Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 273 |oktober 2014
Fruitful II - Jos Kuklewski
Zondag 12 oktober v.a. 13.00 uur
Culturele Zondag: In de ban van de man

In het kader van de Culturele Zondag In de ban van de man is er een speciale programmering, met aandacht voor de man! Samen met gay-café Bodytalk verzorgen we een spraakmakende middag;
 
Er kan worden getekend naar mannelijk naaktmodel. Kunstenaars, bezoekers, jong en oud, worden uitgenodigd achter het tekenbord plaats te nemen. 
Fotografen Herman van Doorn, Luuk Huiskes en Niels Mulder staan klaar voor een photoshoot
> mannen zijn welkom om zich te laten portretteren!
De Utrechtse fotograaf Jos Kuklewski exposeert spannende mannenportretten. De print Fruitfull is tijdens de tentoonstelling te koop voor een speciale prijs.
Dit alles wordt geserveerd met roze bubbels en opgeluisterd door DJ twins. 
In de etalage van Bodytalk aan de Oudegracht 64 is werk te zien van Kunstliefde.
 
Nog te zien t/m 12 oktober 
Z.T. Zonder Titel - Najaarstentoonstelling
 
 
In deze verkooptentoonstelling is gevarieerd en recent werk te zien en te koop van kunstenaars die aangesloten zijn bij Kunstliefde.
 
Schilderijen, beelden, fotografie, video, installatie en meer. Een uitgelezen kans om het aanbod van Kunstliefde te bekijken en/of een kunstwerk aan te kopen.
 
De tentoonstelling werd op 14 september geopend door Marja Bosma, conservator Moderne en hedendaagse kunst van het Centraal Museum.
 
Met o.a. werken van; Erik Suidman, Vivian Bremer, Adriaan Manten, Arie van de Pol, Salaam Djaaz, Eline Peek, José van Kleef, Digna Weiss, Nora van Lamsweerde, Cis Bakker, Karin Boers, Ferdy de Ley, Bas Lobik, Lou Vos, Anne Jitske Salverda, Joop Stolk, Erik Rijssemus, Walter Simon en vele anderen.

 
Kijk hier voor een filmpje over Vera Pouw, beeldend kunstenaar en lid van Kunstliefde.
 
 
 
25 oktober t/m 23 november
Dubbel Beeld
Opening zondag 26 oktober 16.00 uur
door Nathalie Braehler 
 
Centraal staat in deze tentoonstelling de wisselwerking tussen het geestesoog en het oog dat rechtstreeks de wereld inkijkt. Dat betekent aandacht voor werk waar beelden uit externe realiteit een verband aangaan met beelden uit innerlijke realiteit van de kunstenaar.
De werken die getoond worden hebben als overeenkomst de aanwezigheid van letterlijke en complexe beeldlagen die met elkaar in dialoog zijn.
 
 
De tentoonstelling is een initiatief van Udo Braehler, ex- voorzitter commissie Artistiek Beleid van Kunstliefde.
 
Met werk van; G-Brecht (NL), Herko van Eerden (NL), Mehraneh Atashi (Iran), Minnie Weisz (Engeland), Robert Suermondt (België), Shigeo Arikawa (Japan) en Udo Braehler (Nederland)
 
 
Interview met Udo Braehler in zijn atelier klik hier
 
Vrijdag 17 oktober 20.00 u.
PODIUMAVOND: Presentatie door
Eva den Heijer
 
Eva den Heijer gaat in op de achtergronden bij haar werk en haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Daarna geeft zij een toelichting op het onderzoek 'Gamification, de toegang tot het museum', dat zij heeft gedaan in het kader van haar Master-opleiding aan de HKU: 'Hoe kunnen spelelementen de betrokkenheid bij, en het geven van een eigen betekenis aan beeldende kunst vergroten bij bezoekers van musea voor beeldende kunst?'.
 
Ingang via Lange Jufferstraat.

 
 
 
Nog t/m 23 november
DA CAPO al fine - Kunstliefde te gast bij Malkasten in Düsseldorf
 
Begin van dit jaar exposeerden leden van de Duitse kunstenaarsvereniging Malkasten in Kunstliefde met de tentoonstelling 'Den gülden Coppe, Malkasten und Fietsen'. 
Kunstliefde is afgereisd naar Düsseldorf om bij Malkasten te exposeren met de tentoonstelling 'Da Capo al fine' die begin dit jaar in Kunstliefde te zien was.
 
 
 
De Belofte 10 gaat van start!
 
Met 10 nieuwe vers afgestudeerde kunstenaars van de HKU gaat de 10e editie van De Belofte van start. Een traject waarin deze groep onder begeleiding van Kunstliefde aan de slag gaat voor een tentoonstelling in mei/juni volgend jaar.
Met; Goof Kloosterman (HKU), Sander van Noort (HKU), Danilo Fernandez (HKU), Mariska Kerpel (HKU), Marloes Elbertse (Artez), Dennis ter Wal (Rietvelt), Sonia Laan (HKU), Thomas Ritzen (St.Joost), Thera Clazing (HKU) en Nienke Jorissen (HKU). 
Team vanuit Kunstliefde; Lou Vos, Esther Hoogendijk, Daan Bramer, Dirk den Hartog en Buba Cvoric.
 
 
Quantizer 001
Goof Kloosterman / HKU eind-examenexpositie
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur