Nieuwsbrief | jaargang 31 | no 303 | april 2017
 
 
 
8 april t/m 7 mei
ABSTRAKT
 
Speelsheid, kleur, orde- en rangschikking: acht kunstenaars tonen abstract werk in verschillende materie en technieken; schilderijen, werken op papier, beelden en installatie. Stippen, strepen, lijnen of vlakken, overeenkomst is de aandacht en precisie waarmee de werken gemaakt zijn.

Met werk van Marian Bijlenga, Paul Combrink, René Eicke, Kim van Erven, Eric de Nie, Ton Gouka, Bas Lobik en Marjolein Witte.

Opening tentoonstelling: zondag 9 april om 16.00 uur 
door Marie Stel, docent kunstgeschiedenis Universiteit Utrecht
 
n.b Kunstliefde is niet open op Hemelvaartsdag
 

 
               
 
       

                  
 
v.l.n.r.: Bas Lobik, René Eicke, Marjolein Witte, Ton Gouka, Eric de Nie, Marian Bijlenga, Kim van Erven, Paul Combrink.
 
 
      
 
 
In het werk van Kim van Erven draait alles om de esthetiek van het alledaagse. Ze is gefascineerd door het verschijnsel dat de mens met kunst, meubels en goedkope decoratiematerialen zijn omgeving mooier en gezelliger probeert te maken, terwijl hij daar niet altijd in slaagt.

Nadat vorig jaar een kind op bezoek in haar atelier opmerkte dat haar werk eruit zag alsof je het op kon eten, is Van Erven werk gaan maken met in haar achterhoofd de vraag “wanneer ziet iets er lekker of onweerstaanbaar uit?”.
 
"Uiteindelijk moet een werk altijd iets ongemakkelijks uitstralen."


 
 
Kim studeerde af aan de HKU in 2013. Daarna deed ze mee aan het project van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars 'De Belofte 9'. Ook was haar werk te zien in UtrechtDownUnder, in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein.
 
Vorig jaar ontving ze de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds en was haar werk dit jaar te zien tijdens Art Rotterdam in 'Prospects & Concepts'.
 
Peter Paul van der Houven* maakte dit mooie portret van haar in haar atelier. Over ongemakkelijkheid, en onhandigheid... 
 
Bekijk de video hier
*Op de pagina Art Forever zijn nog meer kunstenaarsportretten te vinden van Peter Paul van der Houven.
 
 
T/m zondag 2 april
GRENS
 
Vandaag voor het laatst.
GRENSWaar begint deze en waar houdt deze op. Waarom zijn er grenzen en waarom worden ze overschreden. Waar het voor de één veiligheid betekent, is het voor de ander gevangenschap en onvrijheid. In deze ledententoonstelling zijn diverse invalshoeken van dit thema uitgewerkt. 

 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je de (Utrechtse) kunst en kunstenaars. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan tentoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
Bezoek de website  | Trailer Kunstiefde  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur