Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Tarieven Bij de hand worden niet aangepast
Bij de hand zal de tarieven voor 2015 wederom niet aanpassen.

Door efficiënter te werken proberen wij de extra loonkosten (wij volgen de CAO kinderopvang) en andere kostenverhogingen, waarmee wij net als andere bedrijven te maken hebben, op te vangen.
 
Aanpassingen overheid 2015
De kinderopvangtoeslag tabel 2015 wordt in november definitief vastgesteld. Deze zal, zoals het nu lijkt, alleen worden geïndexeerd. Wij verwachten dan ook geen grote aanpassingen in de eigen bijdragen in 2015. Een eventuele inkomensaanpassing staat hier natuurlijk los van die kan wel een verandering opleveren.

De overheid stelt elk jaar opnieuw de maximum uurprijs vast. Zo ook dit jaar. Voor de gastouder opvang betekent dit dat de uuprijs waarover de kinderopvangtoeslag wordt berekend van € 5,37 naar € 5,48 gaat in 2015.

Verder is het recht op kinderopvangtoeslag bij werkeloosheid van 3 maanden naar 6 maanden verhoogd. Hierdoor ontstaat er nog meer ruimte om op zoek te gaan naar nieuw werk en de plaatsing bij de gastouder vast te houden.
 
Contract ouder en gastouder
Mochten er wijzigingen zijn per 1 januari 2015 die moeten worden verwerkt in een nieuwe offerte of overeenkomst, dan horen wij dat graag voor 1 november. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal weken opvang bij een vaste maandelijkse afspraak of eventueel een aanpassing in de uurvergoeding voor de opvang. Bij voorkeur ontvangen wij hierover een mail zodat wij vervolgens de wijzigingen kunnen verwerken. Van verschillende gastouders en ouders hebben wij deze informatie al ontvangen. Deze zullen in oktober verwerkt worden.
 
Dag van de gastouder
Donderdag 18 september was het de dag van de gastouder. Op facebook hebben wij onderstaand bericht geplaatst. Dit willen wij de mensen zonder facebook natuurlijk niet onthouden!

 
Opvragen jaargegevens 2013 door belastingdienst toeslagen
Steekproefsgewijs vraagt de belastingdienst op dit moment gegevens op bij ouders over het jaar 2013. Wij hebben deze gegevens ook verzonden naar de belastingdienst begin van dit jaar. Hiertoe zijn wij als bureau verplicht. Mocht de belastingdienst om informatie vragen met betrekking tot het belastingjaar 2013, dan mag u dat altijd met ons delen. Wij helpen u er graag bij. De geautomatiseerde verwerking verloopt nog niet altijd vlekkeloos. In het standaard format van de overheid wordt niet met alles rekening gehouden. Zoals bijvoorbeeld het wijzigen van een registratienummer van de gastouder gedurende een belastingjaar.
 
Ouders gezocht
Wie wil de belangen behartigen van ouders en kinderen in de opvang? De belangrijkste taak is om de kwaliteit van de opvang te bewaken en te bevorderen. Hier gevraagd of ongevraagd advies over uitbrengen hoort daar bijvoorbeeld bij.

Tijdsinvestering is minimaal 2 x per jaar bijeenkomen en een eerste bijeenkomst in Epe in de maand november op een nader te bepalen datum. Bij belangstelling een mail sturen naar karin@bijdehand.nu

Ouders die in het verleden interesse hebben getoond hoor ik graag nogmaals als zij nog steeds hulp willen/kunnen bieden.
 
Muziekworkshop voor gastouders!
Muziek is goed voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van het kind en samen muziek maken is vooral heel erg leuk!

Tijdens de workshop leer je muzikale spelletjes, maak je eenvoudige muziekinstrumentjes en ga je zingen. Je doet vooral inspiratie op om samen met de kinderen muzikaal bezig te zijn.

De workshop wordt gegeven door Lidia Olsthoorn. Zij is een ervaren muziekdocente, o.a. bij muziek op schoot.

Er zijn twee avonden gepland:
Dinsdag 4 november a.s. in De Kuip, Bloemendalsweg 1B, 7429 AL Colmschate
Donderdag 13 november a.s. in Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn

De indeling van de avonden ziet er als volgt uit:
19.15 - 19.30 inloop
19.30 - 21.30 workshop met tussendoor een korte koffiepauze
21.30 - 22.00 hapje en drankje

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor één van deze avonden via mail welkom@bijdehand.nu of telefonisch 0578-611555, vol=vol.

Graag tot dan!
 
 Korte veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu