Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 295 | augustus 2016
 
 
20 augustus t/m 25 september
 
UTRECHT!
30 jaar Stedelijke Fotografie
 
 
Fototentoonstelling over Utrecht, de stad en haar inwoners. Een greep uit de collectie stadsgezichten van Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht (SFU) laat de Utrechtse stadsvernieuwing van de afgelopen jaren zien. Aangevuld met hoogtepunten uit de gehele collectie van de SFU.
 
Opening: Zaterdag 20 augustus 16.00 uur door Rob van Scheers, cultureel stads-antropoloog en schrijver van o.a. 'De Kleine Parade, een verborgen geschiedenis van Utrecht'.
 
Stadsgezichten is het laatste project van de Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht, die 30 jaar lang documentaire foto-opdrachten verstrekte.
 
 
De tentoonstelling Utrecht! 30 jaar Stedelijke Fotografie is onderdeel van het drieluik ‘Stadsgezichten’. In het Centraal Museum is het ‘Dom-panorama’, van Hans Wilschut te zien t/m 21 augustus. Het Utrechts Archief toont de expositie ‘Stadsgezichten, Utrecht in transitie’ t/m 2 oktober 2016.
 
   
 
Laatste week! nog te zien t/m 14 augustus
 
De Zomer Collectie 
zomer ledententoonstelling
 
Verkooptentoonstelling met ruime collectie van recente werken van kunstenaarsleden: schilderijen, grafiek, beelden, fotografie, video, installatie e.a. Een mooie kans om het aanbod van Kunstliefde te bekijken en/of een kunstwerk te kopen.
 
Met werk van Dorothé Arts, Ans Bakker, Margriet Barends, Oeda van den Born, Karin Boers, Rik Berkhout, Tineke Brouwer, Ellen Bruijs, Ljubica Cvoric, Toes Dalmulder, Carla Dekker, Hans Dillesse, Salam Djaaz, René Eicke, Marloes Elbertse, Kim van Erven, Adrian Faes, Emmy Gostelie, Ton Gouka, Ruben de Heer, Luuk Huiskes, Truus van den Heuvel, Elisabeth Kaldeway, Han Kerkhoven, Kristien Kerstens, José van Kleef, Maria Klerx, Caroline Koenders, Nora van Lamsweerde, Sonata Lepaite, Jeroen Meijer, Harm van der Meulen, Cisca Poldervaart, Erik Rijssemus, Maartje Roos, Anne Jitske Salverda, Nena Šešić-Fišer, Jolanda Schouten, Luuk Scholten, Walter Simon, Herma Steur, Joop Stolk, Erik Suidman, Willem Veerman, Karen Vennik, Hendrikje Verbeek, Lou Vos, Marie-Line van Vuuren en Cas Waterman.


 
 
 
 
Kunstliefdeprijs 2016
 
De genomineerden voor de Kunstliefdeprijs 2016 zijn bekend; 
 
De jury bestaande uit Marcel Gieling (kunstkenner en handelaar), Paul de Kort (beeldend kunstenaar) en Hans Bruinzeel (Airborne Museum) nomineren Luuk Huiskes, Esther Hoogendijk en Jeroen Meijer.
 
Op woensdag 31 augustus zal Elaine Vis de genomineerden interviewen. Mede op basis van dit interview bepaalt de jury wie de winnaar van 2016 wordt.
De Kunstliefdeprijs 2016 wordt op zondag 4 september  om 16.00 uur tijdens het jaarlijkse Uitfeest uitgereikt.
In de volgende nieuwsbrief meer over de genomineerden.

 
Zondag 11 en 18 september
Atelierroute Utrecht 
Maak dé grote Utrechtse kunstreis!
 
De Atelierroute Utrecht komt er weer aan. Kunstliefde organiseert deze kunstroute voor de derde keer. Meer dan 200 kunstenaars openen hun atelierdeuren op meer dan 85 locaties in Utrecht. Op de website zijn binnenkort leuke deelroutes te downloaden en in de stad en op alle deelnemende locaties zijn handige plattegronden verkrijgbaar.  
 
Kijk voor meer informatie, alle locaties en deelnemend kunstenaars op de website van de Atelierroute Utrecht.
 
 
 
 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur