Nieuwsbrief
Januari 2019
 

Winter
 
En toen was het echt winter. Na alle modder, is de vorst en de sneeuw meer dan welkom. Er ligt hier een dik pak sneeuw, waarin de paarden zich lekker kunnen uitleven. Heerlijk om die paarden in rengalop door te wei te zien gaan. Het is wel weer afzien om met de kruiwagen een weg te banen door de sneeuw. Maar, alles beter dan modder.
 
Wij waren van plan om het jaar goed te beginnen met samen een weekendje weg. Dat was alweer veel te lang geleden. Oppas geregeld, plannen gemaakt. Maar helaas, allebei de griep. Gelukkig was de oppas er om voor de paarden te zorgen, zodat wij op de bank konden hangen. Volgende winter gaan we in de herkansing
 


 
 
 
 
Kuddenieuws
 
Charley en Henkie zijn vertrokken naar hun nieuwe eigenaresse, die ze na afloop van de proefperiode niet meer kwijt wilde. Macho heeft het kuddeleiderschap overgenomen van Charley en Nino heeft zich ontfermd over nieuwe merrie Daisy. Wie had ooit gedacht, dat Nino interesse in merries heeft!
 
Onze kudde is onlangs uitgebreid met Oreon, een kleinere uitvoering van Zippo. Deze 8-jarige ruin hebben we overgenomen van iemand hier in het dorp. Hij was nog niet gereden. We hebben hem inmiddels zadelmak gemaakt en gaan hem nu verder inrijden.
 
 
 
 
 
 
De paarden die er dit jaar in ieder geval bij zijn, zijn Zippo, Lipstick, Pica, Cody en Dries, onze Portugese vrienden Gino en Luigi en de Criollo's Nino, Ricardo, Macho, Brownie, Smarty en Pepper. En als ze voldoende ingereden zijn Daisy en Oreon. Er staat ook nog een projectje op stal (Max Dravelaar), maar die is nu nog te jong om mee te kunnen.
 
 
 
 
 
Een nieuw seizoen

Onze 'vakantie' zit er bijna op. Vanaf half februari gaan we weer aan de slag. Eerst alleen nog tijdens de weekenden, vanaf april zowel in het weekend als door de weeks.
 
Er zijn voor de winterarrangementen nog plaatsen vrij in de weekenden van 15-17 en 22-24 februari en 1-3 en 29-31 maart. Een winterweekend kost 250 euro.
 
Nu Charley en Henkie er niet meer zijn, hebben wij geen vaste gidspaarden meer. We hebben nog niet besloten met wie we voorop willen gaan rijden. Koen wil erg graag Brownie rijden, Margreet kijkt er naar uit vaker met vriend Dries op pad te kunnen. En Pica en Cody staan ook op het verlanglijstje.
 
 
 
 
 
Hulp gezocht
 
Voor het komende seizoen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen komen helpen. Dit kan een paar dagen zijn, maar ook meerdere weken.

We zoeken mensen met twee rechter handen, die hard kunnen werken en niet bang zijn vieze handen te krijgen. Het liefst een kloon van Koen, maar die zijn er (gelukkig?) nog niet. Het is handig als je een rijbewijs hebt. 
 
We hebben hulp nodig bij alle dagelijkse werkzaamheden, zoals stallen uitmesten, paarden verzorgen, gastenkamers schoonmaken, onderhoud van het terrein, gevels verven, etc. 
 
 
 
 
 
 
Als je ons wilt komen helpen met het idee iedere dag op een paard te zitten, dan moet je niet komen. Afhankelijk van wat voor ruiter je bent, kun je ons helpen met het inrijden van nieuwe paarden, maar we hebben vooral hulp nodig met alle dagelijkse dingen. Wat krijg je ervoor terug? Behalve kost en inwoning hopelijk een gezellige werkvakantie op onze ranch.
 
 
 
Wil je binnenkort bij ons komen rijden of lijkt het je leuk ons een poosje te komen helpen, neem dan contact met ons op via info@ranch.be.

Groeten,
Koen en Margreet
 
 
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.