Kulturmøde Mors, debat, 550+1 og Unbearable
    
1. Kulturmøde på Mors
2. Unbearable  Cop 21 Paris
3. Crowdfunding – hjælp os med et Thunderclap.
4. Folkemøde med tyveri af 13 Galschiøt skulpturer og et godt råd til Søren Pind
5. En bådeflygtning i hver havn - den første opstillet ved Høfte 90 i Agger
6: Højreradikal demonstration imod Flygtningeskibet M/S Anton
7. Fundamentalism-udstilling i EU parlamentet. Det nærmer sig en farce. 
  
 
 "Flygtningen der skuer mod en lysere fremtid, men havet er imellem!" Billede fra Høfte90, tak til Allan Riis Larsen
 
 Kære
       
Alle medarbejdere er kommet tilbage fra ferie og værkstedet kører igen på fuld damp. Nogle medarbejdere og frivillige har holdt værksted og galleri åbent hele sommeren, og de har i juli haft besøgsrekord med 1.300 gæster.
  
Nu knokles der igen på at afslutte Galschiøts store Unbearable-skulptur og lave en række mindre isbjørnemodeller, som vil blive solgt eksklusivt for at støtte projektet gennem vores crowdfunding-kampagne den 2. september. Vi vil meget gerne have lidt hjælp til at få kampagnen til at at starte med et brag, så giv os et Thunderclap på din Facebook.
 
Kulturmøde Mors: Galschiøt er inviteret og deltager med skulpturudstilling og debat fra torsdag d.20 til lørdag d.22 august. Måske ses vi.

Vi venter på endeligt go til at udstille Fundamentalism-skulpturen ved EU-parlamentet, og så har vi selvfølgelig masser af udstillinger.
 
Galschiøts Flygtningeskib er mere relevant end nogensinde. Skibet har efterhånden besøgt rigtigt mange havne i de nordiske lande og skabt fokus på de mange flygtninge der søger mod vores del af verden i håb om at skabe sig et liv i sikkerhed for krig og nød. Vi planlægger at opstille en flygtningeskulptur  permanent i hver af de havne, skibet har besøgt.  
 
Det, og meget mere, kan du læse videre om herunder.
 
Fortsat god sensommer.
 
Glade hilsner værkstedsakademiker Lasse Markus og Galleri Galschiøt
 
 
 
 
Kulturmøde Mors 20.-22. august
 
Galschiøt deltager i kulturmøde Mors med 3 skulpturer: Den 60 meter lange skulptur 550+1 om prostitution og menneskehande samt præmiere visninger på hhv. en ny model af Survival of The Fattest (den fede dame 60 cm høj i kobber) og en model af Unbearable-skulpturen (isbjørn på 60 cm). Skulpturerne opstilles rundt i byen.
 
Galschiøt deltager i en debat omkring kunst og ytringsfrihed fredag d. 21. august kl. 9.00-10.30 på værket i sal 2, sammen med Antje Gimmler, professor Aalborg Universitet; Morten Hesseldahl, teaterchef Det Kgl. Teater; Sulafa Hijazi, filminstruktør, forfatter, visual artist (Syrien); Anders Morgenthaler, forfatter og tegner; Hassan Preisler, skuespiller, instruktør og forfatter og Rey Gaspar Morales Vásguez, billedkunstner (Mexico).
 
Han vil være på kulturmødet til lørdag, hvor skulpturerne pakkes sammen og flyttes tilbage til Odense.
 
Tag til Mors: Kulturmøde Mors er i øvrigt vildt interessant, og man kan frit komme og høre og debatter på debatter og kultur og politik (samt se Galschiøts kunst). Så hermed en opfordring herfra: Hvis du har muligheden så kridt skoene og tag til kulturmøde Mors.
 
Hvis du kommer til Mors, skal du vide, at Galschiøt præsenterer hans 60 meter lange skulptur 550+1 torsdag kl. 14.00, samt fredag og lørdag kl. 9.00.
  
Galschiøt kan kontaktes under mødet på telefon 4044 7058
 
 
 
Unbearable COP21 i Paris
  
Unbearable (den spiddede isbjørn): hele sommeren har vores 2 dygtige billedhuggervenner Avaan og Niaz Bayati lavet et formidabelt arbejde med den store klima-isbjørn Unbearable.Takket været deres indsats kan vi allerede begynde at støbe skulpturen i kobber sidst i august.
 
Vi håber på at den kan blive et slags vartegn for COP21 klimatopmødet i Paris til december.
 
Sideløbende med opbygningen af skulpturen har vi lavet 4 forskellige miniversioner af Unbearable skulpturen. Dels for at finansiere den store skulptur ved hjælp af crowdfunding og dels for at promovere projektet.
Vi er netop blevet færdig med den største af modelskulpturerne, en 60 cm stor isbjørn, der skal udstilles på miljøkonferencer, hos organisationer m.v. Vi har allerede planer om at udstille den i Canada, USA, Frankrig og selvfølgelig i Danmark, hvor den bliver præsenteret på kulturmødet på Mors her i august.
  
 
Crowdfunding-premiere, med rabat og thunderclap
 
Vores crowdfunding-premiere den 2. september nærmer sig. Her vil man eksklusivt kunne købe de mindre Unbearable-skulpturer og derved støtte projektet. Man kan se en ufærdig Crowdfundings side her ( Det er det samme link, man skal bruge, når vi går i luften den 2 september.)
 
Vi er selvfølgelig sindssygt spændte og usikre på, hvordan det går. Skulpturerne har været udstillet på værkstedet, og folk er tilsyneladende helt vilde med at få en skulptur af den spiddede isbjørn.
 
De skal dog væbne sig med tålmodighed, for vi sælger dem kun igennem crowdfunding-siden, som først går i luften onsdag d. 2. september.
 
Skulpturerne er nummererede, og der er ikke så mange eksemplarer, så vi har lavet en speciel liste med folk, der får mails om vores crowdfunding kampagne og får speciel besked, når vi går i luften.
 
Rabat: I øvrigt er det en fordel at være de første, da vi på snedig købmandsvis giver speciel rabat til dem, der kommer først, for at få gang i salget fra starten. Cool  Kom på listen.
  
Hjælp os med et Thunderclap. I forbindelse med crowdfunding-kampagnen har vi fundet et sjovt program, hvor alle på én gang kan fortælle om kampagnen på facebook, twitter osv. På lanceringsdatoen vil der så komme et ”torden-klap” af beskeder omkring kampagnen, så den på én gang bliver kendt og det kunne jo være fedt. Hvis du vil hjælpe med at dele kampagnen på din facebook-væg eller mail, så klik her (og mange tak i øvrigt).
 
Yderlige oplysniger om  vores Crowdfundings projekt se intromail
 
 
 
 Folkmøde med tyveri af 13 Galschiøt-skulpturer (samt happenings og isbjørne)
 
 
Vi har været på ferie siden folkemødet i juni og har derfor ikke berettet om vores aktiviteter på det Bornholmske folkemøde.
 
Vi havde taget den store 3 meter høje originale Unbearable-skulptur med i voks, og det gav stor opmærksomhed, når vi arbejdede på skulpturen, der stod lige uden for vores telt.
 
Den 60 meter lange prostitutions-skulptur 550+1 havde præmiere på folkemødet, hvor den stod helt centralt. Den blev helt udsædvanligt godt modtaget, og folk var vilde med den – desværre vilde at nogle begyndte at brække de på-svejsede bronzeskulpturer af og stjæle dem.
 
Vi måtte dække skulpturen til om natten og lave afspærringer rundt omkring den om dagen, men alligevel blev der jævnligt stjålet skulpturer og inden folkemødet var færdigt, var der stjålet 13 skulpturer til en værdi af 35.000 kr!

Så folkemødet 2015 har mistet lidt af sin uskyld.
I øvrigt er det ret interessant og grotesk at tyverierne og hærværket foregik under et af de største politiopbud i Bornholms historie.
 
Godt råd til Søren Pind: Det er måske en god erfaring at sende videre til den nye justitsminister Søren Pind - End ikke en overvældende mængde af politifolk kan forhindre kriminalitet, der skal andre midler til.
 
Flygtninge skibet M/S Anton blev forbudt at ligge i Allinge havn, da der skulle være plads til lobbyisternes og partiernes luksusbåde. Men M/S Anton kom alligevel og lavede en lidt uautoriseret happening ude i rum sø foran havnen. Vi havde til lejligheden lavet nogle af kobber-flygtningeskulpturerne om og fyldt dem med skum, så de kunne flyde med hovedet lige over vandet.

Happeningen bestod af et fingeret flygtningeskib der gik ned og M/S Anton kom og fiskede "ligene" op af vandet. Bagefter sejlede skibet ind til Allinge havn med de "druknede" og blev modtaget af ”Læger” fra Amnesty International der lagde "ligene" i ligposer (bodybags). Det var ret uhyggeligt. Bagefter blev ligene båret ind på havnen midt i folkemødet, hvor de lå nogle timer.
 
Efter performancen tog Galschiøt de 10 flygtningeskulpturer og kastede dem ned i Allinge havn, hvor de lå og kæmpede for livet i vandet, mens festlighederne under folkemødet fortsatte. Et enkelt symbol på, hvad der foregår hver dag i Middelhavet og en yderst skræmmende kunstinstallation. Se billeder fra Folkemødet her.
 
 
Høfde 90 - den første permanente klimaflygtning
 
Skulpturdrukningen i Allinge havn har inspireret Galschiøt til at lave en speciel version af flygtninge-skulpturerne, som bliver forstærket med rustfrit stål og beton så de kan tåle både hærværk og de store bølger fra havet. Det er tanken, at vi vil tilbyde at opstille et eksemplar af disse originale skulpturer alle de steder, hvor flygtningeskibet har været.
 
Den første af disse skulpturer er netop blevet støbt fast ved Agger på spidsen af den store Høfde 90, der siges at være det længste man kan komme fra København. Skulpturen var en del af en ret god skulpturudstilling langs kysten. Flygtningeskulpturen blev bagefter doneret til Kystdirektoratet, og den vil blive stående permanent og skue ud over Vesterhavet og minde strandgæsterne om flygtningesituationen i Middelhavet. 
 
 
 
Højreradikal demonstration imod Flygtningeskibet:
 
Organisationen Levende Hav har haft Flygtningeskibet på en lille turné til Warnemünde / Rostock i Tyskland, hvor de generelt blev godt modtaget og fik delt mere end 5000 plakater ud. Der opstod et rigtigt godt samarbejde imellem flygtningeskibets besætning og de kirkelige organisationer, der står bag invitationen. 
 
Men for første gang blev de mødt af en moddemonstration. En gruppe ekstremt højreorienterede demonstrerede imod, at flygtningeskibet lagde til i havnen for at sætte fokus på flygtningesituationen i verden. Demonstranterne fortrak imidlertid ret hurtigt, da ivrige fotografer filmede dem, og efterfølgende kom politiet og tog rapport. Det er en skræmmende situation, at flygtningedebatten nu er så polariseret i visse steder i Tyskland, at man nu skal have politibeskyttelse for at vise kunst, der forholder sig til flygtninge i Middelhavet.
  
 
   
H.C. Andersenprisen
   
H.C. Andersenprisen: Vi har netop lagt lokaler til uddeling af HCA-prisen, hvor bl.a. værkstedets bronzestøber Søren Lilliendal Hansen er blev hædret med 25.000 kr. sammen med en del andre lovende kunstnere.
 
 
  EU parlamentet og Abrahams Børn
  
EU parlamentet og Abrahams Børn/Fundamentalism: Efter den succesfulde udstilling i Silkeborg af kunst- og dialogprojektet har vi været i venteposition ift. at få endeligt tilsagn om udstillingen i EU parlamentet. Men det er en lidt tung affære. På grund af terrorfare er udstillingen kommet op i præsidiet, som skulle have taget stillig d. 6. juli, men nu er det udskudt til september. Og da udstillingen allerede er berammet til uge 42 og 43 er der ved ar være lidt tidsnød. Det er ret træls at arbejde med EU's bureaukrati, men vi er ved godt mod.
 
Imedens står skulpturen ude foran værkstedet og venter. Vi er dog ved at klargøre den med nye skærme, der kan ses i sollys og kan tåle vind og vejr i længere tid. De er desværre vildt dyre, selvom vi køber dem direkte fra Kina - til gengæld bliver Fundamentalism-skulpturen ret flot med de nye skærme.
 
 
 
 
****** 
  
 Generel info om  Galschiøt
  
 introfilm om fundamentalism  og Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser.
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
 
Unbearable (den spiddede isbjørn):
 
Crowdfunding
 
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
Galschiøts hjemmesider: Galleri Galschiøt eller Galschøt hovedside
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: Galschøt hovedside
 tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense
  

 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -
  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info:  Galleri Galschiøt
 - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste