DenL Nieuws Support februari 2016
www.denl-business-support.nl
Zelfstandig ondernemerschap blijft populair
Zelfstandig ondernemerschap blijft populair in Nederland. Vorig jaar waagden ruim 129.000 starters de sprong, 2% meer dan in 2014. Het economisch bureau van ING voorspelt een stabilisatie van het aantal mensen dat een bedrijf begint. De overgrote meerderheid is zzp’er.
 
 
Vertrouwen van consumenten krijgt flinke tik
Consumenten zijn het jaar 2016 in mineur begonnen. Zowel het vertrouwen in de economie als het vertrouwen in de arbeidsmarkt daalde. Over de staat van de economie zijn consumenten nu weer net zo somber als afgelopen zomer. Het arbeidsmarktsentiment daalde zelfs naar het niveau van bijna een jaar terug. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag onder gemiddeld 54.200 respondenten per dag. Men gaat uit van een tijdelijke dip: de vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn juist gunstig.

 
Snelle groeiers
In het Nederlandse bedrijfsleven is één op de tien bedrijven (met tien of meer werknemers) een snelle groeier. In totaal ging het in 2014 om bijna 6000 bedrijven. Het aantal werknemers bij deze bedrijven is tussen 2011 en 2014 met gemiddeld 21 procent per jaar toegenomen. Snelle groeiers zijn vooral terug te vinden binnen de handel en de zakelijke dienstverlening. Dit meldt het CBS.

    
   Werknemer moet tijd in de file compenseren
   Als een werknemer onderweg naar zijn werk in de file staat, hoeft de werkgever die tijd niet te betalen. De reistijd van huis naar werk is namelijk geen arbeidstijd. Dat werkt anders als de werknemer onderweg is naar een zakelijke afspraak, óók als hij rechtstreeks vanuit thuis naar die afspraak gaat. 

    
   Rond 2022 is digitalisering fiscus voltooid
   De verwachting is dat de Belastingdienst rond 2022 volledig is overgegaan op het elektronisch versturen van berichten. Dit blijkt uit een recente brief van staatssecretaris Wiebes van Financiën over het tijdvak voor de invoering van de Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst.

      
      
     U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
      
            
      
      
     DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
     T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
      
     Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
     Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !