Nieuwsbrief | jaargang 32 | no 322 | november/december 2018
 
 
PRESENT !
kunst en design voor de feestdagen

24 november t/m 30 december

Ieder jaar wordt Kunstliefde in de decembermaand omgetoverd tot een ruimte vol verrassende en betaalbare kunst en design van o.a. Utrechtse kunstenaars en toonaangevende of veelbelovende ontwerpers. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen. 
 
Schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek, sieraden, en nog veel meer moois voor aantrekkelijke prijzen, tot max 500 euro.
Cash & Carry! Inpakken en meenemen dus. En, wie het eerst komt...
 
 
Feestelijke opening zaterdag 24 november 16.00 uur, welkom!
 
Deelnemers: Dorothé Arts, Atelier de Wijde Doelen, Jeroen Bakker Brugman, Hans van Barneveld, Roel Berg, Mariaan van de Berg, Petra Berghorst, Renata Berk, Rik Berkhout, Sanne Bloem, Ellen Blom, Etta Boerkoel, Frans Boon, Ank Bos, Carla Dekker, Hans Dillesse, Charles Donker, Marloes Elbertse, Marijke Elferink, Adrian Faes, Emmy Gostelie, Suus Groenleer, Bert de Groot, Inge van Heerde, Louise Hessel, Annet van den Heuvel, Truus van den Heuvel, Marin Hondebrink, Niels de Hoog, Luuk Huiskes, Zita Jansen, Frans de Jonge, Nienke Jorissen, Michiel Kagenaar, Harold van de Kamp, Keramisch Atelier, Han Kerkhoven, José van Kleef, Maria Klerx, Amerentske Koopman, Misja van Laatum, Adriaan Manten, Mai Linh Ly, gebroeders Miedema, Jeroen van Nijnatten, Gijs Pape, Carilijne Pieterse, Katharina PöhlmannArie van de Pol, Vera Pouw, Marike Reinhard, Maartje Roos, Erik Rijssemus, Astrid Rubie, Gerard van Santen, Loes Schellekens, Luuk Scholten, Nena Sesic Fiser, John Sikking, Walter Simon, Roland Sohier, Marike Stokker, Studio Tweemaal, Marjo Vaessen, Hendrikje Verbeek, Lou Vos, Alieske de Vries, Cas Waterman, Choi Wong.
 

 
 
Carien Vugts winnaar Kunstliefdeprijs 2018

 
 
Op 18 november werd de Kunstliefdeprijs 2018 uitgereikt aan Carien Vugts. De andere twee genomineerden zijn Lou Vos en Xandra van der Eijk. 

Uit het juryrapport;

'Zoals gezegd heeft het werk van de drie genomineerden voor de jury iets onbedoeld gemeenschappelijks, namelijk de thematiek van het tijdsverloop, het continuüm van de verandering. Nogmaals, we hebben daar niet specifiek op geselecteerd, maar het deed zich, achteraf beschouwd, voor. 
Degene die wij de prijs willen toekennen grijpt de tijd bij z’n kladden, maar wel verbloemd, bijna met handschoenen aan om zo dicht mogelijk bij het ongrijpbare te komen en de geest van de context niet te verstoren.' 
 
'Cariens werk doet ons denken aan 'A la recherche du temps perdu' waarin Marcel Proust herinneringen oproept aan zijn jeugd in de Franse provinciestad Combray. Alleen al de geur van een madeleine in een kopje thee, roept iets op dat veel belangrijker is dan alleen een herinnering aan vervlogen tijden; het gaat om de existentie van het bestaan, betekenis en het geven van een karakter aan een locatie'.
 
Lees hier het complete jury-rapport voor de drie genomineerden.
Meer over de Kunstliefdeprijs is hier te vinden.

 

 
Podiumavond Caravaggio 

 
Donderdag 13 december 20.00 uur
 
 
Michelangelo Merisi da Caravaggio, meestal kortweg Caravaggio genoemd, komt naar Utrecht. Deze Italiaanse kunstenaar zette in het eerste decennium van de 17de eeuw de kunstwereld volledig op z'n kop met duistere schilderijen waarin ambivalente figuren scherp zijn uitgelicht, als figuren in de films van Martin Scorsese.
 
Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa'
in het Centraal Museum houdt kunsthistoricus Bart Boon deze lezing bij Kunstliefde op donderdag 13 december, een dag voor de opening.
 
 
Aanvang 20.00 uur / ingang via de Lange Jufferstraat 2
 
Aanmelden als kunstenaarslid kan tot 15 januari!

 
 
 
 
 
 
 
Word ook lid van Kunstliefde !
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor en met Kunstliefde een aantal campagnebeelden, je komt ze tegen op o.a. social media. 
 

 

 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
 
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.
 
Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
Volg Kunstliefde ook op Facebook en Instagram!
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur