Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Hakenkruisvlaggen en Hitlers foto op bloempotten

De inventaris van het archief van de procureur-generaal in ’s-Hertogenbosch tussen 1933-1940 staat online. Deze bevat een verzameling stukken van zijn werk als toezichthouder op de Nationaal-Socialistische Bewegingen (NSB) en andere rechts extremistische bewegingen in Noord-Brabant en Limburg. lees meer

Ruim 80.000 titels in onze bibliotheek

Heb je onze uitgebreide collectie boeken en tijdschriften al ontdekt op het gebied van de Brabantse geschiedenis, genealogie en archieven? Blader eens in onze catalogus. lees meer

Nieuwe bronnen online

Dagelijks worden nieuwe gegevens toegevoegd aan onze zoekmachines, ook deze maand weer. Misschien zit er weer nét dat ene beetje informatie in zit wat jouw onderzoek verder helpt. Kijk maar eens. lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Vaarwel, ik blijf nog steeds uw kind
Hoe moet het zijn als je afscheid moet nemen van twee dochters? Het overkwam leerlooier Cornelis van de Ven en zijn vrouw Johanna uit Nistelrode begin vorige eeuw.
Eene naarstige vrouw is de kroon van haar man
In 'Ode aan de Brabander' kijken we naar alle gewone mensen die Brabant hebben gemaakt tot wat het nu is. Het echtpaar Huijbers-Cruijsen uit Beugen, beter bekend als Antoon en Antonia, hoort daar zeker bij!
Ze is van goede afkomst, vroeg wees, en drie keer getrouwd. Huijbertje leeft in een tijd van onrust, oorlog en welvaart. (Bijdrage: Theo ter Borg)
Stoelenmatter moet vinger missen
Een stoelenmatter die een vinger moet missen? Dat zorgt voor narigheid, want hij kan zijn vak minder goed uitoefenen. Daarom doet Antoon Stuiver zijn beklag bij justitie. Maar wie is de schuldige? (Bijdrage: Geurt Franzen)
Het verhaal van het 24ste kind
“Ik ben de 24ste telg uit het gezin Berends in Mill. Eten doe ik nog altijd vlug. 's Avonds kwamen er drie pannen met aardappelen op tafel en dan moest je snel zijn. Op was op”, vertelt Martien Berends glimlachend. 
BHIC Nieuwsbrief
 
 
 
 
 


 

Tweet van de maand

 
Majesteitsschennis, het mag weer! In 1850 nog niet, dus schijt aan de koning hebben,
dat was een misdrijf.

Vragen over Vroeger? Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen

Volg ons op Instagram
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen

 

Uitschrijven