DenL Nieuws Support mei 2016
www.denl-business-support.nl
Zieke werknemer kost je 230 euro per dag
71 procent van de bedrijven in Nederland schat verzuimkosten te laag in. 19 procent van de bedrijven denkt dat een zieke werknemer je slechts 50 euro per dag kost, in werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. En dit kan oplopen naar 400 euro per dag.
    
   Prioriteit geven aan loopbaanontwikkeling
   Over loopbaanontwikkeling wordt nogal eens gedacht dat het 'nice to do' is. Het blijkt echter steeds meer een instrument dat noodzakelijk is om als organisatie succesvol en toekomstbestendig te zijn. 
    
   Ondanks het feit dat uit vele studies blijkt dat er een positief verband bestaat tussen loopbaanontwikkeling en het succes van een organisatie, besteden leidinggevenden er nog steeds weinig aandacht aan. Zo bleek uit recent onderzoek dat de helft van de medewerkers het gevoel heeft dat leidinggevenden totaal niet geïnteresseerd zijn in hun loopbaanontwikkeling.

      
     Vaarwel papieren factuur
     Het versturen van een ouderwetse papieren factuur van een aanbestedende overheidsdienst kan binnenkort niet meer. Vanaf eind 2018 dient deze facturatie te geschieden via een e-factuur. Het ministerie van Economische Zaken kondigde dit aan tijden het factuurcongres.

        
       Bouwstenen voor geweldige teams
       Teamwork is belangrijk. Door niet goed functionerende teams zijn er ongelukken gebeurd, zijn vliegtuigen neergestort en gaan bedrijven failliet. Echter, een aantal individuen bij elkaar zetten en dat een team noemen is natuurlijk niet voldoende voor een goed functionerend team. Aan een goed functionerend team moet gewerkt worden. Er moet rekening gehouden worden met psychologische processen om een team te krijgen dat goed presteert. Hoewel ieder team anders is, er zijn zeker universele principes die voor ieder team gelden.

          
         Belastingplan 2017
         Staatssecretaris Wiebes (Financiën) streeft er naar het Belastingpakket 2017 te beperken tot maatregelen die voortvloeien uit de koopkrachtbesluitvorming, maatregelen die per se per 1 januari 2017 in werking moeten treden of bekend moeten zijn, en maatregelen die leiden tot vereenvoudiging van het belastingstelsel. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede - en de Eerste Kamer. Het voorgaande betekent volgens Wiebes overigens niet dat vereenvoudigingen uitsluitend in het pakket Belastingplan worden opgenomen. De vereenvoudigingen van het dossier “pensioen in eigen beheer” hebben bijvoorbeeld een ander traject.

            
           Ondernemers positief gestemd en verwachten meer banen
           De stemming van Nederlandse ondernemers is aan het begin van het tweede kwartaal onveranderd positief. In een aantal sectoren, zoals in de informatie en communicatie en horeca, verbeterde het sentiment. In andere sectoren, zoals de detailhandel, daalde het vertrouwen. Ondernemers verwachten een uitbreiding van de werkgelegenheid. Dat melden CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

              
              
             U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
              
                    
              
              
             DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
             T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
              
             Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
             Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !