Nieuwsbrief | jaargang 34 | no 341 | juni 2020
 
In deze nieuwsbrief
  • Nieuwe Liefde 20
  • Art Utrecht in voormalig Broese
  • Cultuurnota 2021-2024: Kunstliefde van betekenis voor de stad!
 
 
Nieuwe Liefde 20   Nieuwe kunstenaarsleden tonen werk

6 juni  t/m 5 juli
 
In Nieuwe Liefde 20 tonen negen nieuw toegelaten kunstenaars recent werk. Ze werken in uiteenlopende disciplines; schilderijen, tekeningen, beelden en installatie.
 
Ieder jaar ontvangt Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden. 
Professioneel werkende kunstenaars, zowel gevestigd als jong talent, kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap. Voor kunstenaars is er een ballotage. 
Kijk op de website voor meer informatie. 
 
Nieuwe kunstenaarsleden 2020; Maja Badnjevic, Rens Brouwer, Elly Hees, Emmy de Jong, Danijela Novakovic, Irene Schaap, Ubaldo Sichi, Francoise Stoop en Anna J. van Stuijvenberg
 
Helaas kon er in verband met het corona-virus geen opening plaats vinden. 
Wel zijn de kunstenaars zelf regelmatig aanwezig in Kunstliefde om je te ontvangen en vertellen graag over hun werk.
Wie er wanneer is, vind je hier op onze website.

Voor het komend weekend zijn dat Danijela Novakovic, Irene Schaap, Ubaldo Sichi en Rens Brouwer.
 
           
v.l.n.r.; Werk van Ubaldo Sichi, Danijela Novakovic en Irene Schaap, Anna J. van Stuijvenberg bouwt haar reusachtige papieren wandwerk op, Jan Coolen en Marin Hondebrink: 1,5 meter?, en de tekenmachine van Rens Brouwer.
 

 
Kunstliefde is weer open van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
In verband met de maatregelen mogen 30 personen tegelijk de tentoonstelling bezoeken. In Kunstliefde is voldoende ruimte om de 1,5 meter in acht te nemen. Een time-slot reserveren is niet nodig, je kunt gewoon langs komen.
De baliemedewerkers wijzen de weg en informeren over onze maatregelen.
 
 
 
Art Utrecht / Galleries, Art Spaces en Artists in Broese!
12-14 / 21-22 / 27-28 juni 

 
In het weekend van 12 t/m 14 juni en de twee weekenden opvolgend, presenteert Art Utrecht zich in voormalig Broese op de Stadhuisbrug.
Tussen 12.00 en 18.00 en op zaterdag tot 22.00 uur kan je je weer laven aan kunst in een gezamenlijke presentatie van Utrechtse galeries, kunstruimten en kunstenaars. Kunstliefde is te vinden op de voormalige boekenafdeling Hobby, Natuur en Sport.
Het Open weekend Art Utrecht wil kunstliefhebbers en bewoners van onze stad weer graag uitnodigen om live! kunst te komen bekijken en beleven.

*Voormalig Broese is open met gepaste maatregelen volgens de voorschriften van het RIVM.
 
> Art Utrecht in Broese / Galleries, Art Spaces & Artists
Op de begane grond vind je de galeries en kunstruimten op de voormalige boekafdelingen; BAK basis voor actuele kunst, EXbunker/EXboot, Fotodok, Frank Welkenhuysen Galerie, Galerie Larik, Galerie Meijer, Galerie Rob Rademaker, Galerie SANAA, GrachtenGalerie, Kunstliefde, Kunstruimte KuuB, Kunstuitleen Utrecht, LOGMAN en Moving Gallery.
In de kelder presenteren kunstenaars van www.artutrecht.com/artists zich in de boekenkasten.
Open 12.00 – 18.00 uur / zaterdag tot 22.00 uur
 
> Art Utrecht / Art Walk (route langs 7 galeries en kunstruimtes)
Start zelf op een locatie naar keuze; 
1. Kunstliefde, 2. LOGMAN, 3. Galerie Rob Rademaker, 4. Galerie SANAA, 5. Kunstruimte KuuB, 6. EXbunker en 7. Moving Gallery
Open 12.00 – 18.00 uur

Plattegrond is verkrijgbaar in Broese en op de locaties.
 
Art Utrecht viert dit weekend dat de kunstwereld weer leeft!

 
 
 
 
Cultuurnota 2021 - 2024: Kunstliefde van betekenis voor de stad
Adviesrapport 

 
In de achterliggende maanden kon de Culturele sector weer aanvragen indienen voor de Cultuurnota van de Gemeente Utrecht, periode 2021-2024 onder de titel 'Kunst kleurt de stad'. We hebben de laatste jaren veel bereikt en hard gewerkt. En dat wordt opgemerkt en gewaardeerd. Deze week kwamen de rapporten van de adviescommissie in de mailboxen vallen van het culturele veld. En spannend is het altijd weer. Welke partijen, instellingen, initiatieven gaan komende periode het veld inkleuren?
De commissie beoordeelde 85 subsidieaanvragen. Daarvan geeft zij 63 aanvragen een (deels) positief advies en 22 een negatief advies. De commissie moest ingewikkelde keuzes maken om het budget van € 13,85 miljoen zo goed mogelijk te verdelen. De plannen zijn afzonderlijk én in samenhang beoordeeld. Zij keken onder andere naar (artistieke) kwaliteit, innovatie en experiment en naar inclusie; kunst van en voor iedereen.

Belangrijkste punten rapport Adviescommissie Cultuurnota:

  • de instellingen met een positief advies bieden Utrecht een rijk geschakeerd palet aan kunst en cultuur van hoogwaardige kwaliteit
  • deze instellingen besteden steeds meer aandacht aan inclusie ofwel kunst van en voor iedereen.
 
Kunstliefde is blij met de uitkomst! Hoog scoren we op de betekenis voor de stad.
En daar zijn we trots op, al sinds 1807! 
 
Uit het rapport;
Het kunstgenootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, waar in het verleden prominente kunstenaars en kunstliefhebbers lid van waren, is van groot historisch belang voor de stad. Met een uitgebreid en afwisselend tentoonstelling- en activiteitenprogramma bedient Kunstliefde een grote groep beeldend kunstenaars uit het midden- segment. Daarbij werkt het genootschap samen met vele partijen in de stad, bijvoorbeeld als medeoprichter van Art Utrecht en organisator van Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder. 
Het programma van Kunstliefde kenmerkt zich volgens de commissie door interessante thema’s en een grote artistieke kwaliteit. Het kunstgenootschap is van grote betekenis voor een brede basis van kunstenaars – starters, mid career, studenten en amateurs – waar in Utrecht weinig presentatiemogelijkheden voor beschikbaar zijn. De commissie heeft waardering voor de zeer actieve rol die Kunstliefde in de stad vervult, waarbij de verbinding met culturele partners zoals Centraal Museum, de galeries en maatschappelijke organisaties wordt gezocht.
Het genootschap is medeoprichter van het overleg Art Utrecht, waarmee ze samen Art Walk (wandeling langs galeries) en Art Meat (netwerkbijeenkomst van beeldende kunst sector) organiseren. Daarnaast is de database Art Utrecht – Artists door Kunstliefde geïnitieerd en gerealiseerd. Met het promoten van Utrechtse kunst neemt de organisatie de rol op zich die logischerwijs door Utrecht Marketing zou moeten worden vervuld. 
 
 
 
 

Videoportret Maja Badnjevic
                 
Bekijk de video door op de afbeelding te klikken
 
Peter Paul van der Houven zocht Maja Badnjevic op in haar atelier. Ze is een van de nieuwe kunstenaarsleden. Afkomstig uit Belgrado, maakt ze verschillende tekeningen en schilderingen op groot en heel klein formaat.
'De gebouwen waren er. Ik wist het niet eens. Ze waren immens groot. Ineens waren ze weg. Ik kende de lege plek. Maar ik wist niet hoe het er uit had gezien met het gebouw. Een vreemde atmosfeer. Het zijn maar momenten.
Het leven bestaat maar uit momenten. Een voortgang van tijd. Door te tekenen beweeg ik.'


 
 
En verder.... verwacht onder voorbehoud*;
 
12 -14 juni  &  21-22 juni  &  27-28 juni
Art Utrecht / Broese 
De Utrechtse kunstwereld laat zich weer zien! 
Open vrij t/m zaterdag 12.00-18.00 uur en op zaterdag tot 22.00 uur.
Za / Zo 21/22 & 27/28 12.00 - 18.00 uur
 
 
11 juli t/m 30 augustus
Zomercollectie '20 - Ledententoonstelling
 
12 september t/m 11 oktober
Jubileum De Belofte #15* - 15 jaar de Belofte!, een speciale editie
 
17 oktober t/m 15 november
Kunstenaarsboeken
 
Zondag 11 en 18 oktober 
Atelierroute Utrecht, 'Kunst kleurt de stad', open ateliers door de hele stad
 
november / december  
UtrechtDownUnder, actuele kunst beeldende kunst in de voormalige bibliotheek
 
 

Hart voor Kunstliefde
 
Waarom vindt Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, Kunstliefde belangrijk als podium voor beeldende kunst in Utrecht? Wat betekent Kunstliefde voor vele kunstenaars? Bekijk de video en hoor het van hun zelf.
 
 
Steun Kunstliefde, je bijdrage is onmisbaar.

Ieder jaar worden kunstenaars en kunst-liefhebbers lid van Kunstliefde. 
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat. 
Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden 
  • maak je deel uit van één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje!
  • Je draagt bij aan een belangrijk podium voor kunst en kunstenaars in Utrecht
  • ontmoet kunst en kunstliefhebbers tijdens openingen en boeiende podiumavonden 
  • ontvangt een leuke korting op kunstaankoop en meer
Kijk hier voor meer informatie voor kunstenaars
Kijk hier voor meer informatie voor vrienden / doneren en schenken
Of stuur een mail naar mail@kunstliefde.nl
 
Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.
Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
             

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen