Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 286 |november/december 2015
 
 
 
28 november t/m 20 december
WONDERFUL WORLD - Art & Design
 
Kunstliefde is weer omgetoverd tot een sfeervolle en wonderlijke wereld vol kunst en design voor kleine prijzen. Verrassend veel moois van Nederlandse ontwerpers en bijzondere kunstwerken van leden van Kunstliefde.
 
Dit jaar refereert de tentoonstelling (voorheen bekend als Cash & Carry) aan de schilder Pieter Christoffel Wonder die in 1807 één van de oprichters was van Kunstliefde. In het Centraal Museum start op 12 december de tentoonstelling 'Een Utrechter in Londen' over P.C. Wonder. Centraal Museum en Kunstliefde besteden samen aandacht aan deze bijzondere schilder.
 
Met design en kunst van o.a.; Studio Che Eyzenbach, Jacqueline Gross, Klaas Kuiken Productdesign, Gert Bullée, Leonieke Rammelt, Studio Djerzic, Daniëlle Frenken, Ans Bakker, SEMdesign, Leendert meets Ingrid en nog veel veel meer fraais.
 
Opening: zaterdag 28 november 16.00 uur met muziek van de Nederlandse gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks. Ralph zal o.a. muziek spelen uit de tijd van P.C. Wonder. In 2009 ontving hij de Edison Klassiek Publieksprijs voor zijn cd 'Chansons d'Amour' die hij samen met het Matangi Quartet en Hein van de Geyn opnam.
 
 
 
 
Podiumavond 18 december: Wonderful World
DESIGN & SHOP!
 
Ontwerpers en kunstenaars uit de tentoonstelling vertellen over hun werk. Hoe komen hun ontwerpen tot stand, waar en hoe ontstaat het idee en hoe voeren ze het uit? Welke technieken kiezen ze en welk procédé. Tijdens de podiumavond laten ze een lichtje schijnen op hun inspiraties, werkwijze en het uiteindelijke product.
 
Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken en kunst en design te 'shoppen'. Ideaal voor de feestdagen; unieke cadeaus, je vindt ze in Wonderful World! 
 
Aanvang 20.00 uur.
Ingang via de Lange Jufferstraat / Toegang gratis
 
 
Een Utrechter in Londen - P.C. Wonder
Centraal Museum
19 december t/m 13 maart 2016
 
In 1807 richt de Utrechtse schilder P.C. Wonder samen met zijn plaatsgenoot Jan Baptist Kobell een tekengezelschap op, dat vanaf 1814 de naam ‘Schilder- en Teekenkundig Genootschap Kunstliefde’ draagt. 
 
Het Centraal Museum besteedt met de tentoonstelling 'Een Utrechter in Londen' aandacht aan deze bijzondere schilder. Zijn werk wordt gerekend tot de Nederlandse Romantiek. Zijn oeuvre omvat portretten, schilderijen met alledaagse taferelen en zogenaamde 'Conversation pieces': groepsportretten waarop de afgebeelde figuren met elkaar in gesprek zijn.
 
 
Naast vele andere hoogtepunten uit het geschilderde en getekende oeuvre van Wonder, wordt in de tentoonstelling ook een aantal werken van tijdgenoten getoond. De periode waarin Wonder leefde, komt verder tot leven door de aanwezigheid van meubelen en kostuums uit de periode 1800-1850. Deze objecten maken deel uit van de collectie van het Centraal Museum.

De tentoonstelling Een Utrechter in Londen is een aanrader voor iedereen die van de Nederlandse Romantiek houdt en nieuwsgierig is naar het avontuur van een succesvolle Utrechtse kunstenaar.
 
 
 
 
T/m 22 november was de tentoonstelling PORTRET te zien. Bijna 900 bezoekers bezochten de unieke tentoonstelling met  ruim 1300 portretten van Erik Suidman en Philip Akkerman.
Filmmaker Peter Paul van der Houven maakte een documentaire over de tot stand koming van de tentoonstelling. Hij interviewde de kunstenaars in hun ateliers en volgde de opbouw. Wat drijft de kunstenaars om zoveel portretten te schilderen?
 
Je kunt de documentaire hier bekijken.
 
7 t/m 10 januari
POP UP EXPO >De Belofte 11
 
De kunstenaars die meedoen aan de Belofte POP UP Expositie zijn bekend!
 
Koen Kloosterhuis, Stefan Cammeraat, Martijn van Mierlo, Ana Oosting, Lisa Eksteen, Rabi Koria, Roy Vastenburg, Teun Welten, Katerina Konarovska, Romy Muijrers, Martin Gabriel, Bas Overbeek, Casper Braat, Stefan van der Broek, Anne-Marie Meertens ,Thom Brand, Lex Hoogendam, Lars Reen, Helena Frijns en Thom van Dijk.
 
Dit jaar studeerden ze af aan een van de  kunstacademies in Nederland, van 7 t/m 10 januari is hun werk te zien in Kunstliefde! en dingen ze mee naar deelname aan de tentoonstelling van de Belofte 11 in juni 2016.
 
Naast een vakjury mag het publiek een stem uitbrengen op de kunstenaars. Kunstliefdeleden krijgen een uitnodiging om tijdens een extra bijeenkomst hun stem uit te brengen.
 
Meer over de Belofte via de website en te volgen via facebook.
 
 
Lid worden van Kunstliefde
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur