ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief Oktober 2013
 
Extra examens diploma A
  Momenteel volgen bij ons bijna 2 maal zoveel kinderen dan normaal examentraining diploma A in instructie 8. Daarom hebben wij extra examens aangevraagd op woensdag 16 oktober 17.30u, vrijdag 18 oktober 13.30u en zondag 20 oktober 12.30u. Dit naast onze al geplande A-examens op zaterdag 19 oktober om 12.00u en 12.50u. Binnenkort worden de exameninschrijfformulieren uitgereikt aan de kinderen in instructie 8. Op dit formulier staat de dag en tijd waarop uw kind mag afzwemmen.   
 
Nieuwe TV-hoek
In onze zitruimte hebben we onze TV-hoek helemaal vernieuwd met een grote flatscreen waar uw kinderen televisie kunnen kijken. Iedereen kon al gebruik maken van ons gratis WIFI-netwerk ZIB_Gast.
 
Eisen borstcrawl diploma A, B en C
De borstcrawl maakt een belangrijk onderdeel uit van het diploma A, B en C. Pas bij diploma C moet uw kind een volmaakte borstcrawl kunnen zwemmen zoals we die allemaal kennen van bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Hierbij een omschrijving hoe de borstcrawl per diploma getoond moet worden tijdens het examen.
 
DIPLOMA A
In het water klaar hangen met 1 hand aan de kant en met de andere hand wijzen en kijken in de zwemrichting. Met de voeten afzetten en gestrekt wegdrijven met het gezicht in het water. Zonder te stoppen met het gezicht in het water gedurende 10 rustige armslagen en/of 5 meter borstcrawlen met armen en benen. De voeten/benen crawlen (schudden met de voeten naast elkaar) continu zonder grote spetters, plonzen en/of schoolslag benen. De armen draaien asymmetrisch als molenwieken rond onder en boven water.

DIPLOMA B
Hetzelfde klaar hangen en starten als bij diploma A. Zonder te stoppen een gecontroleerde borstcrawl zwemmen gedurende 10 meter met het gezicht in het water waarbij om de 5 armslagen vrij ademhalen binnen 2 armslagen. 
 
DIPLOMA C
Hetzelfde klaar hangen en starten als bij diploma A en B. Zonder te stoppen een volmaakte borstcrawl zwemmen gedurende 15 meter met het gezicht in het water waarbij om de 4 armslagen opzij ademhalen onder de oksel binnen 1 armslag.
 
De uitvoering gaat dus van grof naar verfijnd en de af te leggen afstand is telkens 5 meter verder. Ook op de juiste manier ademhalen is bij diploma B en vooral bij diploma C van belang.  
 
 
Datums discozwemmen 2013/2014
 
De datums voor het discozwemmen voor het seizoen 2013/2014 zijn bekend:
-zaterdag 19 oktober 2013 (al bijna uitverkocht)
-zaterdag 23 november 2013
-zaterdag 21 december 2013
-zaterdag 25 januari 2014
-zaterdag 15 februari 2014
 
Je kunt ook een eigen discozwemfeest organiseren.
 
Alle zwemlessen en doelgroepen
gaan gewoon door tijdens de herfstvakantie 
Tijdens de komende herfstvakantie gaan de zwemlessen en doelgroepen gewoon door. Ook voor het vrijzwemmen, banenzwemmen en alle andere activiteiten zijn wij normaal geopend. Bent u dan op vakantie dan kunt u de desbetreffende zwemles/training nu al afmelden via onze website.
 
 
Nieuw op onze snackkaart:
4 heerlijke luxe tosti's
 
Wij hebben onlangs onze snackkaart uitgebreid met luxe tosti's. Naast onze huisgemaakte tosti ham/kaas hebben we nu ook de volgende 4 rijk belegde luxe tosti's:
-Luxe Tosti Caprese
-Luxe Tosti Geitenkaas
-Luxe Tosti Zalm
-Luxe Amerikaanse Tosti
 
Alle luxe tosti's worden geserveerd met een heerlijke honing mosterd saus.
 
Verkiezing Zwembad van het jaar 2013
Stemt u ook op ons?
 
Wij zijn weer genomineerd voor de Verkiezing zwembad van het jaar 2013. In 2011 deden wij ook mee en toen behaalde we landelijk de 24e plaats en in Noord-Brabant de 7e plaats. Op zich waren we hier al heel trots op, maar bij een nadere analyse van de ranglijst kwamen we nog beter uit de bus. Boven ons stonden namelijk vooral grote zwemparadijzen van Center Parcs en andere grote zwemcentra. Qua bezoekersaantallen en stemmen kunnen wij daar natuurlijk nooit tegenop. Dus we waren dan ook super trots op het behaalde resultaat. We kregen van alle stemmers als algemeen rapportcijfer een 8,6.
Nu kunt u weer op ons stemmen voor de verkiezing van 2013. Door uw stem uit te brengen maakt u kans op mooie prijzen en kunt u ons op bepaalde criteria beoordelen.
 
 

 
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41