Innehåll
 
- Ge upp
- Intervjuad i Svd bilaga
- Utdrag ur bok nr åtta
- Dragövning
- 3 ingredienser 

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Om det blir för varmt i sommar kan du alltid köra en Ice bucket challange
 
 
Ibland får man ta en för laget. Fotbollsmålvakten Scott Sterling spelar volleyboll denna gång. Följ länken för att även se honom spela fotboll.
 
 
 
Citat 
 
 
When you find yourself in a hole, quit digging.
Will Rogers
 
 

Satsa hårt och ge upp
 
 
Du har säkert hört uttryck som "För att lyckas måste du arbeta hårt och länge". Låt oss nyansera det hela. Att du behöver kämpa för att nå framgång är inget jag opponerar mig emot, däremot tycker jag det bara är hälsosamt att ibland ge upp projekt som hindrar dig från att nå andra mål. 
 
Har du hört talas om Virgin Cola? Richard Branson - som har lyckats bra i affärer, från en skivaffär i London till att idag ha Virginkoncernen med över 400 bolag - försökte en gång slå sig in på marknaden för läskedrycker. Man gjorde en jättesatsning för att ta marknadesandelar från Coca-cola och Pepsi, men det gick inte alls som planerat. Det Virgin är duktiga på är att man satsar hårt, men också har förståndet att ge upp och satsa på annat när man känner att det inte leder dit man vill.
 
Att säga nej till något är att säga ja till något annat ge därför upp det som inte tar dig dit du vill. Vill du ha extra inspiration till att nå fler mål och är på jakt efter en bra bok till sommaren tycker jag du ska läsa min senaste bok Målskillnad. Den finns för direktleverans både på Adlibris och Bokus.
 
Intervjuad i bilaga till SvD
 
 
Jag blev i mitten av maj intervjuad i bilagan "Kvinnligt" som trycktes i 150 000 ex och var med i Svenska Dagbladet. Denna gång handlade bilagan om ledarskap och utveckling. Jag berättade hur man ökar sin måluppfyllnad genom att förstå att det är tankar och känslor som skapar (eller motverkar) handlingar och utan handlingar ingen måluppfyllnad. 
 
Vill du läsa om Emma och vinna 1000:-
 
Jag skriver på min åttonde bok, som kommer skilja sig mycket från det jag skrivit tidigare då det inte blir en fackbok utan en "feel good" roman. Jag är väldigt nyfiken på vad tycker. Följ länken och läs utkastet till det första kapitlet och svara sedan på några frågor på denna länk så är du med i utlottningen av ett presentkort på Stadium (värde 1000:-).
 
Lågsäsongspris på föreläsningar
 
Jag kan se tillbaka på en fantastisk start av detta år med 50 föreläsningar under perioden januari till och med maj. Sommaren är väldigt lugn i min del av föreläsarbranschen. I början av september drar det igång med full fart igen. Om du och ditt företag skulle vilja boka en föreläsning under juli eller augusti får ni den för 10000:- istället för normala 12900:- och som vanligt ingår 50 böcker. Vill du utnyttja detta erbjudande hör av dig till mig på 0768-147080 eller använd mailadressen längst ner i detta nyhetsbrev.
 
 
Effektiv dragövning
 
 
Månadens övning är en enkel och effektiv dragövning där du använder ett rep och din egen kroppsvikt. Klicka på bilden för att köra igång videon.

3 ingredienser
 
 
Det finns tillfällen då jag vill ha mat snabbt utan att det är någon skräpmat (det händer att jag äter skräpmat, så du inte får för höga tankar om mig :-). För någon vecka sedan experimenterade jag vad som kunde både bli gott och nyttigt med tre ingredienser.
 
Blandningen av quinoa, rostade och saltade solroskärnor och bostongurka blev en god och relativt nyttig röra. 
 
Du kokar quionoan enligt receptet och tillsätter sedan solroskärnor (jag köpte färdigrostade och saltade). Avsluta med bostongurkan och provsmaka.
 
Maila (till adressen nedan) ditt bästa recept som bara innehåller tre ingredienser, den personen vars recept blir publicerat får en valfri bok från Personbästa.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se