Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 272 | september 2014
 
Zondag 7 september is een speciale dag met een uitgebreid programma! Tijdens het Uitfeest vindt ook de GalerieRoute plaats, is de Uitreiking van de Kunstliefdeprijs 2014 en de finissage van ACT - the Art of Performance. Veel redenen om naar Kunstliefde te komen en het nieuwe seizoen met ons in te luiden. Kijk hieronder voor het volledige programma en nieuws over de najaarsledententoonstelling en de Kunstliefde-expositie in Düsseldorf.
 
 

Zondag 7 september 16.00 uur
Uitreiking Kunstliefdeprijs 2014
 
De genomineerden voor de Kunstliefdeprijs 2014 zijn
Bas Lobik, Mathieu Klomp en Walter Simon. 
 
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar van wie het oeuvre een hoogwaardige ontwikkeling laat zien of waarvan dat verwacht mag worden. De kunstenaar is verbonden met Utrecht en heeft affiniteit met Kunstliefde.
(lid zijn van Kunstliefde is geen voorwaarde)
Om tot een afgewogen oordeel te komen, bezoekt de jury gedurende een jaar de tentoonstellingen in Kunstliefde.
 
Juryleden 2014;
Marcel Gieling, Mieke van den Hoeven en John Sikking.
  
 
Uit het juryrapport; 
 
Bas LobikSterk methodisch werk met een grote aandacht voor het ambacht en een blijvend raffinement. Het in Kunstliefde getoonde monumentale werk (te zien tijdens ABSTRACT - nur Malerei 2014) dwingt in zijn intensiteit respect af. De jury wil zijn waardering uit spreken voor de consequente wijze waarop Bas Lobik het werk scherp houdt.
 
Mathieu Klomp; (te zien tijdens 'TOEN', de Belofte 9) De hantering van het materiaal draagt bij aan de zeggingskracht van het beeld, een mooie samensmelting van idee en materiaal. Hij gaat verhalende, beladen en theatrale onderwerpen niet uit de weg, maar weet ze met de juiste dosis humor te kruiden. Mooi ook is dat het beeld zich niet simpelweg laat lezen als een rebus, maar de kijker ook met vragen achterlaat. 
 
Walter Simon; De schilderijen zijn in hun ruimtelijke werking verrassend, soms monumentaal, maar overschreeuwen zich zelf nergens. Onverstoorbaar en wars van nieuwe modes in de kunst timmert, schuurt en schildert hij met voelbaar plezier voort. Zo ontstaat een eigen oeuvre dat geen herhaling is van zetten, maar dat zich, steeds gevoed door nieuwe heldere ideeën, blijft ontwikkelen.                                      

 
 
 
Woensdag 3 september 20.00 uur
Interview met de genomineerde kunstenaars door Elaine Vis
Tijdens deze avond zal Elaine Vis, (beeldend kunstenaar/journalist en voorzitter toelatingscommissie Kunstliefde) aan de hand van beeldmateriaal, de kunstenaars bevragen over de achtergronden en ontwikkeling van hun werk. Toegang gratis / ingang via de Lange Jufferstraat

 
 
Nog te zien t/m 7 september
ACT-The art of performance

Finissage: zondag 7 september met live performances door Jasper Timmermans en Robert van Luijk. 
 
Deze tentoonstelling werd samengesteld door Jasper Timmermans, Kunstliefdeprijswinnaar 2013. Er is werk te zien van jonge performance kunstenaars.
 
Reacties van bezoekers;
'De beelden en geluiden hebben veel impact, ze absorberen je als toeschouwer bijna'.
'Een avontuur! Zeer verrast door beelden en geluid!'.
 
Met werk van Jasper Timmermans, Robert van Luijk, Jolien Alleleijn (Winnares St. Joostpenning 2014) en Joost Mellink.
 
 
 
 
Zondag 7 september 13 - 17 uur   GALERIEROUTE UTRECHT tijdens Uitfeest 
                          
Op zondag 7 september is het Uitfeest met een uitgebreid cultureel programma in de stad. Tegelijk vindt de GalerieRoute Utrecht plaats. Kunstliefde is natuurlijk ook open. 

Er worden 2 rondleidingen langs een selectie van de galeries gegeven! De eigenaar, curator of een medewerker vertelt je over de desbetreffende kunstruimte en je hebt de tijd om even rond te kijken.
Jaap Röell (Galerie KUUB) neemt je mee langs Kunstliefde, KUUB, Kunsthandel Meijer, Galerie Rob Rademaker, Kunsthandel Marcel Gieling, Kunsthandel Juffermans en Galerie Sanaa.
Aanmelden via: info@dapiran.nl / plattegronden zijn te vinden in de stad of klik hier 


 
 
13 september t/m 12 oktober 
Z.T. Zonder Titel - Najaarstentoonstelling
 
 
In deze verkooptentoonstelling is gevarieerd en recent werk te zien en te koop van kunstenaars die aangesloten zijn bij Kunstliefde.
 
Schilderijen, beelden, fotografie, video, installatie en meer. Een uitgelezen kans om het aanbod van Kunstliefde te bekijken en/of een kunstwerk aan te kopen.
 
Op zondag 12 oktober sluit de tentoonstelling feestelijk af tijdens de Culturele Zondag 'In de ban van de man'. Er is dan een uitgebreid aangepast programma i.s.m gay - café Bodytalk: mannen kunnen zich in Kunstliefde laten portretteren door fotografen Herman van Doorn, Luuk Huiskes en Niels Mulder!
 
Opening: Zondag 14 september 16.00 uur door Marja Bosma / conservator Moderne en hedendaagse kunst van het Centraal Museum

 
Kijk hier voor een filmpje over Vera Pouw, beeldend kunstenaar en lid van Kunstliefde.
 
Vrijdag 19 september 20.00 u.
PODIUMAVOND: Presentatie Kunstliefdeleden
 
Tijdens deze avond komen twee Kunstenaarsleden van Kunstliefde aan het woord. Hun werk is te zien tijdens de ledententoonstelling 'Zonder Titel'. Ze zullen ieder iets vertellen over hun werk aan de hand van beelden en met elkaar en het publiek in gesprek gaan. De kunstenaars worden via de website en facebook nog bekend gemaakt.
 
 
The Beatles & The Stones - Rik Berkhout 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16 september t/m 23 november
DA CAPO al fine - Kunstliefde exposeert bij Malkasten in Düsseldorf
 
Begin van dit jaar exposeerden leden van de Duitse kunstenaarsvereniging Malkasten in Kunstliefde met de tentoonstelling 'Den gülden Coppe, Malkasten und Fietsen'. 
Nu reist Kunstliefde af naar Düsseldorf om bij Malkasten te exposeren met de tentoonstelling 'Da Capo al fine' die begin dit jaar in Kunstliefde te zien was. 
 
Da Capo al fine - muziek in de beeldende kunst is een tentoonstelling waarvoor leden van Kunstliefde speciaal werk maakten met als thema muziek. De tentoonstelling ontstond naar aanleiding van de opening van TivoliVredenburg. 
 
 
Bij de tentoonstelling verscheen een filmpje over schilder Erik Suidman
 
Cursussen kunstgeschiedenis van KLU in Kunstliefde
 
Vanaf september zijn er twee cursussen kunstgeschiedenis te volgen in Kunstliefde van de Kunsthistorische Leergangen Utrecht; Beeldhouwkunst (5 dinsdagavonden) en Mode & Kunst (3 dinsdagavonden v.a. oktober). Kijk voor meer informatie op www.klu.nl
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur