chansen att nå vanliga mål som: minska i vikt, komma igång med din träning, bli mer kreativ, bli en bättre ledare, m.fl.
 
1 - Bokrealese och föreläsning: Den 6 november är det en kombinerad bokrealese, lunch och föreläsning. Vill du vara med vid denna tillställning betalar du 250:- och får då:
 
1 exemplar av boken "Målskillnad - målstyrd eller målstörd" - värde 290:-
1 buffélunch från Aquarelle - värde 80:-
45 minuter föreläsning av Jan Tern - värde ?:-, ja vad är det värt för dig att nå fler mål?
 
Ta med dig en kollega och/eller vän och ni går två för 400:-
 
Tid och plats: Fredag 6 november du är välkommen mellan 11.00-14.00, själva föreläsningen är 12.00-12.45. Lokalen är Ljusgården i Arkipelagen Företagscenter - Stora Åvägen 21 i Askim (Göteborg).
 
2 - Köp två betala för en: Om du inte har möjlighet att närvara köp två böcker till priset av en. En till dig själv och en i present till någon du tycker om.
 
3 - Föreläsning med extra böcker: Erbjudandet med att köpa böcker så ingår en föreäsning fortsätter. Målskillnad innehåller fler sidor och är därför dyrare, men för föreläsningar inom ett kvartal får du samma antal böcker (50 st) för 250:-/st istället för 290:-/st. Perfekt för företag och organisationer som vill ge de anställda en uppmuntran och/eller julklapp och en inspirerande föreläsning som leder till hälsosamma förändringar.
 
För erbjudande 1 och 2 börja med att swischa beloppet till 0768-147080 eller betala in på plusgiro 531767-2. Skriv ditt namn och mailadress. Maila sedan till jan.tern@personbasta.se att du har betalt så får du mer info. För erbjudande 3 ta kontakt med mig på telefon eller mail så kommer vi överens om datum, mm. 
 
Vill du delta i en vetenskaplig studie?
 
Stefan Pettersson som jag bl.a. intervjuat när jag skrivit om idrott och kost i mina matböcker (MATematik och MATematikerna) söker deltagare till en studie. Är du man 20-40 år, bor i Göteborgsområdet och är relativt otränad (eller om du känner någon som stämmer in på beskrivningen), samt vill få till en förändring är kanske denna studie något för dig. Syftet med studien är att studera hälso- och träningseffekter av regelbundet intag av en vegetabilisk- alternativt mjölkbaserad dryck i samband med träning. För mer info följ denna länk.
 
Utfall tur och retur
 
Utfall är en av grundrörelserna tillsammans med drag, press, rotation, benböj och höftfällning. Klicka på bilden för att se denna variant som även innehåller ett stort mått av koordination och balans.
 
 

Äkta nyponsoppa
 
 
Har du gjort egen nyponsoppa någon gång? Det tar lite tid, men å andra sidan är den närproducerad, ekologisk och saknar tillsatser. Jag tycker det är både lättast och godast att använda nypon som är avlånga framför de som har en rundare form.
 
Använd 20 nypon till 5 dl vatten.
 
Dela och gröp ur nyponen, låt de sedan koka i 15 minuter. Därefter tar du upp nyponen tillsammans med lite vatten och använder en handmixer. Häll tillbaka nyponsmeten och fortsätt koka under omrörning i fem minuter.
 
Eftersom det inte finns en massa tillsatser kommer den att skikta sig, så varje gång innan du ska dricka får du röra runt. 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se