Nieuwsbrief | jaargang 34 | no 342 | juli 2020
 
In deze nieuwsbrief
 • Zomercollectie '20
 • Art Utrecht in voormalig Broese succes
 • UtrechtDownUnder 2020 volop in voorbereiding
 • De Belofte #15 Jubileumeditie
 • Aanmelden Belofte #16 voor recent afgestudeerde kunstenaars
 • Art Meat #11 De Nijverheid
 • Na de zomer...
 • Atelierroute Utrecht 2020
 
 
ZOMERCOLLECTIE '20 - Ledententoonstelling

11 juli t/m 30 augustus
 
Deze zomer hoef je je niet te vervelen! Ga op reis in Kunstliefde en ontdek 
inspirerende kunst. Gedurende de zomermaanden laat Kunstliefde nieuwe of recente werken zien van haar kunstenaarsleden. Van schilderijen tot beelden, fotografie tot grafiek, video tot installatie, groot en klein formaat en alles daartussen in. Kunstliefde heeft een ruime collectie van hedendaagse kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land, jong talent en gevestigde namen. 
Zomercollectie ‘20 biedt een uitstekende gelegenheid om het diverse aanbod te bekijken en wellicht een mooi kunstwerk te kopen. 
 
 
Kunstliefde ontvangt je graag. Natuurlijk letten we op de corona-maatregelen en is er voldoende ruimte om afstand te nemen.
 
 
De tentoonstelling start op zaterdag 11 juli om 13.00 uur. 
In verband met corona is er geen opening, maar je kunt gewoon binnenlopen. 
 
 
 
 
                          
  
     
 
        


  
 
Kunstliefde is open van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
In Kunstliefde is voldoende ruimte om de 1,5 meter in acht te nemen. 
Een time-slot reserveren is niet nodig, je kunt gewoon langs komen.
De baliemedewerkers wijzen de weg en informeren over onze maatregelen.
 
 
 
Art Utrecht / Broese was groot succes

 
Met ca 3200 bezoekers kan Art Utrecht terugkijken op een zeer succesvol event in voormalig boekhandel Broese. Drie weekenden lang toonden galeries, kunstruimten en kunstenaars zich in de boekenkasten op de eerste verdieping en in de kelder. De voormalige afdelingen waren in stand gehouden, de boekenrubrieken nog te lezen op de bordjes boven de kasten. Kunstliefde was te vinden op de voormalige boekenafdeling Hobby, Natuur en Sport. 
Met het Art Utrecht / Broese en de Art Utrecht / Art Walk wilde Stichting Art Utrecht kunstliefhebbers en bewoners van onze stad graag uitnodigen om na de lockdown weer live! kunst te komen bekijken en beleven. Dat is gelukt, men was er aan toe!
Komende tijd zijn de etalages van voormalig Broese gevuld met kunst van diverse galeries. Binnen is een nieuw event in de maak. 
Het tijdelijk beheer van het pand, dat eigendom is van de Gemeente Utrecht, is door Ad Hoc Beheer aan Art Utrecht gegeven totdat er een nieuwe bestemming komt.
 
Blijf op de hoogte van Art Utrecht via de website, facebook en instagram
 
Wethouder van cultuur, Anke Klein, bezoekt Art Utrecht / Broese. Hier op de afdeling van Kunstliefde met rechts werk van (van boven naar onder) Toes Dalmulder, Arie van de Pol en Truus van den Heuvel. Op de voorgrond een beeld van Sandra Catsburg en op de pilaar een sculptuur van Ellis Veth. Op de achtergrond hangt een schilderij van Vivian Bremer (de vrouw met vis) en is rechts nog een object te zien van Hadas Lieber. Verder was er werk van o.a. Kim van Erven, Cas Waterman, Eline Peek, Nico Heilijgers, Digna Weiss, Cissy van der Wel, Petra Berghorst, Caroline Koenders, Nienke Jorissen, Marin Hondebrink, Karin Kortenhorst, Mariaan van den Berg, Hans Dillesse, Rene Eike, Misja van Laatum, Roel Berg, Anne Forest e.a.
 
 
UtrechtDownUnder 2020 volop in voorbereiding

 
 
Nee, Kunstliefde gaat niet verhuizen. Maar op de bovenste verdieping van de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht houdt het projectteam van Kunstliefde tot kantoor. Achter de schermen wordt de vierde editie van UtrechtDownUnder voorbereid welke in november en december te bezoeken is. Dit keer een groots! project dat zich over alle verdiepingen inclusief de kelder van het pand gaat verspreiden. Het belooft een indrukwekkende tentoonstelling te worden in het hart van onze binnenstad.

Zo'n zeventig beeldend kunstenaars uit Utrecht en enkele van daarbuiten zijn uitgenodigd om in de voormalige bieb recent werk te presenteren. Gevestigde namen, onbekend en jong talent. Het Centraal Museum zal met een aantal 'interventies' ook te vinden zijn in deze editie.

UtrechtDownUnder laat de actuele stand van zaken laten zien in de beeldende kunst op een wederom bijzondere locatie in Utrecht. Eerder was UtrechtDownUnder te vinden in de werfkelders (2013 en 2017) en in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein (2015). 

De vorige edities bekijken? dat kan op de website van UtrechtDownUnder met video- en fotoimpressies. Meer nieuws volgt na de zomer...
 

 
 
De Belofte #15 en aanmelden Belofte #16

Belofte #15 - Jubileumeditie!
 
Na de zomer vult De Belofte de ruimte van Kunstliefde. Dit jaar een speciale editie waarin ex-Belofte kunstenaars samenwerken met kunstenaars die vorig jaar afstudeerden aan de HKU. Vanwege corona is de samenwerking niet makkelijk geweest, maar via zoom-meetings zijn de duo's aan de slag in hun ateliers. De kunstenaars die eerder deelnamen aan de Belofte kozen zelf een kunstenaar waarmee zij samen wilden werken. De resultaten zijn in september te zien. Deelnemend kunstenaars; Joyce Overheul en Angelina Kumar, Goof Kloosterman en Sophie Spekle, Menno Hiele en Annï Mertens, Sander van Noort en Victor Crepsley. 

Belofte #16 - Aanmelden recent afgestudeerde kunstenaars 
 
Kunstenaars (Fine Art, Fine Art & Design in Education, Photography, Productdesign) die dit jaar afgestudeerd zijn kunnen zich aanmelden via Kunstliefde voor de Belofte #16 welke in 2021 plaatsvindt.

Heb je belangstelling? Aanmelden kan door een mail te sturen naar mail@kunstliefde.nl o.v.v. 'De Belofte #16', je naam en contactgegevens.
We houden je dan graag op de hoogte van de volgende editie. Hou ook vooral de website en social media van Kunstliefde en De Belofte in de gaten! 
De Belofte is te volgen op facebook en instagram.


 
 
 
Art Meat #11 bij de Nijverheid
 
Op 13 juli a.s. is het terras van de Nijverheid de locatie voor de 11e editie van Art Meat, het netwerkevent voor professionals in de kunstsector.
 
 
Aanmelden graag, ivm coronamaatregelen beperkt aantal plaatsen.
 

 
 
En te zien na de zomer....
 
 
12 september t/m 11 oktober
Jubileum De Belofte #15* - 15 jaar de Belofte!, een speciale editie
met o.a. Annï Mertens, Sophie Spekle, Victor Crepsley en Angelina Kumar.
 
17 oktober t/m 15 november
Kunstenaarsboeken met werk van o.a. Noor van der Brugge, Beatrijs Rümke, Bas Fontein, Caroline Koenders en Cisca Poldervaart.
 
Zondag 11 en 18 oktober 
Atelierroute Utrecht, 'Kunst kleurt de stad', open ateliers door de hele stad
 
november / december  
UtrechtDownUnder, actuele kunst beeldende kunst in de voormalige bibliotheek
 
 
Atelierroute Utrecht 2020
'kunst kleurt de stad'
 
Zondag 11 & 18 oktober 
 
Onder voorbehoud dat het ivm corona mogelijk is, staat de volgende Atelierroute Utrecht gepland op deze twee achtereenvolgende zondagen.
Je bent weer welkom in de ateliers van ca 200 beeldend kunstenaars en creatieven in Utrecht van 12.00 tot 17.00 uur.
 
Binnenkort zijn hier alle deelnemende kunstenaars van 2020 te vinden. 
 

 

Hart voor Kunstliefde
 
Waarom vindt Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, Kunstliefde belangrijk als podium voor beeldende kunst in Utrecht? Wat betekent Kunstliefde voor vele kunstenaars? Bekijk de video en hoor het van hun zelf.
 
 
Steun Kunstliefde, je bijdrage is onmisbaar.

Ieder jaar worden kunstenaars en kunst-liefhebbers lid van Kunstliefde. 
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat. 
Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden 
 • maak je deel uit van één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje!
 • Je draagt bij aan een belangrijk podium voor kunst en kunstenaars in Utrecht
 • ontmoet kunst en kunstliefhebbers tijdens openingen en boeiende podiumavonden 
 • ontvangt een leuke korting op kunstaankoop en meer
Kijk hier voor meer informatie voor kunstenaars
Kijk hier voor meer informatie voor vrienden / doneren en schenken
Of stuur een mail naar mail@kunstliefde.nl
 
Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.
Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
             

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen