Nieuwsbrief Stichting Energy4All
 
Nieuwsbrief  01 - 2023

INFORMATIEDAG 1 APRIL 2023
NIEUWS - MAGAZINE EN VEEL MEER!
  
Zaterdag 1 april 2023 (geen grap!) organiseren wij onze jaarlijkse informatiedag van Stichting Energy4All. Iedereen is daarbij van harte welkom. De dag wordt gehouden bij Gasterij 'De Arend" in Winssen, van 10.30 - 14.00 uur.
Ambassadeur Jochem van Gelder is aanwezig en zal een bijzondere invulling geven aan deze dag.
Het nieuwe magazine zal deze ochtend worden gelanceerd. Hoofdredacteur Paulien Vogelzang en haar team heeft daar de afgelopen maanden weer heel hard aan gewerkt en het eerste exemplaar zal zij weer overhandigen aan professor Smeitink.
 
Het programma zal er verder als volgt uit zien: 
Professor Smeitink: Stand van zaken onderzoek
Raad van Toezicht: Koers van de stichting
Samenwerking met Join4Energy
Plannen en activiteiten voor 2023
Als afsluiting is er een heerlijke lunch.
 
Aanmelden voor de informatiedag kan door een mail te sturen naar info@energy4all.nl , graag doorgeven met hoeveel personen u komt en of er dieet wensen zijn.
Aanmelden kan tot 20 maart!
 
U kunt dit jaar alleen fysiek aanwezig zijn, er is geen online verbinding.
 

 
Extra fiets uitdagingen Forza4Energy4All 2023
GA JIJ VOOR 3, 6 OF 9 BEKLIMMINGEN?
 
Forza4Energy4All zal dit jaar plaatsvinden van woensdag 6 t/m vrijdag 8 september 2023. En... Forza4Energy4All is dit jaar jarig. We gaan voor de 10e keer naar Bormio om daar de Gavia, de Mortirolo en de Stelvio te bedwingen. Een mooi lustrum, wat we daar gaan vieren.
 
Een lustrum vraagt ook om iets extra's.
Voor de fietsers, die dat willen en kunnen, bieden wij dit jaar extra uitdagingen aan.
Op dag 1: Voorafgaand aan de klim naar de Gavia, beklim je eerst Bormio 2000. Dat betekent 20 km en 940 hoogtemeters extra.
Op dag 2: Op weg naar de Mortirolo, beklim je eerst de Eita, een prachtige berg, maar wel een flinke uitdaging, als je daarna de Mortirolo nog op moet. Je fietst dan 32 km extra en 1100 hoogtemeters
Op dag 3: Op weg naar de top van de Stelvio, sla je af bij de Umbrail pas, Daarna daal je af naar Santa Maria en beklim je de Umbrail weer, vervolgens fiets je door naar de top van de Stelvio. Met dit ommetje via Zwitserland, fiets je 40 km extra en 1200 hoogtemeters.
De extra uitdagingen zijn voor goed getrainde fietsers en alleen in overleg met de coaches.
Maandag 4 september: 3 x De Stelvio
Onze fietscoaches gaan op maandag 4 september de Stelvio van 3 kanten beklimmen, vanuit Bormio, via de Umbrail pas en vanuit Prato. Ook daar kun je je bij aansluiten. Een tocht van 145 km, die ongeveer 11 uur zal duren en waarbij je 4600 hoogtemeters maakt. De tocht is in principe zelfvoorzienend, de organisatie is in geval van nood als achterwacht beschikbaar.
 
De hardlopers kunnen hun grenzen wat verleggen, door de afstand wat langer te maken en voor de wandelaars kijken wij nog wat de extra mogelijkheden zijn.
 
Wil je meer weten, kom dan naar de clinic op 25 maart in het Radboud Sportcentrum, Heyendaalseweg 141 in Nijmegen, wel eerst aanmelden via forza4@energy4all.nl.
Kijk voor alle informatie, prijzen, het volledige programma en inschrijving op de website.
 
 

 
Juliet verloor haar broertje Sverre
 
Juliet (15) haar broertje Sverre overleed vorig jaar, hierover schreef ze in het boek "Onze band is nooit voorbij". 
Sverre had een energiestofwisselingsziekte en mocht slechts 12 jaar oud worden. “Ik had een heel bijzondere band met Sverre”, vertelt Juliet. “Hij kon niet heel veel, maar hij genoot wel van alles wat ik samen met hem deed.” Niet alleen haar broertje, maar ook haar zus Imre is overleden aan een energiestofwisselingsziekte. Imre stierf toen zij nog heel jong was, nog geen half jaar oud. Een paar jaar erna werd Juliet geboren. “In huis staan veel foto’s van Imre. Ondanks dat ik haar nooit heb gekend voelt ze als mijn zus. Ze hoort erbij.”
 
Het overlijden van Sverre kwam voor Juliet echt als een schok, ze had het niet zien aankomen. Op 15 februari 2022 kreeg hij plotseling een heel zware epileptische aanval. Juliet: “Ik kwam net thuis uit school. Toen ik een ambulance zag staan wist ik meteen dat het niet goed was.” In het ziekenhuis kreeg hij na twee dagen weer een heel zware aanval. Mijn moeder vertelde dat hij niet meer wakker zou worden. Het leek alsof de vloer onder mijn voeten wegzakte.” Sverre overleed op 19 februari 2022.
 
 

 
KOALARIDE4ENERGY4ALL 7 MEI
HEB JIJ JE AL INGESCHREVEN? 
STRAVA-ART FIETSTOCHT 85 KM
 
Schrijf je nu in voor de KoalaRide4Energy4All. De Inschrijfkosten tot 16 april zijn € 15,-, daarna € 20,-. De volledige opbrengst gaat naar het onderzoek.
De tocht is ongeveer 85 km en na afloop verschijnt op je Strava een koala kop, onze mascotte.
De route is erg mooi, je komt op plekjes waar je vast nog nooit eerder heb gefietst. Het team van de KoalaRide4Energy4All, onder aanvoering van Johan van der Molen heeft er een fantastische route van gemaakt.
Start en finish is bij het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Route gaat via GPX. Je ontvangt het bestand een week voorafgaand de tocht.
Wil je je laten sponsoren voor deze uitdaging, ook dat is mogelijk via ons actieplatform. Lees er alles over op onze website.
 
SCHRIJF JE NU IN!!
 
 

 
OVERIGE SPORTIEVE EVENEMENTEN
FIETS - WANDEL - HARDLOOP
 
Naast dat wij zelf evenementen organiseren, worden er ook sportieve evenementen georganiseerd waarbij de opbrengst (voor een deel) ten goede komt aan Energy4All. Doe mee samen met je familie, vrienden, kinderen of deel de evenementen in je netwerk of op je werk.
 
STOFWISSELTOUR 24 JUNI 2023 
 
Fiets, wandel of mountainbike dit jaar mee met de Stofwisseltour op 24 juni. Voor de fietsers is het een uitdagende tocht. Zij kunnen 4 prachtige lussen fietsen, met een totale lengte van bijna 160 km.
Wandelaars kunnen kiezen uit een wandeling van 5, 10, 15 of 20 km.
De mountainbike route is 60 km. Aan de Stofwisseltour doen diverse teams mee, die allemaal fietsen voor één van de goede doelen. Energy4All is één van deze doelen. Je kunt je nu inschrijven bij het team van Energy4All. LET OP INSCHRIJVING SLUIT 17 MAART
Start, finish en diner is in Maarsbergen en de routes gaan over de Utrechtse heuvelrug en omstreken. Kijk voor het volledige programma, inschrijving en alle informatie op onze website.
Klik op deze link van de Stofwisseltour
 
TT CITY RUN 17 JUNI 2023
 
De TT City Run steunt Stichting Energy4All, (voorheen  Asserstadsloop). Dit jaar mochten wij ook weer een mooie cheque ontvangen van € 500,-
Door de organisatie van de TT City Run, wordt het evenement aanzienlijk groter en dat is heel mooi voor onze stichting, omdat een deel van het inschrijfgeld ten goede komt aan Energy4All.
De TT City Run is zeer veelzijdig. Je kunt je inschrijven voor:
 
Hardlopen/wandelen 5, 10 en 15 km, van het TT circuit naar de binnenstad van Assen. 
Business run, voor bedrijven en College run voor scholieren, kidsrun en de 100% recreatief run.
De TT City Run is er voor iedereen!!
Tijdens On Wheels kunnen onder meer handbikers, wheelers, framerunners, skaters/skeelers en mensen met een loopfiets of step een uur lang actief zijn op het TT circuit.
Wil je meedoen en je laten sponsoren voor Energy4All of meedoen in een Energy4All shirt, mail dan naar info@energy4all.nl
Kijk voor alle informatie en inschrijving op TT City Run
 
DE 4DAAGSE NIJMEGEN 18-21 JULI 2023
 
Heb jij een startbewijs voor 4Daagse en draag je Energy4All een warm hart toe, laat je dan sponsoren voor deze geweldige uitdaging die je aangaat. Je kunt een mooi oranje loopshirt bij ons bestellen, dan val je absoluut op. Via jouw actiepagina kunnen mensen je sponsoren. Je kunt ook een QR code downloaden van de actiepagina en deze bijv, printen en aan je rugzak hangen, dan kan iedereen je onderweg ook sponsoren. 
Maak hier je actiepagina voor de 4Daagse4Energy4All 
Vrijwilligers voor de 4Daagse
Vorig jaar kregen wij van de organisatie de mogelijkheid om plastic flesjes te verzamelen en de opbrengst daarvan was voor de stichting. Dat willen wij dit jaar weer gaan doen, het gaat om duizenden flesjes en dat keer € 0,15, reken maar uit.... Help jij ons met het ophalen van de zakken met flesjes, inleveren, verzamelen etc. meld je dan bij ons aan. Elk uurtje dat je kunt helpen is welkom. Stuur een mailtje wanneer jij ons kunt helpen naar info@energy4all.nl
 

AGENDA 

Gelukkig mogen er weer volop acties worden georganiseerd. Wij zijn trots en dankbaar dat zoveel mensen zich inzetten voor Stichting Energy4All om daarmee het medicijnonderzoek te steunen. Dit vanuit directe betrokkenheid, omdat zij familie hebben die met de ziekte te maken hebben. Ook de steun van vele mensen, bedrijven en evenementen die geraakt zijn door het verhaal van de patiënten. Dat is geweldig!
Wil je op hoogte blijven van de actuele acties, kijk dan op agenda wat er de komende periode allemaal weer wordt georganiseerd.
Hier een greep uit de komende evenementen:
Kijk op onze website voor het complete overzicht. Organiseert u ook een actie of evenement, laat het ons weten via info@energy4all.nl 
  AGENDA  
 

 
BESTEL ONLINE - SPONSOR GRATIS MET SPONSORKLIKS
Als je via bovenstaande link iets koopt dan ontvangt Energy4All een commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Je betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd. Meer dan 600 winkels, diensten en bedrijven zijn aangesloten bij Sponsorkliks. Bestel online jouw product via deze link en je steunt daarmee ook nog Stichting Energy4All
 
Stichting Energy4All
Postbus 197 | 6640 AD Beuningen
   024 - 324 92 72
ING NL96INGB0000004403
RABO NL12RABO0117041203
Volg ons op sociale media
DONEER HIER!