Innehåll
 
- Kan hen så kan du
- Personbästa AB 5 år
- Premiär för frågVIS
- Annonser i DI
- Planka deluxe
- Tombolasallad

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Skam den som ger sig 
 
 
Bra reklamfilmer kommer du ihåg. Fast frågan är om det var så leverantören ville att du skulle komma ihåg det.
 
 
Citat 
 
The secret of change is to focus all your energy, not to fighting the old, but on building the new.
 
Socrates
 
 
Kan hen så kan du
 
 
Rekordet i Empire state building run (springa trapporna upp för de 86 våningarna) är på drygt 9,5 minuter för män och knappt 12 minuter för kvinnor. Vilket är fantastiska prestationer. Om det går att springa så fort kan du säkert gå ett par våningar istället för att ta hissen och på köpet få lite värdefull vardagsmotion.
 
Se på andra vad som är möjligt, inspireras av dem och gör sedan så mycket som du kan.
 
Inbjudan till Personbästas 5-års kalas
 
 
På hösten 2009 startade Personbästa AB. Det var bara några månader efter att MATematik vunnit tredje pris i kategorin "Most Innovative cook book in the World" på Gourmand Cook Book Awards i Paris. Jag kände då att jag vill arbeta mer med både böcker och föreläsningar. De första 4,5 åren arbetade jag halvtid med Personbästa och halvtid som ansvarig för att utveckla och koordinera friskvården inom Volvokoncernen i Sverige. Från 1 september är det 100% Personbästa som gäller.
 
Du är varmt välkommen att fira fem år med oss, söndag 9 november på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg (område Arendal). Det slutliga programmet är klart inom två veckor. Det startar dock kl. 13.00. Aktiviteter under dagen är föreläsningar (Pomodoro tekniken för fokus, RGRM för att utveckla hjärnan, vår nya föreläsning Gladprestera), aktiviteter (bågskytte, poängpromenader) och prova på Active Health Concept och träningsmaskinen Windmill som vi utvecklar och mycket mer. Det definitiva programmet är klart om inom två veckor, då kommer också en inbjudan till din mailadress.
 
Premiär för frågVIS
 
För att få ökad kunskap och visdom är det premiär för frågVIS. Varje månad har du möjlighet att svara på någon/några frågor inom områdena hälsa och välbefinnande. Alla svar är anonyma och alla har en möjlighet att se resultatet.
 
Följ länken för att delta i den första frågan som handlar om motivation till träning - https://sv.surveymonkey.com/s/WCHXFDV
 
Annoser i Dagens Industri
 
 
För att nå fler kunder kommer Personbästa att annonsera under rubriken utbildning tre gånger. Den första annonsen handlade om stress som gör att företag och organisationer underpreseterar - och att en föreläsning eller workshop från Personbästa är en del i att minska stressen. Av förra årets 50 föreläsningar, handlade drygt 30 om stress, så det är ett aktuellt ämen - och en grymt bra föreläsning. Jag fortsätter med min uppskattade ersättningsmodell. Köp minst 50 böcker så ingår en föreläsning på upp till två timmar. Det är oslagbart i Sverige. Kontakta mig när det är dags för er med funktionell stresshantering.
 
Plankan deluxe

 
Denna variant av plankan aktiverar fler muskler, är effektivare, aktiverar ditt koordinationssystem och inte minst är den mycket roligare än den vanliga statiska plankan. Klicka på bilden för att ta plankan till nya höjder.

Tombolasallad
 
 
Detta recept kommer från MATematikerna som är efterföljaren till den prisbelönta MATematik som du kunde läsa om under rubriken Personbästas 5-års kalas. Tombolatekniken kommer från att utgå från några kända maträtter, i detta fall sallader och låta slumpen bestämma vilka ingredienser som ska ingå. I detta fall är det en blandning mellan Ceasar-, Waldorf- och Pizzasallad med några egna tillägg.

Recept för två personer
1/2 normalstor rotselleri
25 st brödkrutonger
2 st äpplen
2 msk olja
1 tsk vinäger
100 gr spenat
1 dl russin
100 gr pistagenötter
100 gr grönmögelost

1. Vispa i hop olja och vinäger i en stor bunke.
2. Skär rotselleri och äpplen i lagom stora kuber. Är spenatbladen stora kan du hacka dessa i mindre bitar.
3. Lägg ner dessa tillsammans med allt utom osten och blanda ihop allting
4. Avsluta med att smula över osten.
 
För dig som är intresserad av mat, är vår senaste bok MATematikerna en riktigt bra investering. Följ länkarna till Bokus eller AdLibris >>
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se