Innehåll
 
- Kortkort måluppfyllnad
- Målenkät
- Bålstabilitet
- Bra hållning
- Hummus
- Skratt och visdom

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Lite att tänka på INNAN du sätter igång nyårsfirandet.
 
 
Om du är trött på de gamla jullåtarna, finns här några modifierade.

 
 
 
Citat 
 
 
Don´t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.

 
 
 
Kortkort gäller under 2015. 
 
 
Snart är det kanske dags för ett nytt nyårslöfte. För de flesta av oss vinner ett kortsiktigt mål om det ställs mot ett långsiktigt mål. Av den anledningen ökar dina chanser om du delar upp ditt långsiktiga mål i många kortsiktiga. Om du exempelvis vill gå ner sex kg till semestern innebär det ett kg i månaden och det kortkorta målet är 33 gram/dag. Med ett så tydligt mål är det lättare att hoppa över bullen och välja trappan istället för hissen. Testa under några veckor och se om detta sätt får dig att uppnå fler mål.
 
Jag önskar dig ett gott nytt 2015. Jag vill också tacka alla kunder då varje såld bok genererar ett antal kronor till träd i Vi-skogen i närheten av Victoriasjön i Afrika. Under 2014 blev det över 700 nya träd.
 
frågVIS - Sömnlängd och sömnkvalité
 
Förra månadens frågVIS handlade om sömn. Sömnlängden i snitt bland hundratalet svar var 6 tim och 40 min. Det är lite för lite för att kunna fungara bra i vardagen och med tanke på den relativt korta sömnen är det inte konstigt att bara knappt sex procent kände sig helt utvilade när de vaknade.   

Följ gärna länken och svara på månadens fråga som handlar om att uppnå mål.
 
 
 
Bålstabilitet och en bra hållning
 
Förra månaden var det en del som hade problem med länken till månadens övning. Därför kommer det två övningar denna månad (perfekt efter all jul- och nyårsmat).

 
Novembers övning visade en bra övning för att stärka muskler som används i rotationer. Klicka på bilden för att starta videon.
 
 
December övningen handlar om att stärka upp musklerna runt skulderbladen för att bl.a. få en bra hållning. Klicka även på denna bild för att köra igång videon.

Hummus
 
 
Hummus är ett jättegott vegetariskt alternativ att ha i en sallad. Jag har utgått från olika recept och gjort egna modiferingar. Receptet nedan är det godaste som jag har kommit fram till. När det gäller kikärtorna går det att köpa färdiglagade kikärtor, men jag tycker att det blir godare att köpa kikärtor i påse som blötläggs och därefter kokas. Personligen underkokar jag alltid kikärtorna så det blir ett fast tuggmotstånd.
 
För att få 3,5 dl hummus behöver du
 
3 dl kikärtor
1 dl solroskärnor (gärna rostade och saltade)
5 msk olivolja
2 msk vatten
1,5 cm röd chili
1 liten citron eller 0,5 stor
salt efter tycke och smak
 
Hacka chilin fint och häll sedan ner alla ingredienser i en bunke och kör med en stavmixer tills du får en fin röra. Ibland kan den kleta ihop, om du vill ha en lite lösare röra kan du addera lite vatten. Servera sedan den goda röran till valfri sallad och njut av något som är både gott och nyttigt.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se