Nieuwsbrief
Maart 2022
 

Voorjaar
 
Deze maand zijn wij aan weer een nieuwe seizoen begonnen. Na een natte, te lange winter, is het heerlijk om de zon weer te zien en de paarden uit de modder te halen. We zitten vol plannen, maar eerst maar eens alles weer in gereedheid brengen voor het nieuwe seizoen: paarden inrijden, nieuwe paarden zoeken, trailer opkappen, hekken repareren, hout zagen, voorjaarsschoonmaak, zadels poetsen, paarden beslaan, etc.
 
Nu vrijwel alle corona maatregelen zijn afgeschaft, hebben wij de saloon weer in oude staat hersteld: weg met die aparte tafels. De grote eettafel en de banken zijn terug. Een stuk gezelliger.
 
 
 
 
 
Onze paarden
 
 
Eind vorig jaar zijn Macho en Brownie helaas vertrokken naar nieuwe eigenaren om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten. We zijn blij dat we een goed huisje voor ze gevonden hebben, maar missen ze wel, die twee super betrouwbare kanjers.
 
Wie er nog wel zijn, zijn:
Lipstick: kuddeleider en een fijn rijpaard
Zippo: onze grote knuffelbeer
Luigi: de Portugees, voorop lekker snel, achteraan relaxed
Daisy: merrie zonder gebruiksaanwijzing
Oreon: een mini-Zippo, gouden paardje
Sjaak (Tornado): vorig jaar nieuw, nu al veel fans
Dries: kruising draver/fries, goed voor je humeur, (soms) slecht voor je lichaam
Ricardo: de laatste Criollo
Bella: lieve merrie met karakter
Bonny: Lusitano merrie
Max: voor wie op hoogte stage wil
 
De nieuwe paarden James en Jolene zijn we aan het voorbereiden en gaan hopelijk binnenkort mee rijden. De afgelopen weken hebben we meerdere korte buitenritten met ze gemaakt. Zo gauw als ze voldoende conditie hebben opgebouwd, gaan ze mee.
 
 
Hallo Molly
 
Molly voelt zich al helemaal thuis bij ons. Ze is ruim een jaar oud en komt oorspronkelijk uit Curacao. Via de organisatie Rescue Paws is ze in november bij ons terecht gekomen. De wintermaanden hebben we veel tijd in haar gestoken: dagelijks lange wandelingen, wekelijks naar de hondenschool (leuk!), wennen aan de katten, ....
 
Vooral de eerste twee maanden met haar waren best pittig: alleen zijn vond ze helemaal niets, uitslapen deed ze niet en ze moest echt nog haar plekje vinden. Ze zat vol energie die ze niet voldoende kwijt kon, omdat we haar nog niet los durfden te laten lopen. Maar nu gaat het erg goed. Zelfs de katten lijken het gezellig te vinden met haar. 
 
Molly is een enorm lief hondje. Ze ligt het liefst voor de kachel of bij ons op de bank. Een soort Bor XXL.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ze speelt graag met ballen, stokken of wat er maar te vinden is. Of met de hond van de buren. En als we buiten aan het werk zijn, loopt ze gezellig met ons mee. Of de paarden haar leuk vinden, is nog de vraag. Ze heeft het vooral op Zippo en James voorzien. Als de paarden in de gang staan om opgezadeld te worden, probeert Molly de zwilwratten van hun achterbenen te knagen. Niet echt handig.
 
Haar vernielzucht hebben we goed onder controle. Tot nu toe beperkt dit zich tot het kachelhout (extra aanmaakhoutjes) en de oud papierbak. De woonkamer ligt wel vol met restanten van haar vernielzucht.

 
 
 
Bedankt voor de hulp!
 
De afgelopen weken stonden er weer helpende handjes klaar om samen met ons het nieuwe seizoen voor te bereiden. De stallen zijn leeggehaald, de paarden gepoetst en ingereden en er is een heleboel kachelhout gezaagd. Bedankt lieve helpende handjes!
 
 
 
 
 
Zin om bij ons te komen rijden? Leuk! Op onze website vind je een overzicht van de nog beschikbare plaatsen. Op korte termijn zijn er nog plaatsen vrij in het weekend van 8-10 april en de midweken van 4-6 en 18-20 april.

Groeten,
Koen en Margreet
 
 
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.