ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief November 2015
Kijkles zwemles ABC
9 t/m 14 november 
Van maandag 9 t/m zaterdag 14 november zijn er weer kijklessen tijdens alle Zwem-ABC groepen (behalve instructie 8). Tijdens deze lessen zijn de ouders welkom in de zwemzaal om de vorderingen van hun kind te zien en eventueel kort te bespreken met de instructeur/trice.
 
De zwemzaal mag alleen betreden worden met de blauwe hoesjes over de schoenen. Deze blauwe hoesjes vindt u bij de toegangsdeur van de zwemzaal.
 
De doelstelling van deze kijkles is om de ouders een beter inzicht te geven omtrent de vorderingen van hun kind. Eventuele tekortkomingen te bespreken en of en hoe u daar zelf met uw kind aan kunt werken.
 
Indien alle vragen beantwoord zijn zal de instructeur/trice u verzoeken weer plaats te nemen in de zitruimte zodat de les hervat kan worden.
Nieuw oefenzeil
instructiegroepen 5-6-7 
 
Inmiddels gebruiken we al even het door ons zelf ontwikkelde nieuwe oefenzeil voor de instructiegroepen 5, 6 en 7. Overeenkomstig de kleur van de polsband en het niveau oefent uw kind voor het paarse, blauwe of groene gat. Het linkse (groene) gat is wat betreft afmeting en diepte het gat waar de kinderen tijdens het A-examen doorheen moeten zwemmen. Vanaf instructiegroep 8 (examentraining) en in de B en C groepen oefenen de kinderen met het officiële examenzeil.
Discozwemmen 2015/2016
reserveer/koop op tijd kaarten 
 
 
De volgende discozwemavonden zijn op:
-zaterdag 21 november 2015
-zaterdag 19 december 2015
-zaterdag 23 januari 2016
-zaterdag 20 februari 2016
 
Je kunt ook een eigen discozwemfeest organiseren.
Jog en fiets in de winter lekker door
tijdens een van onze AquaSporten
Tijdens de winter kennen veel sporten een winterstop. Ook hardlopen, joggen, fietsen en andere buitenactiviteiten staan dan een paar maanden in de ijskast. Laat uw conditie niet achteruit gaan en kom lekker vrijzwemmen, banenzwemmen of kies uit een van onderstaande AquaSporten. 
 
AquaJoggen
 
 AquaJoggen   = Total-Body-Workout op muziek. Calorieën verbranden en spieren versterken. Rennen, fietsen, joggen en bewegen in diep water met behulp van een wetbelt.
 
Ook speciale 50-plus-groepen in het warme doelgroepenbad met hot-whirlpool.
 

AquaSwimFit
 AquaSwimFit  = Zwemtechniek en conditie verbeteren. Iedere keer een afwisselende leuke zwemtraining.
 
Ook speciale 50-plus-groepen in het warme doelgroepenbad met hot-whirlpool.
 
AquaTherapie
 AquaTherapie  = Hydrotherapie voor alle leeftijden met of zonder medische indicatie. Blijf soepel en gezond.
 
Deze trainingen worden gegeven in het warme doelgroepenbad met hot-whirlpool.
 

AquaVitaal
 AquaVitaal  = Gezond bewegen in een gezellige groep met leeftijdsgenoten. De oefeningen en het warme water zijn een verademing voor uw spieren en gewrichten.
 
Deze trainingen worden gegeven in het warme doelgroepenbad met hot-whirlpool.
Uitvoering borstcrawl
diploma A, B en C
De borstcrawl maakt een belangrijk onderdeel uit van het diploma A, B en C. Pas bij diploma C moet uw kind een volmaakte borstcrawl kunnen zwemmen zoals we die allemaal kennen van bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Hierbij een omschrijving hoe de borstcrawl per diploma getoond moet worden tijdens het examen.
 
INSTRUCTIEGROEPEN 1 T/M 7
We laten de kinderen in de instructiegroepen 1 en 2 al kennismaken met het crawlen van de voeten/benen. Pas in de instructiegroepen 3 en 4 wordt het crawlen van de voeten/benen een exameneis om door te stromen. In het wedstrijdbad in de instructiegroepen 5, 6 en 7 wordt de volledige borstcrawl (met armen) getraind waarbij richting instructiegroep 7 de eindvorm gezwommen moet worden zoals hieronder beschreven bij diploma A.  
 
INSTRUCTIEGROEP 8 / DIPLOMA A
In het water klaar hangen met 1 hand aan de kant en met de andere hand wijzen en kijken in de zwemrichting. Met de voeten afzetten en gestrekt wegdrijven met het gezicht in het water. Zonder te stoppen met het gezicht in het water gedurende 10 rustige armslagen en/of 5 meter borstcrawlen met armen en benen. De voeten/benen crawlen (schudden met de voeten naast elkaar) continu zonder grote spetters, plonzen en/of schoolslag benen. De armen draaien asymmetrisch als molenwieken rond onder en boven water.

DIPLOMA B
Hetzelfde klaar hangen en starten als bij diploma A. Zonder te stoppen een gecontroleerde borstcrawl zwemmen gedurende 10 meter met het gezicht in het water waarbij om de 4 a 5 armslagen voor ademhalen binnen 2 armslagen. 
 
DIPLOMA C
Hetzelfde klaar hangen en starten als bij diploma A en B. Zonder te stoppen een volmaakte borstcrawl zwemmen gedurende 15 meter met het gezicht in het water waarbij om de 4 armslagen opzij ademhalen onder de oksel binnen 1 armslag.
 
De uitvoering gaat dus van grof naar verfijnd en de af te leggen afstand is telkens 5 meter verder. Ook op de juiste manier ademhalen is bij diploma B en vooral bij diploma C van belang.
 
Zeg alstublieft nooit tegen uw kind dat het moet spetteren of plonzen met de benen. Kinderen associëren spetteren met het maken van grote plonsbewegingen en dat is juist fout. Wij zeggen altijd 'schudden met de voeten'.
 
 
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41