Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 323 |december 2018
 
 
PRESENT !
kunst en design voor de feestdagen

t/m 30 december
 
Kom kunst & kerstshoppen bij Kunstliefde!
De hele decembermaand pakt Kunstliefde weer uit, maar vooral in: verrassende en betaalbare kunst en design van o.a. Utrechtse kunstenaars en toonaangevende of veelbelovende ontwerpers. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen. 
 
Schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek, sieraden, en nog veel meer moois voor aantrekkelijke prijzen, tot max 500 euro. Cash & Carry! Inpakken en meenemen dus. 
 

  
     
 
               
 
 
Met werk van: Dorothé Arts, Atelier de Wijde Doelen, Jeroen Bakker Brugman, Hans van Barneveld, Roel Berg, Mariaan van de Berg, Petra Berghorst, Renata Berk, Rik Berkhout, Sanne Bloem, Ellen Blom, Etta Boerkoel, Frans Boon, Ank Bos, Carla Dekker, Hans Dillesse, Charles Donker, Marloes Elbertse, Marijke Elferink, Adrian Faes, Emmy Gostelie, Suus Groenleer, Bert de Groot, Inge van Heerde, Louise Hessel, Annet van den Heuvel, Truus van den Heuvel, Marin Hondebrink, Niels de Hoog, Luuk Huiskes, Zita Jansen, Frans de Jonge, Nienke Jorissen, Michiel Kagenaar, Harold van de Kamp, Keramisch Atelier, Han Kerkhoven, José van Kleef, Maria Klerx, Amerentske Koopman, Misja van Laatum, Adriaan Manten, Mai Linh Ly, gebroeders Miedema, Jeroen van Nijnatten, Gijs Pape, Carilijne Pieterse, Katharina PöhlmannArie van de Pol, Vera Pouw, Marike Reinhard, Maartje Roos, Erik Rijssemus, Astrid Rubie, Gerard van Santen, Loes Schellekens, Luuk Scholten, Nena Sesic Fiser, John Sikking, Walter Simon, Roland Sohier, Marike Stokker, Studio Tweemaal, Marjo Vaessen, Hendrikje Verbeek, Lou Vos, Alieske de Vries, Cas Waterman, Choi Wong.
 

 
Podiumavond Caravaggio 

 
Donderdag 13 december 20.00 uur
 
 
Michelangelo Merisi da Caravaggio, meestal kortweg Caravaggio genoemd, komt naar Utrecht. Deze Italiaanse kunstenaar zette in het eerste decennium van de 17de eeuw de kunstwereld volledig op z'n kop met duistere schilderijen waarin ambivalente figuren scherp zijn uitgelicht, als figuren in de films van Martin Scorsese.
 
Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa'
in het Centraal Museum houdt kunsthistoricus Bart Boon deze lezing bij Kunstliefde op donderdag 13 december, een dag voor de opening.
 
 
Aanvang 20.00 uur / ingang via de Lange Jufferstraat 2
 
Ontmoet de nieuwe generatie kunstenaars! De Belofte 14 


 
 
De kunstenaars voor de Belofte 14 zijn bekend! Dit jaar nemen maar liefst 13 kunstenaars deel aan dit traject voor jonge recent afgestudeerde kunstenaars:

Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit.
 
Op 13 januari tijdens De Nieuwjaarsduik / Culturele Zondag kan je kennis met hen maken in Kunstliefde. In een 'atelieropstelling' zijn ze aan het werk, presenteren zich en kan er met hen in gesprek gegaan worden. Ontmoet en verwelkom deze nieuwe generatie kunstenaars! 
 
 
Verwacht 2019
 
13 januari Nieuwjaarsduik
De Belofte 14 stelt zich voor
 
18 t/m 27 januari
Vision on Fashion / Visie op Mode
Derdejaars HKU studenten Fashion Design
i.s.m. de Academiegalerie
 
2 februari t/m 3 maart
 
Printmaking against all odds / The Power of silence (De kracht van stilte)
Bijzondere eigentijdse grafiek samengesteld door kunstenaar, grafica en kunstenaarslid Caroline Koenders
 
De 'Grafrede' van Mejuffrouw Boellaard

 
 
Een aantal vrijwilligers en leden van Kunstliefde brachten een bezoek aan Begraafplaats Soestbergen, waar vele prominente Utrechtse kunstenaars / Kunstliefdeleden hun laatste rustplaats hebben; Gerrit Rietveld, Dolf Zwerver, Dirkje Kuik, Johannes Moesman... en bovendien Margaretha Cornelia Boellaard, ere-lid van Kunstliefde, die bij haar overlijden haar pand aan de Oudegracht en een deel van haar vermogen naliet aan Kunstliefde in 1872. Via een rondleiding door Luuk Huiskes, langs deze markante kunstenaars uit het verleden, met een ere-groet en mooie verhalen hier en daar, werd er een licht ontstoken bij haar graf. Wonderlijk was het dat zij tot ons sprak vanuit haar graf via de huidige voorzitter van Kunstliefde, Ad Witlox. Zij liet weten dat zij 'het goede wilde' zoals ook haar grafschrift luidt. 
 
 
Bekijk het facebookalbum hier

 
 
Aanmelden als kunstenaarslid 2019 kan nog tot 15 januari!

 
 
 
 
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 

 

 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur