Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Groeten uit Brabant 

Alsjeblieft, een vakantiekoffer vol herinneringen: prachtige verhalen en foto’s! Lezen is reizen vanuit je stoel en met deze koffer van het BHIC hop je niet alleen van de ene naar de andere locatie, maar net zo gemakkelijk van het ene decennium naar het andere. Maak de vakantiekoffer maar open! lees meer

Verbouwing depots

We zitten nog steeds midden in de verbouwing van onze vier depots om extra depotruimte te creëren. Een update om je op de hoogte te houden. lees meer

Citadel als decor voor theaterstuk  

Van 9 t/m 13 augustus fungeert de Citadel in Den Bosch als decor voor het theaterstuk XIX van het Antwerpse Compagnie KAiET! lees meer
Fotocollectie Stadsarchief Oss

Beste verhalen deze maand

Ontroerend weerzien met Fientje
In Uden werd bij de Kruisheren St.-Odilia vereerd tegen oogziekten. Het meisje Fientje met een oogziekte – een pentekening in een schoolboek – was Rini altijd bijgebleven. Na een jarenlange zoektocht vond hij het schoolboek (en haar) terug! (bijdrage: Rini de Groot)
Kom niet aan mijn vrouw!
De boerenfamilies Meulensteen en Van der Heijden wonen begin vorige eeuw in harmonie naast elkaar in Sambeek. Hannes en Bart kunnen het goed met elkaar vinden. Maar dan opeens slaat de vlam in de pan. Was het een onschuldige flirt? (bijdrage: Geurt Franzen)
Achter iedere steen een ander verhaal
Het karakteristieke pand aan Kerkeind 1 in Haaren heeft uiteenlopende functies gehad. Voor Ad en José van den Hurk – de krachten achter het gezinsvervangend tehuis – levert dat een schat aan verhalen op.
Wat doen die Duitse meisjes in Zeeland?
Gaat het om een vakantie? Is het hun gezondheid die de Duitse meisjes in de vorige eeuw naar Zeeland brengt? We kijken naar een lange rij namen van Duitse kinderen die Keulen tijdelijk verruilden voor Zeeland.
Commotie rond graf Arnold Meijer
Hij heeft een veelbewogen leven gehad en het ziet er naar uit dat het na zijn dood niet minder wordt: het graf van Arnold Meijer op de Oisterwijkse begraafplaats is geruimd en ook dat gebeurt niet zonder commotie.
Millse turfdief gaat weer de fout in
Turfgronden zijn van iedereen, tenminste dat dachten de inwoners van Cuijk en omgeving eeuwenlang... Zoals de in 1785 geboren armoedzaaier Johannes Derks uit Mill. (bijdrage: Geurt Franzen)
Brabantse wederopbouw start in Heesch
Op 16 april 1946 ging in Heesch de eerste schop in de grond voor de bouw van de eerste tien woningwetwoningen van de in totaal 10.000 woningen, waarvan er alleen al in Brabant 2.300 zullen verrijzen. (bijdrage: Henk Buijks)
Nieuwe kiosk voor Erp
Het Hertog Janplein in Erp is nu een keurig, weinig uitgesproken plein. Een nalatenschap van burgemeester Capetti, die haalde de veger door het Erpse dorpshart. Daarbij moest ook de kiosk het ontgelden. (bijdrage: Rolf Vonk)
BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de maand

 
 
Appen met het BHIC kan al 'n poosje! Kijk maar lees meer

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen