Innehåll
 
- Lär av dina fel
- Ny presentation
- Sommarerbjudande
- Gilla Jan Tern FörFör
- Övning för bålstyrka
- Bönlasagne 

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer, genom föreläsningar, böcker, utbildningar och fystester. 
 
Jan är rankad som en av de fem bästa föreläsarna inom hälsa/stress av tidningen Konferensvärlden.

 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Snart dags att ta fram hängmattan, eller kanske säkrast att låta bli
 
 
Tänk vad som kan hända på en cricketmatch.
Obs Youtube tycker att du behöver vara över 18 år för att se detta, så du behöver logga in för att se den.
 
 
 
Citat 
 
 
If you change the way you look at things, the things you look at change.
Dr. Wayne Dyer
 
Ps. Ser du glaset ovan som halvfullt eller halvtomt? Eller ser du kanske det som helfullt med hälften vätska och hälften luft?
Vad man kan lära sig av 668 fel
 
 
Om några månader kommer min åttonde bok "Ordblond" ut. Efter att ha skrivit sju fackböcker blir detta min första feelgood-roman. 
 
När jag skickade den färdiga versionen till min korrekturläsare Maria Lindgren, misstänkte jag att hon skulle hitta ett och annat fel. Dokumentet bestod ju ändå av några hundra sidor. Jag hade inte förväntat mig 668 korrigeringar i de fem första kapitlen.
 
Det var givetvis inte roligt, men jag lever efter devisen: Om du inte gör något händer inget, därför var det bara att börja rätta. Jag lärde mig också en massa av det här allt från stavning, till grammatik. Långt över hälften gällde hur komma används i dialoger. Så då lärde jag mig det också. Du vinner alltid på att ta hjälp av någon som är duktig inom sitt område. Jag med min fantasi har lätt att skapa berättelser, Maria är duktig på grammatik. I detta fall blir 1+1=3. 
 
Ny presentation på engelska
 
 
Jag har tagit fram en presentation om mig på engelska för att dels kunna komma ut och föreläsa i olika delar av världen igen och dels visa att om du vill ha en presentation på engelska här i Sverige så fixar jag det också. För att se den klickar du på bilden.
 
Sommarerbjudande
 
Det är inte många som efter semestern säger: "Jag har rört mig så mycket och ätit så nyttigt." Om du vill hjälpa dina medarbetare till en hälsosammare sommar, får du föreläsningen MATematikerna inkl böcker, råvaror och mattombolan som är den praktiska matlagningsdelen i föreläsningen för 10 000 kronor istället för normalpriset 15 500 kronor. Erbjudandet gäller för föreläsningar som beställs och ges under perioden 1 juni - 15 augusti. Här kan du läsa mer om både föreläsningen MATematikerna och boken med samma namn. Hör av dig till Jan Tern 0768-147080 om du är intresserad att boka detta erbjudande.
 
 
Gilla Facebooksidan Jan Tern FörFör
 
 
Om du vill följa mig i min roll som föreläsare och författare får du gärna titta in och gilla min Facebooksida Jan Tern FörFör. Klicka på länken eller bilden för att komma dit.
 
 
Bålstyrka och koordination
 
 
Denna övning tränar både bålstyrka och koordination. Klicka på bilden för att köra igång videon. 

Bönlasagne
 
 
I ett reklamblad från Coop hittade jag grunden till den här lasagnen, sen ändrade jag som vanligt lite och både jag och resten av familjen tyckte att den blev väldigt god.
 
12 lasagneplattor
750 gr bönor (färdigkokta) om du köper i paket behöver du två st.
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
130 gr babyspenat
5 dl creme fraiche
1 förp krossade tomater (400 gr)
50 gr riven ost 
 
Sätt ugnen på 200 grader
Om du köpt bönor i paket, skölj av dem först och lägg dem sedan i en stor bunke.
Finhacka löken, grovhacka spenaten, riv morötterna och tärna zucchinin. Häll ner i bunken och tillsammans med creme fraiche och krossade tomater. Krydda med salt och peppar och rör runt.
Täck botten i en smord form med fyra lasagneplattor, lägg på bönröra och mixa plattor och bönröra. Avsluta med att lägga på den rivna osten och ställ in formen i ugnen. Låt den stå ungefär 30 minuter.
 
Skapa en bra dag, Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Jan Tern
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se