Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

Nieuwsbrief in nieuw jasje!

Een nieuw jaar, een nieuwe vormgeving! De nieuwe layout van onze nieuwsbrief sluit niet alleen beter aan bij de vormgeving van onze nieuwe website, maar vinden wij ook overzichtelijker (en mooier!) Wat vind jij ervan? We horen graag je mening!

Snuffelen in de ‘geheime archieven’

Voor het vierde jaar is januari uitgeroepen tot ‘openbaarheidsmaand’. Iedereen kan nu kennisnemen van archieven die dit jaar openbaar zijn geworden.

BHIC beste historische website van Nederland

Vind jij dat ook? Je kan nog tot en met 5 februari stemmen op het BHIC voor de Geschiedenis Online Prijs!

Lidmaten Nederlands Hervormde Gemeente Grave online

Voor stamboomonderzoekers een interessante bron, omdat er veel namen in voorkomen.
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Stokslagen op Nieuwjaarsdag!
Afgelopen tijd heb je waarschijnlijk tientallen handjes geschud, drie keer zoveel zoenen gegeven en iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst. In 1688 kreeg ene Jacobus de Haen een wel héél vreemd en pijnlijk antwoord op zijn nieuwjaarswensen...


Neergeschoten op bevrijdingsdag
”In de nalatenschap van mijn vader vond ik een brief uit 1947 van ene Frits van Vugt, waarin hij beschrijft hoe zijn broer Ad, een vriend van mijn vader, aan zijn einde kwam.” (Bijdrage: Hilde Pot-Strenge)

Rafelrand van Oss wordt gladgestreken
Oss mocht in de vorige eeuw al een niet al te beste reputatie hebben, het Schaijksveld deed daar in de jaren dertig nog een schepje bovenop.Mietje en Betje Vervoort (alias Wiel)
De twee zussen Maria en Elisabeth Vervoort, die iedereen in ‘Rooi’ kende als Mietje en Betje Wiel, hadden op de Heuvel in Rooi een winkel in galanterieën en aanverwante artikelen. (Bijdrage: Willie Damen)

”Neai erpul in Boekel”
“Als mijn moeder vroeger de nieuwe aardappelen op “’t laand” had uitgedaan, deed ze die eerst in ’n emmer met koud water en duwde dan met de neus van de klomp op de aardappelen, zodat al veel van de dunne schil losliet.” (Bijdrage: Gerard de Bie)

Speeltuin De Wiebert
Eind 1964 ontstond in de wijk Hoevenseveld in Uden grote behoefte aan speelgelegenheid voor de jeugd. Nu, ruim 50 jaar later, weten kinderen die plek nog steeds te vinden. (Bijdrage: Peter van Lanen)

Brabant als vakantiebestemming
“Als elfjarige ging ik voor het eerst naar Brabant. Met de gidsen gingen we naar Teteringen en sliepen in een stal op een boerderij. Voor een meisje uit Den Haag die drie hoog woonde, was dat een enorm feest.” (Bijdrage: Conny van Hees-Rietbergen)

Het varken is geslacht!
“Onze kindertijd is niet te evenaren. Bij ons thuis werd er vaak een varken geslacht, dat we zelf hadden vet gemest in een stal. Als het dan zo ver was, vertelden we het aan de kinderen in de buurt.”. (Bijdrage: Jo van der Sloot)

BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de maand

Jij stemt toch net als Maria ook op de nieuwe website van het BHIC? Dat kan hier!

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl


Vind ons leuk

Volg ons

Bekijk foto's

Lees verhalen

Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen