Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Ga puzzelen met oud schrift

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, doe je onderzoek en worstel je af en toe met het ontcijferen van oud schrift? Kijk dan op onze nieuwe website ‘Wat staat daer?’ Ook als je van puzzelen houdt, is dit een uitdagende, leuke site om spelenderwijs oud schrift te leren of bij te spijkeren (én veel over je geschiedenis te ontdekken). lees meer

Laat je Brabantse hart spreken!  

We kunnen echt nog wel wat stemmen gebruiken, dus stem op onze kaart: een ode aan de Brabantse landmeters!
Het kan nog net. lees meer

Terug naar je roots?    

Binnenkort start de digitale cursus Familiegeschiedenis. Wil je weten hoe je de zoektocht naar je verleden aanpakt? Dan helpt deze cursus je goed op weg. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

De Brad Pitt uit Rooi
Susan Smit schreef 'De eerste vrouw': een historische roman over een liefde tussen twee filmsterren van de twintigste eeuw, waarvan hij uit Sint-Oedenrode kwam. Helaas liep het huwelijk stuk, vergelijk het met Angelina Jolie en Brad Pitt maar dan in de vorige eeuw.
De Leerkamer van Vincent
In 1881 keert Vincent van Gogh terug naar zijn ouderlijke woning, de pastorie in Etten. Hij besluit dan om kunstschilder te worden en zich te vestigen in een aanbouwsel, de “Leerkamer”, maar waarom die naam? (bijdrage: Cor Kerstens)
In welke tijd zijn we nu weer beland?
Je zult even met je ogen knipperen als je de foto’s van Frédèrique Niewöhner bekijkt. Ze laat met foto’s het verloop van oud naar nieuw zien door deze te laten samenvloeien tot één beeld. Daar is ze uitstekend in geslaagd, kijk maar!
Tuinknecht Bob bij de nonnen
Hij woonde in een klein kamertje boven de varkensschuur. Warm eten kreeg hij via een luikje van de nonnen uit het slot. Was de rust en stilte enerzijds erg naar zijn zin, de eenzaamheid sloeg tuinknecht Bob op den duur aan... (bijdrage: Bob Holt) 
 
Genealogische zoektocht in Schaijk
Het was een behoorlijk gepuzzel rondom de persoon Petrus Thonissen in d'Oliemeulen. Volg de genealogische zoektocht - met leuke wetenswaardigheden - van Gerard Hoefnagel. (bijdrage: Gerard Hoefnagel)
Alles over het naadje van de kous
Hoewel we een prachtig najaar hebben, kan het ’s avonds toch flink afkoelen en dat betekent: sokken aan! Want "Droge en warme voeten zijn behoud van uw gezondheid!" En wie sokken zegt, zegt zeker ook Jansen-De Wit. 
Geloven en wonen in Beekvliet
Onze koloniale geschiedenis heeft tot op de dag van vandaag zijn gevolgen. Kijk bijvoorbeeld naar de aanwezigheid in Nederland van een grote groep Javaanse Surinamers. Maak kennis met Rasban Kastoemie, die in 1986 naar Nieuw Beekvliet kwam.
De eerste taxi in Schaijk
“Wat doet U met zo’n levensgevaarlijk meubel? Waar zit Uw verstand?”, zei meneer Pastoor tegen Frans Schoppema, toen deze zijn eerste auto aanschafte in 1922. Maar toen het koetspaard van de pastoor ziek was, belde hij Frans of hij niet snel met de auto kon komen. (bijdrage: Frans Schoppema)
 
BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de maand

Wat leuk dat Anne van Kuijk stilstaat bij ons genomineerde stuk. Kijk maar hier. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Vragen over Vroeger? Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen