Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 316 | mei 2018
 
 
12 mei t/m 3 juni

Nieuwe Liefde 18

Kunstliefde verwelkomt 10 nieuwe kunstenaarsleden: 
Corinne van Bergen, Marijke Breuers, Anne Forest, Inge van Heerde, Louise Hessel, 
Hans Laban, Henny van der Meer, Gijs Pape, Carilijne Pieters en John Sikking. 
 
In Nieuwe Liefde 18 tonen zij recent werk; installatie, beelden, schilderijen, fotografie, 
video, grafiek en objecten.
 
Opening: zondag 13 mei 16.00 u. door Aldwin Kroeze, kunst- en cultuurwetenschapper  
 
 
Kunstliefde ontvangt ieder jaar graag nieuwe leden; kunstenaars en kunstliefhebbers. 
Voor kunstenaars is er een ballotage. Lid worden? kijk voor meer informatie op de website.
 


              
    
 
Carilijne Pieters, Gijs Pape, Corinne van Bergen, Henny van der Meer, Inge van Heerde, John Sikking, Louise Hessel, Hans Laban. Afbeelding voorzijde flyer: Anne Forest
 

 
Podiumavond donderdag 24 mei
Nieuwe Liefde 18 
Artist Talk / Nieuwe kunstenaarsleden aan het woord

Nieuwsgierig naar de nieuwe kunstenaars die recent lid zijn geworden van Kunstliefde? Tijdens deze podiumavond vindt een forumdiscussie plaats met de nieuwe kunstenaarsleden. 
Hierbij zijn o.a. aanwezig: John Sikking, Anne Forest, Hans Laban en Henny van der Meer. 
 Moderator is Siau Ping Dorenbos. Na afloop is er gelegenheid om met de kunstenaars in gesprek te gaan. 
 
Aanvang 20.00 uur / Ingang via de Lange Jufferstraat 2
 
 
 
Nog t/m 6 mei
Vals Plat
 
De twee dimensionale werken zijn uit het platte vlak getreden, de kunstenaars in deze expositie kiezen ervoor om de tweede dimensie in de derde te plaatsen, of andersom.
 
Met werk van Anna J. van Stuijvenberg, Carien Vugts, Henriëtte van 't Hoog, Henriëtte Santing, Jochem Rotteveel en Kuno Grommers. 
 
 
 
Recensies over de tentoonstelling:
 
 

 

Culturele Zondag 3 juni ‘Les Cornichons’ Franse Hits in Kunstliefde! 
 
Tijdens de Culturele Zondag op 3 juni staat Utrecht bol van de muziek. In Kunstliefde vieren we de liefde met het Franse levenslied, een groots feest der herkenning! 

Hits uit de tijd toen de top-40 er nog mee werd overstelpt. De tijd van Michel Fugain, les Poppys, Julien Clerc, Dalida en van een eindeloze rij Franstalige winnaars op het Eurovisie Songfestival.
Nostalgie in een hedendaags jasje. Heel gezond deze Franse augurken op je menu.

Les Cornichons bestaan uit zeven Utrechtse musici die de liefde voor het Franse levenslied delen. Van gepassioneerde chansons tot en met flamboyante meezingers, alles komt voorbij. En jawel, dan lijkt het even alsof niets veranderd is, ... Non, non, rien n'a changé, tout tout a continué! Héhé!

 
 
 
 
 
 
ATELIERROUTE UTRECHT 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u
 
T/m 15 mei kunnen professioneel werkend beeldend kunstenaars zich nog inschrijven voor deelname aan 
de Atelierroute Utrecht via dit inschrijfformulier.
 
Ben je professioneel beeldend kunstenaar werkzaam in Utrecht en ontvang je de mailing nog niet of ben je niet op facebook, meld je dan aan via deze link om op de hoogte te blijven.
 
Ook editie 2018 belooft weer veel avontuurlijke kunstroutes in de stad. Dus save the date!
 
Kijk voor een impressie van de vorige editie op de website van de Atelierroute Utrecht. En volg de Atelierroute via onze facebookpagina
 
 
 
 
De Belofte 13 is in aantocht, 11 vers afgestudeerde kunstenaars tonen nieuw werk

Elf kunstenaars die in 2017 afstudeerden aan de kunstacademie tonen in juni nieuw werk in Kunstliefde. In januari zijn ze gestart; graag stellen we ze vast voor: De Belofte 13: 
Anita Horváth, Annabelle Binnerts, Bart Lunenburg, Tim de Gier, Mariaan van den Berg, Nienke Hoed, Karl Karlas, Samantha Vlaming, Maurice de Rooij, Sam Hersbach en Caz Egelie.
 
Bijzonder aan het project de Belofte is dat recent afgestudeerde kunstenaars niet hun afstudeerwerk, maar nieuw! werk tonen. Zo vormt het traject een stimulans voor jonge kunstenaars om na de kunstacademie verder te gaan met het ontwikkelen van hun beroepspraktijk. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten waarin gedachten, vragen, ideeën en inspiraties met elkaar gedeeld worden, wordt het werkproces besproken, zijn er gastsprekers, worden er gezamenlijke galeriebezoeken afgelegd en wordt er informatie gegeven over o.a. het doen van aanvragen bij fondsen.

De Belofte 13 is te zien van 9 juni t/m 8 juli. Volg De Belofte 13 ook via facebook en instagram.
 

               
v.l.n.r. Anita Horváth, Samantha Vlaming en Bart Lunenburg
 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Mondriaan, Rietveld, Bruna, ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte en draag de kunst een warm hart toe.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. Met dank aan Menno Versluis, Kiki Keukenkamp, Ahlam Saber, Hilde Pongers, Peter Teunis, Xavier Silos en Zoe van Morselaar.
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur