ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief Juni 2016
Vrijdag 3 juni GEEN banenzwemmen
in het wedstrijdbad van 9.00 tot 13.30u
In verband met de schoololympiade is er vrijdag 3 juni geen banenzwemmen van 9.00 tot 13.30 uur in het wedstrijdbad. Het instructiebad is wel gewoon geopend voor vrijzwemmen en banenzwemmen van 12.00 tot 13.00 uur.
 
Juf Dorette gaat juf Ria vervangen
Juf Dorette gaat binnenkort alle (zwem)lessen van juf Ria overnemen. Dorette is onlangs toegevoegd aan ons team en heeft al vele jaren ervaring als All-round Zwemonderwijzeres en is zo goed als klaar met haar inwerkperiode. 
Zomerrooster basisschoolvakantie
maandagen, dinsdagen en woensdagen geopend
Zomerrooster 2015  
Tijdens de 6 weken van de basisschoolvakantie (maandag 25-7 t/m zondag 4-9) liggen alle (zwem)lessen en activiteiten stil en zijn wij wegens groot onderhoud alleen op de maandagen, dinsdagen en woensdagen volgens het zomerrooster geopend. Aan onze receptie en op onze website kunt u terecht voor meer informatie over de Small-Group-Zwemlessen, Privézwemlessen en de doelgroepen AquaTherapie, AquaVitaal, AquaSwimFit en AquaJoggen tijdens de vakantie.
 
Op de maandagen, dinsdagen en woensdagen zijn beide baden geopend van 10.00u tot 13.00u voor vrijzwemmen met spelmateriaal en loopmat in het instructiebad en banenzwemmen in het wedstrijdbad. Op de maandag- dinsdag- en woensdagavonden zijn beide baden geopend van 20.15u tot 21.45u voor vrijzwemmen en banenzwemmen. 
 
Small-Group-Zwemlessen en
Privézwemlessen tijdens zomerrooster
 
 
 
 
 
 
  
 
Small-Group-Zwemlessen (1 op 4)
Tijdens de basisschoolvakantie kunt u voor uw kind Small-Group-Zwemlessen bespreken. De groepjes bestaan uit maximaal 4 kinderen op 1 instructeur en de lessen duren 1 uur. U dient minimaal 3 lessen af te nemen. De lessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00u tot 10.00u, van 13.00u tot 14.00u en van 16.00u tot 17.00u. Een les kost € 28,25. Vorig jaar waren deze lessen zeer succesvol en maakte de kinderen enorme vorderingen. De combinatie van small-group, 1 uur les, vakantie (dus uw kind is uitgerust en geconcentreerd) maken deze lessen super effectief. Alle beschikbare plaatsen waren vorig jaar dan ook snel besproken dus wacht niet te lang indien u hier gebruik van wenst te maken.
 
Privézwemlessen
Ook bieden wij tijdens de basisschoolvakantie weer de mogelijkheid om privézwemlessen te bespreken op de maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag. U kunt 1 op 1 lessen bespreken of voor een paar kinderen samen. De lessen worden geheel afgestemd op uw kind(eren). Ook de prijs is dus maatwerk.
 
Ook kinderen die momenteel geen zwemles bij ons volgen mogen deelnemen aan de Small-Group-Zwemlessen of privézwemlessen.
 
ZomerFIT 6 lessen kaart
Blijf fit tijdens de zomer
Op maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.30u tot 20.15u bieden wij tijdens ons zomerrooster in de basisschoolvakantie de mogelijkheid om te blijven sporten. Koop hiervoor een speciale ZomerFIT kaart van 6 lessen. Eventueel niet gebruikte lessen kunt in of na de zomervakantie inhalen tijdens een doelgroep naar keuze of tijdens het vrijzwemmen. Een ZomerFIT kost slechts € 27,- voor 6 lessen. Ook als u momenteel geen klant bent kunt u een ZomerFIT kaart kopen.
 
AquaJoggen
 
 AquaJoggen  = Total-Body-Workout op muziek. Calorieën verbranden en spieren versterken.
 
Tijdens het zomerrooster op dinsdag- en woensdagavond om 19.30u in het wedstrijdbad.
 

AquaSwimFit
 AquaSwimFit  = Zwemtechniek en conditie verbeteren. Iedere keer een afwisselende leuke zwemtraining.
 
Tijdens het zomerrooster op dinsdag- en woensdagavond om 19.30u in het wedstrijdbad.
 
AquaTherapie
 AquaTherapie  = Hydrotherapie voor alle leeftijden met of zonder medische indicatie. Blijf soepel en gezond.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en dinsdagavond om 19.30u in het warme instructiebad met hot-whirlpool.
 

AquaVitaal
 AquaVitaal  = Gezond bewegen in een gezellige groep met leeftijdsgenoten. De oefeningen en het warme water zijn een verademing voor uw spieren en gewrichten.
 
Tijdens het zomerrooster op maandag- en dinsdagavond om 19.30u in het warme instructiebad met hot-whirlpool.
Wat en hoe zelf oefenen met uw kind
tijdens zomervakantie
Om uw kind na de vakantie sterker terug te laten komen in de zwemles en vooral geen foute dingen aangeleerd te hebben geven wij u hier een aantal tips:
-loop altijd met uw kind voor de veiligheid een rondje bij het (vakantie)zwembad om aan te geven waar het diep is en waar uw kind wel en niet mag komen en bijvoorbeeld duiken
-doe een leskurk om als uw kind daar tijdens de zwemles ook nog gebruik van maakt. Anders gaat uw kind het gebrek aan drijfvermogen compenseren met foute arm- en beenbewegingen. Het is zeer frustrerend voor u en uw kind als uw kind vol trots na de vakantie aan ons verteld dat het "zonder kurkje" kan zwemmen en wij helaas moeten constateren dat de techniek fout is. We hebben dan dubbel werk om het foute af te leren en het goede weer aan te leren. Laat het aanleren van de zwemtechniek alstublieft aan ons over.
-oefen ook regelmatig het zwemmen op de rug en de borst- en rugcrawl. Uit zichzelf zal uw kind dat niet snel doen.
-raadpleeg op onze website de exameneisen van het Zwem-ABC Klik hier voor meer informatie.   
 
Als u tijdens de zomerperiode bij ons komt vrijzwemmen is er altijd een instructeur aanwezig die u tips kan geven over wat en hoe te oefenen. Een leskurk leent u dan gratis van ons.
 

Koop een leskurk aan onze receptie of leen er één gratis als u bij ons komt vrijzwemmen. 
Kijkles zwemles ABC
van 6 tot en met 11 juni
Van maandag 6 t/m zaterdag 11 juni zijn er weer kijklessen tijdens alle Zwem-ABC groepen (behalve instructie 8). Tijdens deze lessen zijn de ouders welkom in de zwemzaal om de vorderingen van hun kind te zien en eventueel kort te bespreken met de instructeur/trice.
 
De zwemzaal mag alleen betreden worden met de blauwe hoesjes over de schoenen. Deze blauwe hoesjes vindt u bij de toegangsdeur van de zwemzaal.
 
De doelstelling van deze kijkles is om de ouders een beter inzicht te geven omtrent de vorderingen van hun kind. Eventuele tekortkomingen te bespreken en of en hoe u daar zelf met uw kind aan kunt werken.
 
Indien alle vragen beantwoord zijn zal de instructeur/trice u verzoeken weer plaats te nemen in de zitruimte zodat de les hervat kan worden.
 
Gebruik kleedkamers en
OMKLEEDcabines

Als u komt (vrij)zwemmen met uw dochter of zoon dan bepaald het geslacht van de ouder in welke kleedkamer u omkleed. Dus zoontjes bij de moeder in de dameskleedkamer en dochtertjes bij de vader in de herenkleedkamer.

De omkleedcabines in de kleedkamers mogen niet tijdens het zwemmen 'bezet' worden gehouden door er kleding in te laten hangen. Tijdens het zwemmen hangt u de kleding in de kleedkamer zodat de omkleedcabine weer vrij is voor andere gebruikers. Bedankt voor uw medewerking!

Laatste zwemles is een leuke
en leerzame les met ouders
Tijdens de laatste lesweek voor de zomervakantie gaan de ouders altijd met hun kind mee het water in om deel te nemen aan de laatste zwemles. Het is een aangepaste zwemles waarin door de instructeur/trice wordt uitgelegd wat belangrijk is om tijdens de zomervakantie zelf te oefenen en wat u vooral niet moet doen. Onze ervaring is dat de kinderen hierdoor na de zomervakantie sterker terugkomen en zichzelf geen verkeerde zwemslagen of vaardigheden aangeleerd hebben. Ter afsluiting bestaat het laatste gedeelte van de les uit een leuk spelelement voor de kinderen en de ouders. Ieder jaar ervaren de ouders en kinderen deze laatste zwemles als zeer leuk en leerzaam.
 
Deze laatste zwemlessen zijn van maandag 18 juli tot en met zaterdag 23 juli en zijn gericht op ouder(s) en kind. Broertjes en zusjes kunnen dus niet deelnemen.
 
Namens het gehele team wensen wij u alvast een hele fijne zomervakantie en wellicht tot ziens tijdens ons zomerrooster. Vanaf maandag 5 september starten alle zwemlessen en activiteiten weer volgens het normale rooster. 
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41