DenL Nieuws Support februari 2015
www.denl-business-support.nl
In 2015 heeft u in maart én april de tijd om aangifte inkomstenbelasting 2014 te doen. Doet u in maart aangifte? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de belastingdienst. Doet u aangifte tussen 1 april en 1 mei? Dan probeert de belastingdienst u ook voor 1 juli bericht te sturen. Echter hierover hebben wij geen zekerheid.
 
Zakelijke klanten met een eigen bedrijf zitten bij ons in de “uitstel”. Wij nemen op een later tijdstip contact met hen op.
   
  Goede rittenadministratie
  Zakelijke rijders die geen bijtelling willen betalen moeten een rittenadministratie bijhouden. Hiermee kunnen ze later aan de fiscus aantonen dat ze minder dan 500 privékilometers in een jaar hebben gereden. Als werkgever riskeer je een naheffingsaanslag als de rittenadministratie van je medewerker niet klopt. Dit kun je voorkomen door de werknemer een ‘verklaring geen privégebruik auto’ te laten tekenen. Dan ligt de verantwoordelijkheid van de rittenadministratie bij de werknemer. 
   
    
   Belastingdienst streng op naleving urencriterium
   Wie gebruik wil maken van aantrekkelijke fiscale voorzieningen als de zelfstandigenaftrek moet kunnen bewijzen dat hij ook daadwerkelijk zelfstandige is. Het urencriterium is hiervoor een belangrijke toets. De in je bedrijf gestoken uren moet je deugdelijk kunnen aantonen. Onlangs ving een ondernemer die kamers verhuurde bot bij het Hof omdat hij niet kon bewijzen dat hij aan dit criterium voldeed.
    
     
    Bescheiden opleving Nederlandse bouwsector
    De vooruitzichten voor de bouwsector blijven voor veel landen zwak in 2015. In veel markten worden de aanhoudende problemen in de bouwsector verergerd. Dit komt onder meer door bezuinigingen op de overheidsbegroting, de geringe investeringen, de voorzichtigheid van krap bij kas zittende consumenten en de kredietschaarste. 
     
     
    Nog nooit zoveel klachten toeslagen fiscus
    Nederlanders zijn nog nooit zo ontevreden geweest over de Belastingdienst, als het gaat om de snelheid waarmee en de manier waarop aanvragen voor toeslagen worden afgehandeld. Dat concludeert de Nationale ombudsman in een verschenen rapport.
     
       
      Extra eisen voor vrijwilligerswerk in combinatie met WW
      Per 1 januari 2015 zijn er nieuwe regels voor mensen met een WW-uitkering die vrijwilligerswerk willen doen. Als de organisatie waarvoor vrijwilligerswerk wordt verricht én het vrijwilligerswerk niet aan een aantal nieuwe regels voldoen, verliest de uitkeringsgerechtigde het recht op WW

         
        Meer banen dankzij herstel economie
        De Nederlandse economie gaat sinds vorig jaar weer vooruit. Na twee jaren van krimp werd vorig jaar een groei van 0,8 procent gemeten.
         
           
           
          U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
           
                 
           
           
          DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
          T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
           
          Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
          Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !