Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 317 | juni 2018
 
 
 
CREME FRESH - De Belofte 13
 
9 juni t/m 8 juli
 
11 Kunstenaars die in 2017 afstudeerden volgden afgelopen maanden het traject de Belofte. Creme Fresh is hun eindtentoonstelling waarvoor zij nieuw werk maakten. In Kunstliefde zal het werk een ontmoeting aangaan met elkaar, zoals de kunstenaars elkaar gedurende het traject ontmoet hebben.
Komende week zijn ze aan de slag in Kunstliefde met de opbouw, het belooft een bijzondere presentatie te worden, dus kom vooral kijken naar deze nieuwe lichting kunstenaars.

In een reeks bijeenkomsten werden ideeën en gedachten uitgewisseld over het werkproces en plannen gemaakt. Daarnaast kwamen er gastsprekers en werd er informatie verkregen over de startende beroepspraktijk van beeldend kunstenaar. Daarmee vormt het project ‘De Belofte’ een stimulans voor jonge kunstenaars om zich verder te ontwikkelen na het afstuderen.

Deelnemende kunstenaars 2018; Mariaan van den Berg, Annabelle Binnerts, Caz Egelie, Tim de Gier, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Anita Horváth, Karl Karlas, Bart Lunenburg, Maurice de Rooij en Samantha Vlaming.

Begeleiding; Nienke Jorissen, Brigitte Heslenfeld, Dina Ziad, Goof Kloosterman, Kim van Erven en  Lou Vos (eindcoördinatie).
 
 
Feestelijke opening: zaterdag 9 juni 20.00 u. 

Volg De Belofte 13 ook via facebook en instagram.
 

               
 
   
 
        

                  
 
vlnr / Anita Horváth | Samantha Vlaming | Bart Lunenburg | Caz Egelie | Mariaan van den Berg | Maurice de Rooij | Annabelle Binnerts | Nienke Hoed | Tim de Gier | Karl Karlas | Sam Hersbach
 

 
Podiumavond De Belofte 13 / Artist Talk
Donderdag 21 juni
 
Podiumavond met Karl Karlas, Tim de Gier en Samantha Vlaming over hun werk, inspiraties, hobbels en plannen. Anita Horváth gaat deze avond met haar werk een interactie aan met het publiek. 
Presentatie/moderator: Brigitte Heslenfeld
 
Aanvang 20.00 uur / Ingang via de Lange Jufferstraat 2

 
Culturele Zondag 3 juni Les Cornichons - Franse hits in Kunstliefde
 
A.s. zondag 3 juni verandert de stad in een groot muzikaal podium in het kader van de Culturele Zondag. Kunstliefde geeft het podium aan de Utrechste band Les Cornichons. Een feest der herkenning met franstalige hits uit de tijd van Michel Fugain, Julien Clerc, Les Poppys en een eindeloze rij Franstalige winnaars op het Eurovisie Songfestival. Er mag meegezongen worden:) Heel gezond deze Franse Augurken!

14.00 - 17.00 uur - drie muzikale sessies
Tevens laatste dag en afsluiting van Nieuwe Liefde 18, met werk van onze nieuwe kunstenaarsleden.
 
www.les-cornichons.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ATELIERROUTE UTRECHT 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u
 
meer dan 200 kunstenaars 
deelroutes in de stad
fiets- en wandelroutes via de website
 
 
 
 
 
 
 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen en het kunstenaarsgenootschap van Utrecht.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Draag de kunst een warm hart toe en schrijf mee aan de geschiedenis van Kunstliefde.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 
Als relatie van Kunstliefde ontvangt u onze nieuwsbrief en uitnodigingen voor podiumavonden. Met het oog op de nieuwe privacywet willen we u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. 
Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt en alleen gebruikt om u de Kunstliefde nieuwsbrief of uitnodigingen voor podiumavonden toe te sturen.

We willen natuurlijk niet een uitnodiging of nieuwsbrief ongewenst versturen. Wenst u onze mail niet meer? Dan kunt u zich onderaan deze mail altijd uitschrijven of uw gegevens wijzigen.
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur