Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Klop onze notarissen het web op!

Vanaf nu kan iedereen via crowdsourcing helpen met het digitaal doorzoekbaar maken van oude notarisakten. Notarisarchieven zijn een van de belangrijkste en populairste archieven van het BHIC. Huwelijksvoorwaarden en -toestemmingen, schuldbekentenissen en testamenten, je komt het allemaal tegen in notarisarchieven. Help je ook mee? lees meer

Kapelaan in opspraak

We hebben veel mooie, bijzondere brieven. Zoals deze twee brieven over een Oeffeltse kapelaan die werd beschuldigd van bijgelovige, zelfs magische praktijken! lees meer

Nog meer depotruimte in het BHIC

Je kunt vanaf nu weer gewoon archieven aanvragen uit de verbouwde depots. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Over de “narigheid die de tijd meebrengt”
Indrukwekkend! Huisarts Mehler uit Maassluis zit tijdens de Tweede Wereldoorlog een tijd lang gevangen in Beekvliet en geeft met zijn briefjes een inkijkje in het leven daar.  

Naar De Bergen in Wanroij
Met de hele familie op zondag in een volkswagenbusje naar de plas in Wanroij! Gerard de Bie vertelt over de leukste uitstapjes in zijn jeugd. 

“Asseldonkers Rooy”
Piet van Asseldonk kocht in de oorlog grote partijen sigaren die hij sorteerde en opnieuw verpakte. Met zijn “Asseldonkers Rooy” ging hij de boer op. (bijdrage: Willie Damen)
De klomp kent vele toepassingen
“Vader had altijd het woord ‘gierklomp’ op zijn lippen. Wij dachten dan aan de strontskùpper, de zinken emmer waaraan een houten steel bevestigd was.” (bijdrage: Rini de Groot)

Het mysterie van Luie Hoek
Wie weet meer? Raadsels rond een geallieerde vliegenier die met hulp weet te ontkomen aan de Duitsers. (bijdrage: Jesse Valentijn)

Fransen geëexecuteerd in Den Bosch en Ravenstein
Over de slag van Den Bosch en het lot van de Franse militairen die aan de zijde van de verdedigers meevochten. (bijdrage: G-J.A.N. Derksen)

De zeep der wijzen!
De laatste tijd zijn oude reclames weer helemaal hot. Steeds meer 'antieke' merken worden nieuw leven ingeblazen. 

Feest in Den Bosch in 1744 valt letterlijk in het water
Alles is in kannen en kruiken. De huwelijksreis van aartshertogin Maria Anne en haar gemaal Prins Karel van Lotharingen zou ook ’s-Hertogenbosch aandoen. (bijdrage: Henk Beijers)

BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de Maand


Nieuwsgierig over welk project dit gaat en doe jij ook mee? Kijk snel hier. lees meer

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen