Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Vakantie voorbij
De vakantie is voorbij en wij hebben nieuwe energie opgedaan om verder te gaan met waar wij goed in zijn, het begeleiden van jullie opvang. Met het nieuwe systeem Portabase en ons praatpapier hebben wij een frisse start voor ogen.
 
Maximale uurprijs overheid 2018
De overheid stelt elk jaar opnieuw de maximum uurprijs vast waarover de Kinderopvangtoeslag wordt berekend. Zo ook dit jaar. Voor de gastouderopvang betekent dit dat de uurprijs van € 5,75 naar € 5,91 gaat in 2018.
 
Contact leggen met het Bij de hand team
Zoals gewend werken wij al langere tijd met een hele fijne vaste groep medewerkers. Afgelopen jaar is er wel het een en ander gewijzigd in de werkwijze dus het is misschien goed om alle dames nog eens op een rijtje te zetten met de werkzaamheden en contactgegevens. Ons kantoor is overigens van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur telefonisch te bereiken. Buiten kantoortijden lezen wij zoveel mogelijk de welkom@bijdehand.nu mail. Die kan dus gebruikt worden bij calamiteiten.

Bemiddeling gastouderopvang:
Wie: Daniëlle Kronmöller* en Corine Baksteen

Wat: Zij verzorgen samen de bemiddeling. Dit houdt in dat zij nieuwe ouders en gastouders spreken en ervoor zorgen dat de passende match wordt gemaakt. Ook bij her bemiddelingen hebben zij een belangrijke rol. *Daniëlle combineert sinds kort haar werk voor Bij de hand met haar werk als uitvaartverzorger. Een mooie uitdagende combinatie waarbij zorg en aandacht voor mensen raakvlakken zijn.

Te bereiken: via kantoor 0578-611555 of via welkom@bijdehand.nu

Begeleiding gastouderopvang:
Wie: Ingrid Brinkman, Loes Schoutens, Roelie Prins, Mirjam Fokker, Judith Derks.
Mocht je als ouder of gastouder niet meer weten wie je contactpersoon is vraag het gerust even na.

Wat: Begeleiding van de opvang. Dit houdt o.a. in het verzorgen van huisbezoeken, risico inventarisatie, koppeling of opstartgesprekken voeren/evalueren/adviseren/mediation.

Te bereiken: Via mobiel nummer (bellen/appen/sms) of via welkom@bijdehand.nu of via kantoor 0578-611555.
Ingrid Brinkman: 06-41874091
Loes Schoutens: 06-41874073
Roelie Prins: 06-41874074
Mirjam Fokker: 06-41874083
Judith Derks: 06-41874089

Administratie:
Wie: Esther Schreiber en Dianne Kamphuis

Wat: Het verzorgen van alle administratieve taken die er zijn binnen een gastouderbureau. Denk bijvoorbeeld aan de facturatie, het maken van de overeenkomsten, het compleet houden van de dossiers.

Te bereiken: via kantoor 0578-611555 of via welkom@bijdehand.nu


Directie:
Wie: Karin Meijer

Wat: Het begeleiden van de vaste medewerkers. Het volgen van de vernieuwingen en ander bewegingen in de branche. Het aansturen en vernieuwen van het bedrijf Bij de hand.

Weet mij altijd te vinden bij tips of andere zaken die van belang zijn om met elkaar de juiste ondersteuning te kunnen verzorgen aan de gastkinderen.

Te bereiken: Via kantoor 0578-611555 of via welkom@bijdehand.nu
 
Overgang systeem Rosa en Portabase goed verlopen
Voor ons is de overgang van Rosa naar Portabase, die voor de zomer heeft plaatsgevonden, goed verlopen. Natuurlijk is het nog steeds wennen maar dat zal even z’n tijd moeten hebben.

Laat het gerust weten als je het systeem ervaart als een last in plaats van als extra hulp. Dan helpen we je graag om je wegwijs te maken of om het gewoon anders op te lossen.

Tip: ouder en gastouder krijgen de overeenkomsten digitaal aangeboden om te ondertekenen. De ronde begint bij de gastouder en gaat daarna naar de ouder, dus gastouder let erop dat je ondertekend anders blijft de overeenkomst "hangen". Ondertekenen doe je als volgt: via de link "sign request" in je mail kom je in de te tekenen overeenkomst, de blauwe pijl wijst je de weg. Kom je er niet uit bel ons dan. Ongeveer een week na ondertekening kan je de overeenkomsten vinden in je eigen Bij de hand omgeving.

Tip: werk je met vaste uren vul dan maandelijks altijd een waarde in bij het betreffende kind. Je ziet het aantal uren wat is afgesproken in de overeenkomst links in het scherm staan als je het kind aanklikt om in te gaan voeren. Het vermelden van de urenafspraak was er bij de start in juni nog niet, maar is gelukkig toegevoegd.

Tip: Als je werkt met vaste uren per kind en de opvang start of eindigt in de loop van de maand dan graag het aantal uren in verhouding aanpassen. Bijvoorbeeld: Vaste uren 45 per maand. Start 17 augustus. 45 uren : 31 dagen x 15 dgn = invoer 22 uren. Wij kunnen dat ook voor je doen en soms hebben wij het juiste aantal al berekend en ingevoerd/hersteld. Dit omdat wij ( zeker nog in de startfase) steekproeven nemen om te voorkomen dat een ouder een onjuiste factuur ontvangt.

Tip: Ook bij geen uren wel iets invullen namelijk 0 uren.
 
Afspraken en overeenkomsten 2018
Mochten er wijzigingen zijn per 1 januari 2018 die moeten worden verwerkt in een nieuwe overeenkomst van opdracht, dan horen wij dat graag voor 1 november 2017.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal weken opvang bij een vaste maandelijkse afspraak of eventueel een aanpassing in de uurvergoeding voor de opvang. Bij voorkeur ontvangen wij hierover een mail, zodat wij vervolgens de wijzigingen kunnen verwerken.

Alle wijzigingen die wij ontvangen betreffende 2018, zullen rondom de herfstvakantie worden verwerkt in een aangepaste overeenkomst van opdracht of na ontvangst als wij ze na de herfstvakantie ontvangen.
 
Intervisie voor gastouders
Heb je belangstelling om deel te nemen aan een intervisie groepje laat het weten aan je contactpersoon. Er zijn het afgelopen jaar verschillende initiatieven van de grond gekomen. Wij kunnen je in contact proberen te brengen met een bestaand groepje of samen met jou kijken of er nog een groepje kan worden geformeerd. Maak elkaar enthousiast om over de inhoud van je beroep van gedachten te wisselen en daardoor van elkaar te leren. Zoals eerder genoemd moeten dit soort "studie" uren in de toekomst onderdeel van je beroep als gastouder gaan worden.
 
Verschil van inzicht of gewoonweg ontevreden
Een verschil van inzicht of gewoonweg ontevreden zijn kan voorkomen. Niet iedereen komt tot elkaar of past bij elkaar ook al startte je met de beste bedoelingen de samenwerking met Bij de hand of je gastouder/ouder. Schroom nooit om het ter sprake te brengen bij je contactpersoon. Kom je er samen niet uit lees dan goed het klachtenreglement door die in de portaal is opgeslagen maar ook op onze site te vinden is. Hier staan de stappen duidelijk vermeld van intern naar eventueel extern indienen van een klacht. Overleg met Karin Meijer de klachtenfunctionaris is altijd mogelijk. Bij de hand gaat voor een open en positieve communicatie. Als je dit lastig vindt om te bereiken roep dan onze hulp in.
 Korte Veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu