ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief Juli 2013
 
Traumahelikopter
 
Vrijdag 21 juni is een peuter in onze zitruimte gestruikeld over een stoelpoot en ongelukkig op zijn hoofd gevallen. Omdat het kind bewusteloos raakte hebben wij een ambulance laten komen. Deze arriveerde al binnen 3 minuten en riepen na een korte analyse direct een traumaheli op. Dit zorgde voor veel spektakel en media-aandacht. Uiteindelijk is de peuter bij bewustzijn gekomen en ter observatie door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Na onderzoek en een nachtje ter observatie mocht de pechvogel de volgende ochtend weer gezond en wel naar huis. Ons personeel oefent 4 maal per jaar in het bijhouden van hun EHBO- en BHV-vaardigheden. Ouders en hulpverleningsinstanties hebben ons gecomplimenteerd over de goede handelswijze.     
 
Gratis WiFi
In onze zitruimte kunt u voortaan gebruik maken van gratis WiFi. Ons netwerk heet ZIB_Gast.
 
Diploma A en duiken
Regelmatig krijgen wij de vraag waarom het duiken bij diploma A niet wat vaker geoefend kan worden. Dat komt omdat duiken geen examenonderdeel is bij diploma A. Wij oefenen het wel met de kinderen omdat het zo makkelijker wordt om door het gat in het zeil te zwemmen. Echter is de uitvoering nog vrij. Vanaf het B-diploma is de (diepe) duik wel een examenonderdeel. 
 
 
Datums discozwemmen 2013/2014
 
De datums voor het discozwemmen voor het seizoen 2013/2014 zijn bekend:
-zaterdag 19 oktober 2013
-zaterdag 23 november 2013
-zaterdag 21 december 2013
-zaterdag 25 januari 2014
-zaterdag 15 februari 2014
-zaterdag 15 maart 2014
 
Je kunt ook een eigen discozwemfeest organiseren.
 
Overplaatsings- en examenagenda
2013/2014 staat vanaf nu online
De overplaatsings- en examenagenda 2013/2014 staat op onze "nieuws & agenda" pagina. Het met kledingpakket aan zwemmen tijdens de B en C lessen is na de zomervakantie voortaan maar eens per 3 weken en wel in alle weken met weeknummers die door drie te delen zijn. Dus week 36, 39, 42, 45, 48, 51, 3, 6 enz.
 
Zelf oefenen in de zomervakantie
Wat en hoe en wat niet!
Privézwemles
 
 

Koop een leskurk aan onze receptie of leen er gratis één als u komt vrijzwemmen met uw kind
 
 
Zomerrooster 2013
Iedere werkdag vrijzwemmen met spelmateriaal in het instructiebad en banenzwemmen in het wedstrijdbad
 
Om uw kind na de vakantie sterker terug te laten komen in de zwemles en vooral geen foute dingen aangeleerd te hebben geven wij u hier een aantal tips:
-loop altijd met uw kind een rondje bij het (vakantie)zwembad om aan te geven waar het diep is en waar uw kind wel en niet mag komen en bijvoorbeeld duiken
-doe een leskurk om als uw kind daar tijdens de zwemles ook nog gebruik van maakt. Anders gaat uw kind het gebrek aan drijfvermogen compenseren met foute arm- en beenbewegingen. Het is zeer frustrerend voor u en uw kind als uw kind vol trots na de vakantie aan ons verteld dat het "zonder kurkje" kan zwemmen en wij helaas moeten constateren dat de techniek fout is. We hebben dan dubbel werk om het foute af te leren en het goede weer aan te leren. Laat het aanleren van de zwemtechniek a.u.b. aan ons over.
-oefen ook regelmatig het zwemmen op de rug en de rugcrawl. Uit zichzelf zal uw kind dat niet snel doen.
-raadpleeg op onze website de exameneisen van het Zwem-ABC Klik hier voor meer informatie.   
 
Als u tijdens de zomerperiode bij ons komt vrijzwemmen is er altijd een instructeur aanwezig die u tips kan geven over wat en hoe te oefenen. Een leskurk leent u dan gratis van ons.
 
U kunt ook een privézwemles boeken en daarmee snel resultaat boeken en grote sprongen maken binnen de zwemopleiding. Ook ziet u zo wat en hoe er met uw kind geoefend wordt waar u zelf mee aan de slag kunt.
 
Kom spelen en oefenen met uw kind of zelf banen zwemmen tijdens de zomerperiode.
 
 
 
 
ZomerFIT - Doe mee...
Speciaal voor de thuisblijvers gaan wij dit jaar door met een groep AquaJoggen op woensdagavond om 19.30 uur. Niet alleen bestaande klanten kunnen hier een ZomerFIT kaart voor kopen maar ook nieuwe klanten. Een kaart kost € 20,- waarmee je 5 keer kunt komen AquaJoggen. Dus ook leuk voor een vriendin om het eens uit te proberen. Ook onze AquaTherapie en AquaVitaal klanten bieden we een zomerprogramma aan om in beweging te blijven. Meer info via onze receptie.   
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41