Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 315 | april 2018
 
 
7 april t/m 6 mei

VALS PLAT

De twee dimensionale werken zijn uit het platte vlak getreden, de kunstenaars in deze expositie kiezen ervoor om de tweede dimensie in de derde te plaatsen, of andersom. Bijvoorbeeld alsof de wanden niet uit een vaste materie bestaan, maar kunnen bewegen binnen een bepaald domein. De lagen waar deze wanden uit bestaan worden uit elkaar getrokken, zodat licht en lucht ertussen kan en het werk onderdeel wordt van de ruimte en de ruimte onderdeel van het werk. 

Deelnemende kunstenaars: Jochem Rotteveel, Kuno Grommers, Henriëtte van ’t Hoog, Henriëtte Santing, Carien Vugts (lid Kunstliefde) en Anna J. van Stuijvenberg. Concept Carien Vugts en Henriëtte Santing.

Bekijk hier het videoportret van Anna J. van Stuijvenberg, Anna maakt reusachtige installaties waarin ze haar beleving van de natuur verbeeldt.


Opening: zondag 8 april om 16.00 uur door Laurie Cluitmans,
Conservator Contemporary Art, Centraal Museum
 
 
                            
 
                         
 
Jochem Rotteveel, Carien Vugts, Henriëtte Santing, Anna J. van Stuijvenberg, Henriëtte van 't Hoog, Kuno Grommers
 
 
Podiumavond donderdag 19 april
De vierde dimensie

Tina de Groot (animatie), Henriëtte van 't Hoog i.s.m. Michael Wright (videowerken), Jasper de Beijer (animatie)
 
Deze avond wordt je meegenomen in de vierde dimensie. Wikipedia omschijft deze alsvolgt: 'een extra dimensie in de ruimte, die voor ons is op te vatten als een extra onafhankelijke verplaatsingsrichting. De vierde dimensie is voor driedimensionale wezens, zoals de mens, niet waarneembaar. Eventueel is de tijd te interpreteren als een vierde dimensie.'
 
Aansluitend op het thema van de tentoonstelling worden werken getoond van 3 kunstenaars en een animatiefilmmaker die de tweede dimensie niet in de derde maar in de vierde dimensie (lees tijd) plaatsen. Zij doen dit allen uiteraard op een heel eigen manier. 
 
Aanvang 20.00 uur / Ingang via de Lange Jufferstraat
 
 
 
 
 
 
ATELIERROUTE UTRECHT 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u
 
Vanaf 15 april kunnen professioneel werkend beeldend kunstenaars zich weer inschrijven voor deelname aan 
de Atelierroute Utrecht. Oproepen volgen via facebook en via de mail. Ontvang je de mailing nog niet, meld je dan aan via deze link
 
Ook deze editie belooft weer veel avontuurlijke kunstroutes in de stad. Dus save the date!
 
Kijk voor een impressie van de vorige editie op de website van de Atelierroute Utrecht. En volg de Atelierroute via onze facebookpagina
 
 
 
 
De Belofte 13 

Elf kunstenaars die in 2017 afstudeerden aan de kunstacademie tonen in juni nieuw werk in Kunstliefde. Graag stellen we voor De Belofte 13!: Anita Horváth, Annabelle Binnerts, Bart Lunenburg, Tim de Gier, Mariaan van den Berg, Nienke Hoed, Karl Karlas, Samantha Vlaming, Maurice de Rooij, Sam Hersbach en Caz Egelie.

Vanaf januari is het traject De Belofte van start gegaan met bijeenkomsten waarin gastsprekers informatie geven over o.a. het doen van aanvragen bij fondsen, werkbesprekingen en meer, maar bovenal werken ze nu aan nieuw werk, te zien van 9 juni t/m 8 juli. Volg De Belofte 13 via facebook en instagram.
 

        
v.l.n.r. Sam Hersbach, Caz Egelie en Mariaan van den Berg
 
 
 
Inloopspreekuur Mondriaan Fonds

Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een werkperiode in het buitenland, een tentoonstelling of een samenwerking? Bemiddelaar met plannen voor een onderzoek? Opdrachtgever met plannen voor samenwerking met een kunstenaar? Of ben je werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking?
 
Om je op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds iedere maand een inloopspreekuur tussen 14.00 en 16.00 uur. Eerstvolgende gelegenheid maandag 9 april
 

 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
Bekende kunstenaarsleden waren o.a. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Joop Moesman, Dirkje Kuik, Janus de Winter, Charles Donker (nog steeds lid) en Dick Bruna.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst en kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Word lid van Kunstliefde !
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte en draag de kunst een warm hart toe.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, en ondersteun je bovendien de ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. Met dank aan Menno Versluis, Kiki Keukenkamp, Ahlam Saber, Hilde Pongers, Peter Teunis, Xavier Silos en Zoe van Morselaar.
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur