Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 320 | september 2018
 
 
DRAW 2 

15 september t/m 14 oktober 

Recent tekenwerk van kunstenaars die in de achterliggende jaren het traject De Belofte volgden bij Kunstliefde, een traject voor jonge recent afgestudeerde kunstenaars. Voor DRAW 2 werden kunstenaars geselecteerd die doorgaans tekenen als hoofddiscipline hebben of voor wie het tekenen een belangrijk deel is van het werk. Een aantal kunstenaars maakt speciaal nieuw werk voor deze tentoonstelling. 

Deelnemend kunstenaars; Jonna Balk, Liesje van den Berk, Iris Frerichs, Evelien de Goeij, Raquel van Haver, Romy Muijrers, Boris Steiner en Guy Vording.

Opening zaterdag 15 september 16.00 uur door Robbie Cornelissen
met performances door Liesje van den Berk om 13.30 en 15.30 uur

De tentoonstelling is gelieerd aan de tentoonstelling THE LINE UP: the power of drawingin het Centraal Museumwelke wordt samengesteld in samenwerking met kunstenaar Robbie Cornelissen
THE LINE UP bevat een groot aantal werken uit de vaste collectie van het museum, evenals werk van geselecteerde kunstenaars. Er is werk te zien van o.a.; Philip Akkerman, Armando, Constant, Florette Dijkstra, Marlene Dumas, Susanna Inglada, Paul Klemann, Natasja Kensmil, Iris Kensmil, Marijn van Kreij, Mark Manders, Erik Odijk, Mathias Poledna, Anna Ridler, Jan Schoonhoven, Mounira al Solh, Evelyn Taocheng Wang, Koen Taselaar & Michael Tedja.

Centraal Museum: THE LINE UP: the power of drawing: 22/09 tm 18/11

*DRAW 1 vond plaats in 2016 ism het Drawingcentre Diepenheim in het kader van de Landelijke tekeningenmanifestatie Drawing Front
 

 
 
Kunstliefde / Uitfeest 15 & 16 september 


Het Uitfeest luidt het nieuwe culturele seizoen in van Utrecht. Twee dagen lang bruist de stad van kunst en cultuur.

Liesje van den Berk

In Kunstliefde zal op zaterdag 15 september de feestelijke opening zijn van DRAW 2 met performances van Liesje van den Berk om 13.30 en 15.30 uur
In de interactieve tekenperformance "The pencil exchanged” is de handeling van het tekenen het kunstwerk. Liesje onderzoekt hoe we met elkaar kunnen communiceren door het trekken van lijnen. Een oneindige lijn in één-op-één interactie op een metalen tafel produceert niet alleen één tekening, maar ook een verbinding.

Boris Steiner

Op zondag 16 september vertegenwoordigt Boris Steiner Kunstliefde op de Neude in de presentatie van Art Utrecht. Boris Steiner studeerde in 2016 af aan de HKU in Fine Arts. Daarna volgde hij het traject De Belofte 12 bij Kunstliefde. Dit jaar behaalde hij zijn Master in Fine Arts in Brussel. 
In de zeecontainer op de Neude zal Boris een 'tekenpodium' installeren. Nieuwsgierig naar wat dat is, kom dan vooral een kijkje nemen! De uitkomst van deze installatie, een grote tekening, zal aansluitend te zien zijn in Kunstliefde, in de tentoonstelling DRAW 2.
 
 
Art Utrecht op de Neude / Uitfeest zondag 16 september 

 

Tijdens het Uitfeest op zondag 16 september presenteert Art Utrecht zich op de Neude. In 12 zeecontainers tonen galeries en presentatieruimten uit Utrecht de highlights voor het komend seizoen. 

Deelnemende partijen: KuuB Ruimte voor kunst en cultuur, Kunsthandel Meijer, Galerie SANAA, EXbunker/EXboot, Grachtengalerie, Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Frank Welkenhuysen Galerie, Kunstuitleen Utrecht, Morren Galeries en RAUM. 

Daarnaast is er een presentatie van jonge HKU talenten welke deze zomer zijn afgestudeerd.

Rondom de containers vinden doorlopend performances plaats van Caz Egelie (De Belofte 13) en PJ Roggeband.

Download hier het programmaboekje van het Uitfeest Utrecht 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atelierroute Utrecht 2018
brengt kunst dichtbij
zondag 7 en 14 oktober 11.00- 17.00 u

meer dan 200 kunstenaars 
deelroutes in de stad
fiets- en wandelroutes via de website
 
Actueel overzicht van deelnemend kunstenaars nu op de website 
 
 
Aanmelden De Belofte 14! 

Kunstenaars die dit jaar zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse kunstacademies kunnen zich weer aanmelden voor het traject De Belofte. 
 
De Belofte 14 start begin 2019 en sluit af met een groepstentoonstelling in mei/juni.
Tijdens het traject zijn er een aantal bijeenkomsten met interessante gastsprekers uit het kunstveld. Zo ga je in gesprek over de ervaringen na de academie met kunstenaars die al eerder afstudeerden, krijg je informatie over het aanvragen van werkbijdragen en fondsen, wordt er gesproken over het werkproces en kan je contacten leggen in het Utrechtse kunstcircuit met galeriehouders en kunstenaars. Maar vooral ontwikkel je ook nieuw! werk voor de tentoonstelling die jullie samen maken.
 
Zin om mee te doen? je kan je aanmelden door je cv, artiststatement, portfolio of link naar je website en een korte motivatie te sturen naar debelofte@kunstliefde.nl Eind van het jaar maken we de definitieve selectie en hoor je van ons. Heb je vragen bel of mail dan naar Kunstliefde.
 
Kijk voor meer informate op de website
 
 
Laatste week t/m 9 september
 
ZOMERCOLLECTIE '18
 
Ledententoonstelling, zomer-editie met recent werk van kunstenaars die lid zijn van Kunstliefde. Een divers aanbod van schilderijen, grafiek, fotografie, beelden, video en installaties. 
Op zoek naar een bijzonder en uniek kunstwerk, kom dan nog even kijken, er is werk van gerenommeerd tot en met onbekend en jong talent. 
 
 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
Welkom bij Kunstliefde.
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur