Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier


RECREATIEF PROGRAMMA
 
Het team van het recreatief gedeelte heeft het volgende programma voor jullie in elkaar gestopt:
 
Vrijdag 24 augustus 2018
Kennismaking Mannheim
 
Zaterdag 25 augustus 2018
Heidelberg
 
Zondag 26 augustus 2018
Technikmuseum in Speyer
Luisenpark in Mannheim
 
Maandag 27 augustus 2018
Speyer
 
In deze nieuwsbrief kom je meer te weten over de omgeving rond Mannheim en de recreatieve activiteiten.
 
Wij kijken er naar uit om er samen met jullie een mooie sponsoractie van te maken.
 
Luk, Marieke en Marcia
Recreatieve team Mannheim 2018
 
 
VRIJDAG 24 AUGUSTUS 2018
KENNISMAKING MANNHEIM
 
Vrijdagochtend, na de kennismaking of het blij weerzien, vertrekken we richting Duitsland. Rond de middag arriveren we in Mannheim en installeren we ons in de jeugdherberg.
In de namiddag is er de mogelijkheid om zelf op pad te gaan om Mannheim te verkennen. Het stadscentrum bevindt zich op wandelafstand van ons verblijf. Mannheim is met circa 300.000 inwoners een grote stad in Duitsland. De stad ligt tussen Frankfurt Am Main en Stuttgart, aan de samenvloeiing van de rivieren Rijn en Neckar. De stad kent een bijzondere geschiedenis en tal van interessante bezienswaardigheden. De gebouwen die er staan, zijn absoluut de moeite waard om te bekijken. Zo is er de watertoren in het oosten, het belangrijkste symbool voor de stad. Er zijn meerdere imposante kerken, waaronder de Konkordienkirche met een toren die dusdanig hoog is dat de bouw van 1706 tot 1893 duurde. Mannheim wordt door een oost-westas doorsneden, de Planken genaamd. Dit is de voornaamste winkelstraat van de stad, en geeft uit op het centrale plein: de Paradeplatz.
 
ZATERDAG 25 AUGUSTUS
HEIDELBERG 
 
Heidelberg is met trots een historische stad te noemen, waar elk jaar veel toeristen naartoe gaan. Met een bevolking van meer dan 150.000 inwoners is dit een bruisende stad. De opmerkelijke 18e eeuwse oude brug en de aangrenzende middeleeuwse poort naar de stad met barokke toren is er één van de favorieten om te bekijken. De stad wordt gedomineerd door het kasteel van Heidelberg. Het is een gigantische structuur die gebouwd werd op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de stad. De bouw van het kasteel duurde enkele eeuwen en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. De kelder bevat het grootste houten wijnvat van de wereld met een inhoud van 220.000 liter!

Een bezoek aan dit kasteel is zeker de moeite waard en hebben we dan ook voorzien in het programma. Heidelberg is zonder twijfel een charmante, oude, barokke stad met schilderachtige huizen en smalle, middeleeuwse straatjes. Het marktplein, genaamd Marktplatz, is een geweldige plaats om even tot rust te komen met een lekkere koffie. 
 
 
 
ZONDAG 26 AUGUSTUS
TECHNIKMUSEUM & LUISENPARK 
 
 
Op zondagvoormiddag brengen we een bezoek aan het Technikmuseum in Speyer. Het museum is gewijd aan de hedendaagse techniek: van onder water tot in de ruimte. Vragen als 'hoe ziet het er in de buik van een duikboot uit', 'hoe groot is een jumbo-jet' en 'hoe belandde een Chinese stoomlocomotief in Speyer' worden in het museum beantwoord! 

Ontdek naast de grootste ruimtevaarttentoonstelling van Europa ook de meest verschillende vliegtuigen, klassieke oldtimers, racemotorfietsen, historische brandweerwagens, enorme stoomlocomotieven, mechanische instrumenten, curiosa en mode.
De collectie staat zowel binnen als buiten opgesteld. 
 
In de namiddag bezoeken we het Luisenpark in Mannheim, dat bekend staat als één van de mooiste parken in Europa.
Zowel groot als klein komt hier aan zijn trekken: je kan kuieren door de kruidentuin, op kronkelende parkpaden, langs fonteinen en bloeiende boom- en struikgroepen, genieten van de magie van de Chinese tuin en het theehuis, tot rust komen in de luistertuin, of met een gondoletta het park doorkruisen…
Maar er is ook plaats voorzien voor thema-speeltuinen zoals de modder speeltuin, de grote waterspeeltuin, het kasteel en de avontuurlijke speeltuin. Ook dieren hebben een plaatsje in dit park: cavia's, pinguïns, flamingo’s, de kleinste krokodil in de wereld, mini-haaien, honderden soorten kleurrijke vlinders, … je vindt ze er allemaal! Bij slecht weer kunnen de kinderen zich amuseren op de grote natuurlijke binnenspeeltuin met veel zand en houten speelgoed met ballenbad en springkussen.
 
 
MAANDAG 27 AUGUSTUS
SPEYER
 
Na ons ontbijt moeten we helaas afscheid nemen van Mannheim. Als alle valiezen, wandelaars, fietsers en recreanten terug op de bus zitten, houden we nog een stop in Speyer. De laatste souvenirs kunnen hier gekocht worden!
Speyer is niet alleen de UNESCO-werelderfgoedstad met de grootste romaanse kerk die in Europa nog behouden is gebleven. Door het Protest van Speyer in 1529 werd de stad ook de geboorteplaats van het protestantse geloof.
In april 1529 kwamen de adellijke vertegenwoordigers van de vorsten die achter Luther stonden, op de Rijksdag van Spiers – zoals Speyer in het Nederlands oorspronkelijk werd genoemd – bijeen om te protesteren tegen de veroordeling van Luthers leer. Dit protest leidde tot de verdeling van het christelijke geloof in het katholicisme en het protestantisme.
De nieuwgotische Gedächtniskirche met het Luthermonument herinnert nog aan deze gebeurtenis met zijn verstrekkende gevolgen. De barokke Dreifaltigkeitskirche werd na de grote stadsbrand in 1689 aan het begin van de 18e eeuw herbouwd als lutherse kerk. Het houten interieur is tot op heden behouden gebleven.
 

 

Praktische informatie
 
In de jeugdherberg van Mannheim kan je verblijven in een één-, twee- of meerpersoonskamer. Bovenop de prijs van verblijf betaalt elke deelnemer een sponsorbedrag van € 180. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen zonder bijkomend sponsorbedrag te betalen.
 
 
Meerpersoonskamer | € 170 per persoon
(bij volle bezetting)

Tweepersoonskamer | € 210 per persoon

Eénpersoonskamer | € 230 per persoon
 
Wie met de bus wenst mee te reizen, betaalt een bijkomende vervoerskost van € 30 bovenop het inschrijvingsgeld.

 
De inschrijving is pas volledig na betaling van het sponsorbedrag (€ 180) op onderstaande gegevens:


Oostrem vzw
BE18 7430 2825 1565
BIC KREDBEBB

met vermelding
Mannheim 2018 + NAAM'.
 

Een fiscaal attest volgt.
Inschrijven kan eenvoudig en snel via deze link.
 
Je hoeft nog geen keuzeprogramma door te geven, dit zal binnenkort gebeuren.
 
 

Contact
 
 
Vragen of opmerkingen?
Aarzel zeker niet om met ons contact op te nemen.
 
 Oostrem vzw
 Oostremstraat 26
 3020 Herent
 
 Telefoon | 016 23 15 45