Tango - folkemøde - EU præsidiet diskutere Galschiøt. 
 1. Fundamentalism-skulptur diskuteres af EU-toppen! (præsidiet)
 2. Tilbagekig på Abrahams Børn-udstilling på Silkeborg Bad
 3. Folkemødet og Aktiviteter (mød os på Kæmpestranden)
 4. Isbjørn opbygges og 60 meter lang skulptur indvies på folkemødet.
 5. Invitation til Tangokoncert nu på onsdag
 6. Galschiøt udstillinger i Ølgod, Struer, Frederikshavn, Blokhus, Viborg og 3 steder i tyskland (Husum og Warnemunde/Rostock)
 7. Galschiøt indtager kagedåserne.
 8. Fortællerbrønd-prisen 175.000 uddeles til kunstnere. 
 
          
  
Kære
   
Sommeren nærmer sig med hastige skridt, men inden da, skal vi lige have overstået et folkemøde, en måske begyndende ytringsfrihedskrise i EU, 2 fede koncerter, igangsat et par happening, klargjort en Fundamentalism-skulptur og forberedt en masse udstillinger.

Vi har lige afsluttet en meget vellykket Abrahams Børn/Fundamentalism-udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad efter 92 dage med gode debatter og så mange besøgende at udstillingsstedet måtte hyre ekstra personale til forplejning og rundvisning. Nu kigger vi fremad mod nye Fundamentalism-udstillinger og samler op på de erfaringer vi har gjort os.

Ytringsfrihed: 28 EU Parlamentarikere er gået sammen for at præsentere Fundamentalism-skulpturen og projektet i EU-Parlamentet til efteråret. Dette skulle være en ekspeditionssag, men på grund af terrorattentaterne i Paris og København bliver Galschiøt-udstilling nu debatteret og vurderet i præsidiet, som er parlamentets højeste niveau. Galschiøt er lidt usikker på om det er en ære, en skandale eller en katastrofe.
 
Bendt Bendtsen (DK) som er initiativtager til udstillingen, kæmper for den og kan ikke forstille sig at man vil forbyde en fredelig kunstudstilling bare fordi den handler om jødedom, kristendom og islam. Hvis et forbud skulle blive en realitet vil det udløse helt nye standarder for kunstnerisk ytringsfrihed i Europa
.
Vi har igen fået overskud til at arbejde på to fede happening-skulpturer som vi længe har haft i støbeskeen og som skal præsenteres på folkemødet på Bornholm midt i juni.

Det handler om den 60(!) meter lange skulptur 550+1, der visualisere et år i en prostituerets arbejdsliv, samt skulpturen ”Unbearable” der skal sætte fokus på menneskeskabte klimaforandringer til COP21 i Paris, ved at spidde en fuld størrelse kobber-isbjørn på en 5meter høj CO2-graf.

Inden da inviterer vi nu på onsdag d. 20. Maj til Tangokoncert med et Tangoorkester i verdensklasse på Galleri Galschiøt i Odense. Senere tirsdag d. 30 Juni, kommer Rasmus Lyberth sammen med vores kinesiske strubesanger-venner og giver deres legendariske årlige koncert.

Og der er flere gode nyheder; Galschiøts HCA skulptur er kommet på Kjeldsens småkage dåse og 175.000 kr. fra et forlist Galschiøt fortællerbrøndsprojekt uddeles til unge kunstnere og meget mere. Se nedenstående.

Vi glæder os selv rigtigt meget til at deltage i alle disse arrangementer og måske ses vi.

Mange gode hilsner

Sekretariatsleder Lasse
 og resten af Galleri Galschiøt
 
 
Tilbagekig på Abrahams Børn-udstilling på Silkeborg Bad
 
Den første samlede udstilling af Abrahams Børn-projektet er nu slut efter 92 dage med masser af positivt respons og eftertanke som viser for hvor relevant udstillingen er.
 
13.499 gæster besøgte udstillingen. Det er over dobbelt så mange som KunstCentrets “normale” besøgstal og der måtte hyres ekstra personale til cafeen og rundvisninger. Udstillingen tiltrak flere og flere som rygtet bredte sig. Det plejer at være omvendt.
 
Over 50 skoleklasser blev vist rundt på udstillingen, mens en del skoleklasser kom forbi uden rundvisning. I det hele taget blev Abrahams Børn-udstillingen og materialet flittigt brugt som udgangspunkt for debatter i klasserne.
 
5 Skriftsøjle-skulpturer var i perioden udstillet på forskellige kultur- og undervisningsinstitutioner og de sikrede at debatten kom ud af kunstinstitutionen og ind i skoler og biblioteker.
 
TV, Radio, Blogs og Aviserne dækkede udstillingen. Se medie-oversigt
 
  
TV2 Østjylland: I forbindelse med Silkeborg-udstillingen lavede TV2-østjylland ½ t
imes udsendelse hvor de foruden et interview med Galschiøt havde inviteret en kristen, en jøde og en muslim som diskuterer projektet og de 600 mørke og lyse citater fra de 3 religioner. Du kan se indslaget her

 
Fremtiden for på Abrahams Børn og Fundamentalism skulpturen
Skulpturen står nu opstillet på værkstedet i Odense – dog lettere amputeret, uden skærme og sider. Her skal den stå mens vi forbereder den til opstilling ved EU parlamentet i oktober i år. Den skal have 28 ret dyre nye vandtætte og mere lysstærke monitor-skærme, samt sikres imod regn, vind og hærværk. Vi håber at den bliver klar til august, så vi kan lave en udstilling i parken på Galleri Galschiøt på værkstedet i Odense, så man kan se den inden den (forhåbentlig) drager til EU.
 
Sideløbende arbejder vi med en masse andre steder hvor projektet og skulpturen skal udstilles.
 
Fundamentalism i EU
 
Bendt Bendtsen (K) fra EU- parlamentet har samlet en gruppe på 28 parlamentariker som repræsenterer mange af EU parlamentets grupper. De 28 parlamentariker har ansøgt om at udstille Abrahams Børn projektet i parlamentet og den store Fundamentalism-skulptur lige uden foran parlamentet. Umiddelbart skulle det være en ren ekspeditions-sag, men pga. den spændte situation omkring terror og deraf store følsomhed overfor diskussioner om religiøs fundamentalisme trækker sagen i langdrag.
 
Udstillingsanmodningen er nu sendt helt op i Præsidiet, som gransker Galschiøts Fundamentalism-projekt.

Bendt Bendtsen står lidt uforstående over for dette, da der jo er tale om et meget fredeligt kunstværk til trods for emnet. Han mener at det er et spørgsmål om ytringsfrihed for parlamentarikerne og forventer at Præsidiet med Martin Schulz i spidsen giver deres tilladelse til udstillingen. Hvis ikke de gør det er der vel tale om en skandale af den større slags.
 
For yderlige oplysninger kontakt Bendt Bendtsens kontor i EU parlamentet:
MEP Bendt BENDTSEN -Rue Wiertz B-1047 Brussels, ASP 10E114
Tel: +32 2 28 47125 Email: bendt.bendtsen-office@europarl.europa.eu
 
 
Tangokoncert på Galleri Galschiøt på onsdag d. 20 maj kl 19.00
 
Indbydelse: Kom og oplev det internationalt kendte band "Orquesta Típica Andariega" med 3 violiner, 3 Bandonein (Harmonikaer), piano, dobbelt bas og en sanger der fyrer den af. Der vil være en del tango-dansende til steder, men det er helt ok, bare at sidde og nyde musikken og se på dansen.
 
Bandet lever og bor i normalt Buenos Aires og er et nimands-stort tangoorkester og det er lykkedes os at få dem forbi Galleri Galschiøt inden de tager videre ud i Europa. Vi laver et lille dansegulv hvor det vil være muligt at danse til det forrygende tango-orkesters musik.
 
Billetterne koster 120 kr. og kan bestilles på tlf. 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk. Der betales ved indgangen. Princippet er først til mølle, så det er nok en god idé at bestille hurtigt, hvis man vil være sikker på at komme ind, da vi kun har plads til ca 150 gæster.
Tjek dem på youtube og se indbydelsen
 
 
Aktivt folkemøde skulptur-opbygning, fernisering og happenings.
 
Vi havde faktisk lovet os selv et stille folkemøde. Men med flere happenings i støbeskeen, både officielle og uofficielle er der nu lagt op til ”Galschiøt-aktiviteter” fra dag 1. Nogle af aktiviteterne er fremprovokeret af den helt uhyrlige situation med druknende flygtninge i middelhavet og et uventet besøg af den højreradikale Hollandske politiker Gert Wilders og nu også af Grækenlands endnu mere højreorienterede, ultranationalistiske Georgios Epitideios fra partiet Gyldent Daggry. Så der bliver nok flere politibetjente, ekstreme højreorienterede og terrorister end almindelige besøgende på folkemødet :-) 
 
I øvrigt har Folkemødets ledelse, lidt tankevækkende og helt grotesk, givet afslag til at Flygtningeskibet M/S Anton kunne få plads i Allinge havn. Der var ikke plads til den gamle NGO trækutter, da havnepladserne skulle bruges til de rige organisationer, der skulle ligge med meget dyre og fine både, som de kun inviterer til lobby-parties på.
 
Det var ærgerligt da Levende hav med M/S ANTON og Galschiøt havde planlagt en happening hvor vi ville drukne alle flygtningene ved en daglig happening. Måske var det derfor de fik afslag? Det ville jo også forstyrre de  igangværende lobby-parties på bådene hvis der samtidig flød rundt med druknende afrikanske flygtninge i havnen.
 
Hvis du kommer til folkemødet kan du finde os på Kæmpestranden på stadeplads J23. På folkemødet kan vi kontaktes på tlf. 6170 3083 eller 4044 7058

 
Unbearable - Isbjørn bygges på folkemødet
 
Efter 4 år på folkemødet synes vi efterhånden der mangler noget autensitet og jordnærhed – så det har vi valgt at bidrage med i år. Vi vil simpelthen flytte en lille del af værkstedet til Øen og vise noget godt solidt billedhugger håndværk.
 
Det handler om den nye kæmpeskulptur Unbearable, som vi vil modellere i voks under hele folkemødet. Skulpturen forestiller en stor isbjørn, som skal støbes i kobber og placeres for enden af en 20 meter lang graf der viser udledningen af CO2 fra år 0 til i dag. Grafen ender i en meget brat stigning i 5 meters højde og her skal isbjørnen hænge.
 
Den pludselige stigning i drivhusgasser fra år 1850 som grafen viser, gør det helt tydeligt at man skal være ikke så lidt påståelig (mindre diplomatiske ryster vil faktisk sige at man skal være rystende ignorant) for benægte at vi mennesker er hovedansvarlige for den stigende CO2 udledning og dertilhørende klimaforandringer.
 
Men først skal den jo modelleres op i voks over et stålskelet, og det starter vi med på det 4 dage lange folkemøde. Skulpturen er heller ikke helt billig at lave.
 
Vi vil derfor finansiere skulpturen via crowdfunding. Det vil sige at vi prøver at samle støtte til projektet fra private i hele verden. På folkemødet præsenterer vi vores crowdfunding-strategi, som bl.a. indbefatter at man kan få en skulptur eller plakat hvis man vælger at støtte projektet. Vi glæder os meget til at se hvordan det spænder af med sig.
 
 
550+1. En 60 meter lang skulptur.

På folkemødet præsenterer vi for første gang hele den 60 meter lange skulptur 550+1
. Den viser en lang, lang række af nøgne mandetorsoer, der står i én lang linje. Umiddelbart virker skulpturen meget smuk og æstetisk når man går langs de 550 nøgne mandlige torsoer. Men for enden af er en skulptur af en liggende nøgen kvindetorso med spredte ben.
 
Det 550 mandetorsoer repræsenterer det antal mænd en gennemsnitlig sort Nigeriansk prostitueret på Vesterbro er sammen med på et år!
 
Skulpturen er altså en illustration af et år i en prostituerets arbejdsliv, og skal sætte fokus på menneskehandel og prostitution mm. Den skal blandt andet udstilles til den store internationale kvindekonference ”Women Deliver” i København i 2016.
 
 
Koncert med Rasmus Lyberth fra Grønland og strubesangere fra Indre Mongoliet

Den 30. juni bringer bandet Ajinai
traditionel mongolsk musik ind i det 21. århundrede. Musikken ledes af kinesisk/mongolsk strube-sang og hestehoved-violiner og sit band på 5 medlemmer. Desuden kommer Rasmus Lyberth – den store stemme fra Grønland. I alt er der lagt op til en rigtig spændende aften.
 
Det er efterhånden blevet en tradition at Rasmus og strubesangerne samles på Galleri Galschiøt og giver koncert en gang om året inden de drager videre på deres Europa turne.
 
Dem der har været der før ved at der er tale om en helt unik oplevelse, og der plejer at været totalt udsolgt, så husk at bestille biletter i god tid på tlf. 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk.
 
Biletterne koster 150 kr. Der betales ved indgangen. Princippet er først til mølle.
Koncerten foregår på Galleri Galschiøt, tirsdag den 30. juni kl. 19.00. Se invitationen
 
 
 
Galschiøt udstillinger i løbet af sommeren

Der er en hel del udstillinger med Galschiøts skulpturer i løbet af sommeren. Her er en hurtig liste:
 
Gimsinghoved, Struer indtil d. 14 juni 2015 præsenterer Gimsinghoved kunstudstillingen ”Hjemløshed – en følelse af fortabthed”, der bl.a. udstiller Galschiøts hjemløse- og flygtningeskulpturer. Der er åbent tirsdag – søndag kl 13-17. Se hjemmeside
 
Frederikshavns kunstmuseum: Indtil d. 13 juni 2015, kan man opleve Galschiøt-udstillingen ”Skammen -Kvinderne og Skriget”, en stor separatudstilling med hunderede vis af skulpturer. Læs mere
 
Ølgod, Jylland: Fra d. 23. maj til slut september: Galschiøts bidrag består af 3 store skulpturer og er dog kun en lille del af den imponerende udstilling, som kan prale af at have tiltrukket 60 billedhuggere fra 8 nationer. På udstillingen finder man 110 skulpturer indendørs og 60 udenfor. se nærmere her
 
Viborg by fra d. 19. juni til først i  august vil 12 af Galschiøts hjemløseskulpturer befolke byens rum.
 
Blokhus: fra d. 23. maj til d. 31. august: I forbindelse med H.C.Andersen sandskulptur udstilling har Galschiøt udlånt en række store skulpturer (Cocoon), der stammer fra hans udstilling, på verdensudstillingen i Sevilla 1992, samt en række HCA skulpturer i kobber
 
Ollerup efterskole fra d. 4 til d. 5 juni: Demokratifestival med op til 5000 deltagere. Galschiøt har defineret en række musikevents, der skal fungere som molekylære koncerter, hvor mange grupper bestående af en dansk og udenlandsk musiker fra et asylcenter, bytter musik og spiller det musik som de holder allermest af. Eventerne skal fungere som et eksempel på at netop musikerne er istand til at gøre det, som vi samfundet burde, nemlig at indoptage og lade sig inspirere af de andre kulturer og derved skabe grobund for en ny og spændende musik. Se også www.demokratifestival.dk/
 
3 Udstilliger i Tyskland:
Husum: I anledning af Verdens Flygtningedag d. 20. juni 2015 udstiller Diakonsches Werk Husum en række af Galschiøts flygtningeskulpturer. Eventen skal afholdes foran Husums rådhus og havn. De kan ses fra d. 19 juni til d. 1 juli og skal være med til at sætte fokus på flygtningeproblematikken og vores ansvar.
Havnen i Warnemunde/Rostock bliver fra lørdag d. 4 juli til søndag d. 12 juli besøgt af Flygtningeskibet MS Anton.
 
 
Galschiøt indtager kagedåserne.

Galschiøt har langt om længe fået den ultimative anerkendelse
. Hans skulpturer er kommet på kagedåserne!
 
Kjeldsens småkager har spurgt om de måtte bruge Galschiøts HC Andersen-statue på deres nye kagedåsekollektion hvor Danmarks største mindesmærker indgår. Og da vi hverken kunne stå for at komme i bås med havfruen og de fine slotte, eller for de lækre småkager der er indeni valgte vi at sige ja, tak. Dem har vi guflet lige siden.
 
Nogle af Galschiøt finere kunst-kollegaer vil nok mene, at dette er beviset på at hans kunst er blevet alt for folkelig og banal. Selv syntes han, at det er et udtryk for stor folkelig gennemslagskraft. Han er kun lidt ked af at hans mor er død, da det ville have været det helt ultimative at komme med en småkage dåse til ens mors plejehjem med sønnens skulptur på:-)
 
Der er mange der har spurgt hvor man kan købe småkagedåserne, men dåserne kan kun købes i København i Irma ved Industriens Hus og i Magasin ved Kgs. Nytorv. Ellers kan man evt. ringe til Kjeldsens småkager rog bede dem lave nogle flere!
 
 
175.000 til unge kunstnere

For en del år siden indsamlede en indsamlingskomit
e ca. 1 million kroner, en fond gav 2 millioner kroner og Odense kommune gav 4 millioner. Disse i alt 7 millioner skulle bruges til en stor Galschiøt fontæne i forbindelse med H.C.Andersens 200års fødselsdag, kaldet Fortællerbrønden. Men så gik der et ondartet tilfælde af ”Odense i den” og der skete ikke noget i sagen i flere år.
Projektet var ellers enstemmigt vedtaget af Odense byråd. Men så skete der følgende:
 • Fonden med de 2 millioner gik ned under Finanskrisen og da Odense kommune havde ”glemt” at hæve pengene forsvandt de ned i finanskrisens hul.
 • Så tog byrådet 3 millioner af kassen og indsamlingskomiteen stod undrende tilbage, med kun 2 millioner.
 • Galschiøt stod med håret i postkassen med 3 års modelarbejde på værkstedet, som han ikke kunne få penge for, da han ikke havde underskrevet en kontrakt.
 • I stedet for en træls retssag imod kommunen, transformerede Galschiøt i protest sin ”pæne” fortællebrønd om til en happening og druknede sin 3 meter store HCA skulptur i Odense havn under stor festivas. Se beskrivelse af løjerne her.
 Indsamlingskomiteen har nu givet deres midler tilbage til dem man kunne finde, men der er stadig 175.000 kr tilbage. Disse bliver nu uddelt i 7 portioner af 25,000kr under HCA festivallen i august.
 
Man kan hente ansøgningsskemaerne www.fortaellerbronden.dk, der også beskriver hvilke betingelser man skal opfylde for at ansøge. Egentlig skulle man vel have kaldt de 7-pengedonationer ”der gik Odense i den-prisen”, men indsamlingskomiteen er meget venlige og gode mennesker så de har kaldt priserne ”Fortællerbrønds-donationer”
 
Galschiøt synes at det er en rigtig god ide at pengene kommer andre kunstnere til gode, og opfordre kunstnerne til at søge de 7 donationer. Det er vist for unge kunstnere, og specielt til kunstuddannelse, men hvornår er man ung og hvad er en kunstnerisk uddannelse, og meget kan vel gælde som uddannelse. Så bare søg løs, så den gode indsamlingskomite får nogle ansøgninger at vælge imellem.
 
Se det var et rigtigt H.C Andersens eventyr fra den fynske provinshovedstad Odense.
 
 
 
********
Generel info om 
Galschiøt, 'Fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange, der ikke har helt styr på hvad Galschiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
 

 Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense
  
****
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 

Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
 
****
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste