Nieuwsbrief
 
Follow the Joy
 
 
Not making mistakes blocks your creation
 
Boosheid
 
Mijn oma vertelde altijd…. Boos zijn is menselijk, boos blijven is des duivels… Oftewel een keertje boos zijn kan altijd gebeuren, maar boos blijven is uit den boze. In een gezin waar boosheid aan de orde van de dag was, was dit wellicht een waardevolle les voor een ieder van dat gezin.
 
Nu zou ik zeggen dat boosheid wellicht menselijk mag zijn, maar dat het de grootste stop is op de menselijke overvloed. Boos blijven is echter ook menselijk. Heel veel delen van de mens zijn boos. En dit is boosheid die vaak zo subtiel een rol speelt in het leven dat het niet eens echt opvalt.
 
Integratie
We hebben het er vaker over. We bespreken het tijdens workshops, faciliteren mensen die aan het integreren zijn en hebben in ons eigen leven ontdekt welke resultaten integratie oplevert. Voor degenen die niet weten wat integratie is, zet ik het nog even kort op een rij. Tijdens de reis van de Ziel heeft zij diverse aspecten gecreëerd, zowel in dit leven als in vorige levens. Aspecten waren bedoeld om het leven op aarde mogelijk of makkelijker te maken. Je kent wellicht wel de momenten dat je een situatie van een afstandje leek te bekijken. Zoiets kan tijdens een valpartij gebeuren of als iemand je pest of hard tegen je schreeuwt. Op de momenten dat je, jezelf zag, in plaats van het gebeuren helemaal te ervaren, creëerde je ziel als het ware een doosje voor je, waar je even in kon plaatsnemen. Je ervoer het trauma minder heftig dan wanneer je volledig in je lijf aanwezig zou zijn geweest. Dit is de creatie van een aspect. Het is dus jij die even in het doosje zat. Je ervoer niet alle emoties en je kon het gebeuren later ook prima relativeren.
 
Integratie is het terug laten komen van al deze delen die in doosjes zitten. Delen van jou zijn daar in achtergebleven en dienen thuis te komen bij jouw ziel om tot volledige heelwording te komen. En integratie is de werkelijke Zelf Heling. Alle delen die ziekte, gebrek of slachtofferschap als emotie of creatie dragen, kunnen thuiskomen en daarmee los je definitief alle issues op die je met deze onderwerpen hebt.
 
Vandaar dus dat wij zo blij worden van integratie. Het is soms even lastig, maar uiteindelijk een enorme verrijking van het leven. Letterlijk en figuurlijk. In de breedste zin van het woord.
 
Boosheid
Een emotie die bij de meeste aspecten een rol speelt is angst. Boosheid is een gemanifesteerde vorm van angst. Boosheid kan dienen als middel tot het omgaan met heel veel situaties. Bijvoorbeeld ter verdediging bij een aanval, fysiek, verbaal of energetisch. Boosheid kan helpen in situaties die je voorheen niet aankon. Maak je maar even kwaad, dan lukt het wel of als we ons even kwaad maken hebben we het zo gedaan. Boosheid kan ook dienen in situaties waar je moet vechten om te overleven. Vechten tegen een ziekte is algemeen geaccepteerd en wordt in veel gevallen ook als heel positief ervaren.
 
Waar komt zoveel boosheid vandaan? Het lijk wel een oneindige bron waar zondermeer uit geput kan worden. En tegelijkertijd put het ook uit. Het vraagt enorm veel energie van je om boos te zijn, boos te blijven, maar het kan zondermeer worden opgeroepen indien nodig.
 
De boosheid wordt constant in stand gehouden door diverse aspecten die hebben geleerd dat het hen kon redden in een voor hen vervelende of zelfs gevaarlijke situatie. Ze leerden dat ze de angst van het moment konden omzetten in boosheid en leerden dat ze hiermee de situatie naar hun hand konden zetten of in ieder geval de illusie hadden dat dit zo was.
 
De meer subtiele vormen van boosheid wendt je aan om jouw Zelf weg te jagen. Nu gaat je ziel nergens heen, ook niet als jij boos bent. Je hebt alleen het idee dat je geen contact meer hebt met je ziel omdat jij hebt gekozen bij je aspecten te gaan zitten, in plaats van bij je ziel. Boosheid is zo’n intense emotie dat je zelfs het gevoel kunt krijgen dat je er niets aan kunt doen. Je werd gewoon ineens boos. Dat is de subtiele laag van boosheid. Het kan zichzelf dusdanig verpakken dat het verder heel logisch lijkt dat je boos bent geworden, maar je weet op dat moment zelfs niet meer hoe je daar bent gekomen. Waarom werd je zomaar ineens boos, zonder dat je hier bijvoorbeeld een bewuste keuze in had gemaakt?
 
Wel zo werken aspecten! Zij hebben in het verleden duidelijk de opdracht gekregen om boos te worden, om angst om te zetten in boosheid. En dit zodanig te doen dat je de angst niet zou voelen, maar direct de sprong naar boosheid kon maken. Jij bent degene die hen die opdracht hebt gegeven omdat je bijvoorbeeld gezien hebt in je omgeving dat anderen dit ook deden en dat het voor hen prima werkte. Als kind kopieerde je dit gedrag moeiteloos. Je deed niets fout, je maakte gebruik van dat wat je werd aangereikt als voorbeeld.
 
Boosheid en overvloed
Overvloed stroomt en is aanwezig in je leven wanneer je in contact bent met je Zelf, je Ziel. Het is de meest eenvoudige manier om overvloed te creëren voor je zelf in dit leven. Overvloed is daarbij alles wat jij als overvloed kunt beleven. Het kan gezondheid zijn, vitaliteit, jezelf prettig en warm voelen, geld, materie, genoeg energie hebben en de dromen waarmaken in je eigen leven.
Boosheid kan je niet vinden bij je ziel, dus om deze emotie voorop te laten gaan, dien je uit contact te gaan en de bron van je aspecten aanspreken. Je bent dus niet langer in contact met je ziel en overvloed stroomt niet als vanzelf door jou en je leven heen.
 
Angst is de aanjager van boosheid. Wanneer je, jezelf realiseert dat je bang bent om in contact te zijn met je zelf of waar je nog blijft kiezen voor boosheid of waar je zelfs niet in staat bent om te zien dat wat je ervaart boosheid is, ben je niet in connectie met de stroom van het leven zelf, de stroom van overvloed en compassie.
 
Boosheid in haar meest subtiele vorm is wanneer jij gelooft dat je geen contact kunt maken met je ziel. Het is het aspect dat je vertelt dat je niet diep in je buik, je kern, kunt ademen. Het is wanneer je kiest voor verwarring en chaos in plaats van de compassie en warmte van je ziel. Het is het moment dat je denkt dat je hierin geen keuze hebt. En nog belangrijker het is wanneer jij gelooft dat je iets fout hebt gedaan of doet.
 
De delen die jou vertellen dat je iets fout hebt gedaan, zijn de delen die boos zijn op jou en de ziel. Het houdt hen weg van integratie, omdat ze blijven geloven dat jij de oorzaak van alle problemen bent. Zij kunnen geen enkele verantwoording nemen voor wat er is gebeurd, omdat dit juist de reden van hun creatie is. Zij konden niet aanwezig zijn bij de traumatische gebeurtenis en stapten in het doosje dat jouw ziel vanuit compassie voor hen had gecreëerd. Zij voelen echter dat hen iets is ontnomen, dat ze niet langer deel mochten uitmaken van de grote creatie van het leven. En dat is allemaal de schuld van jou en jouw ziel.
 
Compassie
Compassie is de liefde van jouw ziel. Vraag bijvoorbeeld eens nu aan je ziel… Laat mij voelen wat compassie is. Het is de diepe warmte en onvoorwaardelijk liefde die dan in je ontstaat en die je vertelt dat je het allemaal precies goed hebt gedaan. Geen reden om te twijfelen. Jij bent goed zoals je bent. En ieder aspect is goed zoals het is. Hoe moeilijk het voor jou soms is, met alle emoties en gevoelens die het oplevert, het is nooit fout geweest.
 
Wanneer jij jezelf het cadeau van compassie geeft, kan ieder aspect moeiteloos integreren. Ook de boze aspecten die soms zo’n invloed op je kunnen hebben. Compassie toestaan in alle delen van je lichaam en jouw werkelijkheid, creëert een veilige ruimte voor alle boze delen om thuis te komen.
 
Anita Boom
 
27 januari
kan je al weer kijken naar onze webcast. Je kunt alvast jouw vragen of opmerkingen toesturen aan info@followthejoy.nl
Je kunt ook alle voorgaande webcasts bekijken.
Klik hier om deze te zien.
Binnenkort:
28 januari
Gaan we in de Roos in Amsterdam weer met elkaar ademen.
Dit keer hebben we als onderwerp:
Deep Peace
 
Ontvouwen en doorbewegen in de Nieuwe Energie
10 februari 2013
De reis van de Ziel in de Nieuwe Energie
 
 
Wat was het perspectief van de ziel op al jouw ervaringen en levens?
Hoe is het om met haar ogen naar alles van je zelf te kijken en haar ervaringen te kennen vanuit Altantis tot aan nu?
Wat is de zielendroom?
Hoe en waarom is integratie van alles die je bent daarin zo belangrijk in deze nieuwe tijd?
Follow the Joy
Wellnessdag
23 maart 2013
Amersfoort
Noteer hem vast in je agenda!
 
 
Ook dit jaar zullen we weer een expressie symposium organiseren.
Op 22 juni is het zover!
Het evenement zal in het teken staan van De Langste Dag.
Nog niet in huis?
Je kunt hem via de website bestellen.
Daarnaast bieden we ook betaalde en gratis ademsessies aan!
Steek een kaarsje aan voor jou!
Oftewel heb je zelf lief en geniet van de energie van het vuur.
De warmte en de koestering.
Het licht.
Het spelen van het vuur met de lucht.
De warmte in jezelf prioriteit geven boven alles!
Paravisie
In het februari nummer van de Paravisie vindt je een artikel over Follow the Joy.
Een interview met Thijs en Anita.
Bij dit interview zit ook een leuke kortingsaanbieding voor de Follow the Joy Wellnessdag in maart!!
Quan Yin
door Anita Boom
 
 
Love
&
Wisdom
For All of You
Thijs Willekes & Anita Boom