Innehåll
 
- Renovering
- Good enough
- Varför - mål
- Spacerunning
- Hemodlade ärtskott

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp

 
Hur du inte ska göra om du befinner dig på vattnet i sommar
 
 
Är det jag som missat något, men heter det inte nöjesfält, i så fall ska det väl vara roligt, eller ...?
 
 
Citat 
 

Den bästa tidpunkten att plantera ett träd var för 20 år sedan. Den näst bästa tidpunkten är idag. Kinesiskt ordspråk
Dags för renovering
 
 
Sommaren används ofta till små och stora renoveringsprojekt. Det kan vara allt från att byta däck på cykeln till att rusta upp bostaden.
 
Har du planerat någon personliga renovering? Behöver axlar eller ländrygg stärkas upp för att minska smärta och obehag? Behöver konditionen förbättras för att få mer ork i vardagen? Under denna härliga årstid finns det ofta lediga dagar, använd lite av dessa för att stärka och utveckla dig själv.
 
Erfarenheter från nya bloggen Good enough
 
Jag gillar och lever till stor del efter uttrycket "learning by doing". Jag testar och efter ett tag utvärderar jag vad som är bra och vad som kan bli bättre. På bloggen Good enough har jag upptäckt en del begränsande saker hos min webbleverantör, bland annat att alla bilderna som läggs upp skalas om till en liten storlek och detta går inte att göra något åt.
 
Därför kommer jag snart att byta till en annan leverantör men jag kör någon månad till för att lära mig mer om det är fler saker som behöver tänkas på innan jag byter. Titta gärna in och kommentera på http://good.personbasta.se/#home
 
FrågVIS - Frågar du dig Varför?
 
Inför vår kommande bok undrar jag hur många som ställer sig frågan "Varför" du egentligen vill nå ett mål som du satt upp. Jag blir glad om du kan bidra med dina svar. Det är bara fyra klickfrågor så det går snabbt. Du når enkäten på - https://sv.surveymonkey.com/r/W38JPBV
 
Sommarutveckling
 
Det finns personer som säger att det finns bara två tillstånd, utveckling eller avveckling. Det ligger något i det och personligen tycker jag det är både roligt och intressant att utvecklas och lära mig nya saker. En inbjudan till ett event på Tylösand som hette Rumble on the Beach, där jag fick testa på nya tekniker och utrustning i träningsbranschen passade därför som hand i handsken. Efter fyra timmars träning var jag varm nog för att vada ut och ta årets första dopp. 
 
 
Space running
 
En övning som blivit en av mina favoritövningar. Jag kör ofta denna när jag är ute med hunden. Det behövs inte mer än 30 sekunder för att få en bra muskelaktivering. Klicka på bilden för att se hur den utförs.
 

Odla ärtskott på lätt sätt
 
 
Mer närodlat än så här är svårt att få till. Det är fascinerande hur det på bara två veckor kan gå från gula ärtor i ett paket till goda ärtskott som du kan ha i sallader. 
 
Du behöver inte skörda allt, utan plantera gärna ut några av ärtskotten. Då kommer du i slutet av sommaren att kunna njuta av ärtskidor med färska ärtor.
 
Börja med att blötlägga gula ärtor sex till tio timmar. Häll därefter av vattnet, enklast är att använda en sil. Under de närmaste fyra dagarna häller du på vatten en gång om dagen och låter det bara stå några minuter innan du häller av det. När det börjat växa ut små groddar (som på undre delen av bilden) är det dags att plantera. Det räcker med två cm jord innan du lägger ut ärtorna (på bilderna har jag använt en clementinlåda, med en tunn plastpåse i botten). Lägg på ytterligare en cm jord och vattna lite varje dag. Det dröjer inte många dagar innan du kan skörda.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se