Nieuwsbrief
September 2018
 

Najaar
 
De zomerdrukte zit erop. Pfff, dat was een paar maanden flink aanpoten voor ons en voor de paarden. Het is niet dat het seizoen nu voorbij is en we achterover kunnen gaan leunen. We hebben nog een paar maanden najaar te gaan met volle weekenden en iets minder volle midweken.
 
De droogte van de afgelopen maanden heeft hier ook zijn sporen nagelaten. De weilanden zijn vrijwel kaal en we zijn al geruime tijd hooi aan het bijvoeren. De balen waren eigenlijk bedoeld voor de winter, maar we moeten ze nu al aanspreken. Gelukkig hebben we voldoende balen ingekocht, dus hoeven de paarden deze winter geen honger te lijden. Misschien wij wel, want het hooi zal een stuk duurder zijn dan andere jaren.

 
 
 
 
Even voorstellen: Daisy
 
Nu het hier wat rustiger is, hebben we tijd om op zoek te gaan naar nieuwe paarden. Een aantal van onze paarden begint oud te worden en moet vervangen worden. We hebben geen haast, maar zijn wel om ons heen aan het kijken voor nieuwe paarden. Helaas is het aanbod niet groot en is het moeilijk om geschikte paarden te vinden. 
 
We hebben inmiddels verschillende paarden gezien, een aantal op proef gehad en hebben er nu eentje bij gekocht.
 
 
 
 
 
 
Onze nieuwe aanwinst is Daisy, een 8 jarige-merrie. Ze is tot nu toe relaxed, zit lekker en lijkt niet al te lastig te zijn. We konden geen reden bedenken om haar niet te houden, dus hebben haar maar gekocht. De komende tijd gaan we haar verder inrijden, zodat ze in de winter mee kan gaan lopen. Henkie vind haar in ieder geval al leuk.

We hebben ook nog een groot 3-jarig paard op proef. Deze moeten we nog beleren. Als we hem houden, dan is dit een projectje voor de wintermaanden.
 
 
 
 
 
Planning einde seizoen en winter

Nog twee maanden en dan zit dit seizoen er alweer op. We rijden nog door tot eind november, daarna nemen we een maandje vrij.
 
De weekenden in oktober en november zijn al behoorlijk volgeboekt, midweken zijn nog wel beschikbaar. Wacht niet te lang met reserveren als je dit najaar nog bij ons wilt komen rijden.
 
 
Vanaf medio januari kun je weer bij ons terecht voor onze winterritten. Hopelijk met een dik pak sneeuw.
 
 
 
Kijk zo nu en dan eens op ons Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en informatie over nog beschikbare plaatsen. 

Groeten,
Koen en Margreet
 
 
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.