Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 297 | oktober 2016
 
Cloud 2 / droge naald en houtdruk / 2016 - Caroline Koenders
 
1 t/m 30 oktober Maand van de grafiek
IM-PRESSION

IM-PRESSION geeft een beeld van de huidige ontwikkelingen binnen de hedendaagse grafiek. Van traditionele grafiek tot grafiek waar de grenzen worden opgezocht met andere media tot en met beeldend werk met sterk grafische elementen.
 
De tentoonstelling maakt deel uit van de landelijke manifestatie 'Maand van de grafiek'. 
In Utrecht tonen Kunstliefde, KuuB, Kapitaal en de Oude Hortus allen op eigen wijze een overzicht van de stand van zaken van de hedendaagse grafiek. Speciaal voor deze gelegenheid is er een gezamenlijke route gemaakt. Deze route, die zelfstandig of met een gids te bewandelen is, leidt niet alleen langs de exposities, maar ook langs belangrijke locaties uit de Utrechtse grafiekgeschiedenis en het Grafisch gezelschap De Luis. De wandelkaart is verkrijgbaar in Kapitaal, tevens het begin van de wandeling.
 
Met kunstenaarslid Charles Donker heeft Kunstliefde een echte ‘Luis’ in huis. Charles Donker werd in 1962 lid van het Grafisch gezelschap De Luis én van Genootschap Kunstliefde.
 
Met werk van Charles Donker, Saskia Jetten, Caroline Koenders, Hans Laban, Henny van der Meer, Johan Rijpma, Erica van Seeters en Margriet Thissen.
 
Opening zondag 2 oktober 16.00 uur door Drs. Roman Koot, kunsthistoricus, auteur en samensteller van het boek 'Grafisch gezelschap De Luis'.
 
 
     
v.l.n.r.: Henny van der Meer, Johan Rijpma, Margriet Thissen, Saskia Jetten
 
'Luis' wandelingen met gids;

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober (Openingsweekend)
12.30 - 14.30 & 14.30 - 16.30
 
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober
Zaterdag 15 en zondag 16 oktober
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober
Zaterdag 29 oktober
14.30 - 16.30 
 
 
Zondag 30 oktober
(Culturele Zondag)
12.30 - 14.30
14.30 - 16.30
 
 
Vertrekpunt wandelingen: Kapitaal, Plompetorengracht 2, waar ook de gezeefdrukte routekaart te koop is.
 
    
Erica van Seeters en work in progress Hans Laban
 
 
 
 
Charles Donker
 
 
 
20 oktober Podiumavond 20.00 uur
Maand van de grafiek 
 
Deze avond staat in het teken van de Maand van de grafiek. Meer informatie is binnenkort op de website van Kunstliefde te vinden. Wie lid is van Kunstliefde ontvangt de speciale uitnodiging in de mail. Lid worden kan als kunstenaar maar ook als kunstliefhebber. Zie de voorwaarden op de site.
 
Ook lid worden? meld u dan aan via mail@kunstliefde.nl
 
 
 
 
 
 
15 oktober t/m 20 november
SHARE ART IN FREE-DOM
 
Een tentoonstelling in de Domkerk georganiseerd door Kunstliefde in samenwerking met het Sint Maartens Beraad Utrecht. Verschillende kunstenaars vertalen de actuele kernwaarden van Sint Maarten aan de hand van ruimtelijke installaties, sculpturen en schilderijen.
Met Rik Berkhout, Udo Braehler, Emmy Gostelie, Truus van den Heuvel, Esther Hoogendijk, Mathieu Klomp, Herbert Nouwens, Arie van de Pol en Robert Roelink. 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur