Innehåll
 
- Lättare eller inte
- Blond och ordblond
- Bål och balans övning
- Halloumibiffar 

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
För att belysa att Blond och ordblond kommer som ljudbok får du först två ljudfiler du får skratta åt. Klicka på dem och sätt på ljudet.
 
 
Äkta skadeglädje (börjar ungefär 50 sek in i klippet).
 
 
Kanske inte riktigt rätt forum.
 
 
 
Citat 
 
 
Don´t let today´s oppertunities be tomorrows what if´s.

Pat Flynn
Det känns inte lättare
 
 
I samband med en föreläsning sa en deltagare att trots att han kommit igång med träningen blev det inte lättare. Han hade förväntat sig att när han blev starkare och uthålligare skulle träningen också gå lättare. Anledningen att det känns så är att när du blir starkare ökar du belastningen och blir fortfarande lika trött. För att se hur du utvecklats är det bra att någon lyfta de vikterna du gjorde i början eller springa rundan i det tempo som du gjorde första gången. Då kommer du märka vilka framsteg du gjort.
 
Ibland är det bra att stanna upp och titta bakåt för att se hur långt du kommit och få energi av detta, istället för att bara titta fram mot något mål långt fram i fjärran. 
 
Blond och ordblond blir ljudbok 
 
 
Efter sju fackböcker är det dags för min första roman. Min åttonde bok är en feel-good bok med titeln "Blond och ordblond" den har nu skickats till korrekturläsning och samtidigt arbetar vi med omslag och baksidestext. Den är planerad att komma i maj i tre olika format: ljudbok, e-bok och en tryckt version. Jag lovar att fortsättning följer :-) 
 
 
Balans och stabilitetsövning
 
 
En effektiv övning som tränar fotled, bålstabilitet och styrka i axlar. Klicka på bilden för att starta videon.
 
Halloumibiffar
 
 
På ICA.se hittade jag ett recept på Halloumibiffar. I vanlig ordning måste jag testa och ändra lite innan jag är nöjd. Så här gör du min variant av dessa goda vegetariska biffar.
 
250 gr av antingen morötter eller rödbetor eller blanda dem båda
200 gr halloumi
3 st ägg
3/4 dl ströbröd
Chiliflakes, salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250 grader och riv rotfrukterna och halloumin grovt på ett rivjärn och bland ihop detta med ägg och ströbröd i en skål. Tillsätt peppar, chiliflakes och eventuellt salt efter behov.
 
Ta oliv- eller rapsolja på dina händer och forma blandningen till åtta biffar som du lägger på ett bakplåtspapper på en plåt.
 
Ställ in mitt i ugnen 15 minuter eller tills biffarna fått fin färg. Du kan sedan äta de tillsammans med potatis, quinoa, bulgur eller ha dem istället för vanliga hamburgare. 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se