Innehåll
 
- Rätt handlingar
- Målskillnad
- Frågvis
- Dragonflags light
- Kronärtskocksoppa

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av mig (Jan Tern). Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jag är enligt tidningen Konferensvärlden en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress. Så bokar du mig lovar jag dig en kanonföreläsning, där dessutom böcker ingår för att effekten ska bli så bra som möjligt.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Kommunikation har varit ett problem i alla tider tydligen ...
 
 
Det finns tydligen en funktion med att stänga dörren
 
 
 
Citat 
 
You'll never be 100% sure it will work, but you can always be 100% sure doing nothing won't work.
 
 


Never mistake activity for achievment
 
 
När jag skrev min senaste bok "Målskillnad - målstyrd eller målstörd", hittade jag följande citat "Never mistake activity for achievment". Det handlar inte om att göra en massa saker eller aktiviteter, utan det gäller att göra rätt saker så att du och/eller din organisation utvecklas.
 
Exempelvis kände jag mig nöjd tidigare när jag ringt säljsamtal, samtidigt gick en del av dessa till potentiella kunder där magkänslan var att de kommer aldrig att ta ett beslut utan det kommer att skjutas upp igen och igen. Visst var det en aktivitet att ringa men utfallet blev noll och intet. Därför har jag nu slutat att lägga tid på dessa och letar istället efter andra företag och personer att ringa som kan bidra till fler uppdrag.
 
Finns det aktiviteter du gör som varken utvecklar dig/ditt arbete eller får dig att må bra? I så fall lägg tiden på något som har större potential. 
 
"Målskillnad - målstyrd eller målstörd" finns nu att köpa
 
 
Min sjunde bok finns nu att köpa på AdLibris och går att beställa hos bokhandlare. Den handlar om hur du får energi till handlingar som i sin tur gör att du når fler mål. En rolig sak med denna bok är att den saknar baksida, istället har den två framsidor. Läs den från ena hållet och du lär dig hur du påverkar tankar, känslor och fysiologi för att få kraft till handlingar eller läs den från andra hållet och få handfasta tips hur du når vanliga mål exempelvis komma igång med träning, gå ner i vikt, bli en bättre ledare, bli mer kreativ med mera. Om du önskar över 40 böcker ingår en föreläsning (perfekt som julavslutning och så är ju presenten i form av en bok fixad, alternativt i samband med en kick-off) kontakta mig jan.tern@personbasta.se eller 0768-147080 för detaljer. Vill du ha en bok följ denna länk.
 
FrågVIS - Konsensus i praktiken
 
Konsensus - att vara delaktig och ha ett gemensamt synsätt hur aktiviteter senare ska genomföras - är fantastiskt i teorin, Hur fungerar det i praktiken, eftersom det finns många frågor där det inte finns något rätt eller fel. Gå gärna in och besvara tre klickfrågor, när du svarat på dessa får du också se hur andra har svarat (alla svar är anonyma). Du når enkäten på https://sv.surveymonkey.com/r/QWS2G8N
 
Dragonflags light
 
Dragonflags är en tuff övning men här gör vi den lättare för att du ska kunna använda dig av denna övning som involverar många olika musklergrupper.
 
 

Kronärtskocksoppa
 
 
Ibland när jag håller föreläsningar händer extra roliga saker, i våras höll jag en föreläsning för en av mina kunder, då de bjud in sina kunder till en aktivitet. Efter min föreläsning blev det gemensam matlagning på restaurangen Swedish Taste i Göteborg. Tack vare två kockars vägledning lagade vi fantastiskt mat. Bland annat gjordes en helt ljuvlig soppa med kronärtskockor, kantareller, märgpipa och mycket mer. 
 
Jag har här gjort en enklare variant som inte kräver så lång tillagning och inte har så många ingredienser och den är fortfarande god, även om den inte är lika fantastisk som den som gjordes på Swedish Taste..
 
500 gr kronärstkockor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl vin
7 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
1 paket bacon
 
Skala kronärtskockorna och skär de i centimeterstora bitar. Skala och finhacka lökarna. Låt dessa ingredienser fräsa i smör i en kastrull tills de får lite färg. Häll i vin och buljong och låt soppan puttra i några minuter tills kronärtskockorna känns mjuka.Ta en stavmixer och mixa soppan slät, häll därefter i grädden och låt det puttra ytterligare. Under tiden knapersteker du bacon. Smaka av soppan med salt och peppar. Avsluta med att toppa med knaperstekt bacon.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se