DenL Nieuws Support januari 2016
www.denl-business-support.nl
Cafés achterblijver in de horeca
De verkopen van cafés liggen nu al bijna twee jaar lang ruim een kwart onder het niveau van het topjaar 2007. Waar andere delen van de traditionele horeca, zoals restaurants en hotels, het volume (grofweg het aantal consumpties en overnachtingen) zien herstellen, blijven cafés ver achter. Dit meldt CBS.

 
Minder profiteren van hypotheekrenteaftrek
Eigenwoningbezitters kunnen dit jaar waarschijnlijk minder profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Dit is het gevolg van een wijziging in de belastingtarieven en een oprekking van de schijven in de loon- en inkomstenbelasting per 2016.

 
Ozb stijgt in Amersfoort het meest
De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt in Amersfoort dit jaar met maar liefst 10,8%. Dit is de sterkste verhoging van alle 36 grote gemeenten in Nederland. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

    
   Pensioenfondsen staan er nog slechter voor
   De Nederlandse pensioenfondsen zijn er in december financieel nog slechter voor komen te staan, blijkt uit onderzoek van marktvorser Aon Hewitt. Daarmee raakt verhoging van de pensioenen (indexatie) voor de meeste fondsen verder uit beeld.

    
   Waarom klantenbinding essentieel is
   We besteden per jaar met zijn allen miljoenen euro’s aan grote marketingcampagnes om klanten binnen te halen. Als het de klant echter niet bevalt, dan zijn ze er zo weer vandoor. Waarom besteden we dan nog al die tijd en al dat geld aan bestaande klanten? Bedrijven die energie steken in een duurzame klantrelatie weten het wel en zijn vele malen meer succesvol. Het draait bij hen om kennis van hun klanten en vertrouwen.

      
     Cao- en nettolonen stijgen voor meeste werknemers
     De meeste Nederlanders krijgen dit jaar iets meer te besteden. Minimumloners krijgen er netto
     € 76 per maand bij, voor iemand met een modaal inkomen bedraagt het voordeel € 69 per maand. Dat stelde loonstrookverwerker ADP op basis van eigen berekeningen.

        
       "ZZP'ers in vijf typen in te delen
       De wens om samen te werken en drie typen ambities bepalen hoe zzp’ers met hun onderneming omgaan. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Zzp’ers: wie ze zijn en wat ze willen’ dat de Kamer van Koophandel (KvK) presenteert.
       Uit het onderzoek blijkt dat veruit de grootste groep zzp’ers start met ondernemen vanuit een positieve motivatie: 83% wil eigen baas zijn en eigen beslissingen kunnen nemen, 54% kan werk en privé beter combineren, en 53% wil bijdragen aan de maatschappij. Veel zzp’ers hebben een sterk ondernemende houding en zijn proactief: 82% probeert situaties te verbeteren die hen niet aanstaan.

          
          
         U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
          
                
          
          
         DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
         T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
          
         Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
         Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !