Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Wel en wee
  • Romi Laponder heeft besloten een baan te aanvaarden in het onderwijs. Tijdens de huisbezoeken ontdekte Romi dat haar hart ligt bij het zelf werken met kinderen. Romi zal Bij de hand dit najaar verlaten. Over de exacte datum zijn we nog in overleg.
  • Danielle Kronmöller is, zoals velen bekend, werkzaam in de uitvaartbranche. Zij gaat haar werk daarin verder uitbreiden en heeft Bij de hand dan ook verlaten. Dit, na bijna 12 jaar trouwe dienst, is voor ons allemaal even wennen.
  • Mirjam Fokker zal lange tijd haar werk niet kunnen oppakken. Na diverse onderzoeken heeft zij afgelopen week een verschrikkelijk bericht te verwerken gekregen. Er is bij haar een kwaadaardige tumor ontdekt. Deze is inmiddels verwijderd en op dit moment wordt er nagedacht over behandeling. Wij wensen haar hier alle sterkte mee. Haar “eigen” gastouders hebben wij afgelopen week geïnformeerd.
Alle veranderingen zorgen voor verschuivingen in de werkzaamheden. De komende weken zullen wij gebruiken hoe wij een en ander met elkaar gaan oppakken. De afspraken lopen door en kantoor is natuurlijk gewoon te bereiken van maandag t/m vrijdag voor jullie vragen. Wij zullen ons team in ieder geval gaan versterken met een nieuwe medewerker. Wij houden jullie op de hoogte en nemen, zoals geschreven, onze tijd om dit gedegen uit te denken.
 
Financiën en wijzigingen afspraken 2020
De uurprijs waarover de ouder Kinderopvangtoeslag krijgt toegekend wordt in 2020 6,27 euro. In 2019 bedraagt deze 6,15 euro.

Bij de hand zal voor 1 november 2019 laten weten of de tarieven van het gastouderbureau worden aangepast. Wij overwegen de tarieven te indexeren.

Zijn er wijzigingen per 1 januari 2020 die moeten worden verwerkt in een nieuwe overeenkomst, dan horen wij dat graag voor 1 november. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal weken opvang bij een vaste maandelijkse afspraak of eventueel een aanpassing in de uurvergoeding voor de opvang. Bij voorkeur ontvangen wij de wijzigingen via de mail.

Hebben jullie een overeenkomst die valt onder de regeling dienstverlening aan huis dan adviseren wij voor 2020 een minimale vergoeding van 11,50 euro per opvanguur. Dit is inclusief de 8% vakantietoeslag.
Ga samen in gesprek of een eventuele aanpassing van het tarief reëel is in jullie situatie.

De wijzigingen die wij al hebben ontvangen zullen wij verwerken na de herfstvakantie.
 
Bijeenkomst ondernemerschap
Wij hebben Gerhard Schintz gevraagd om voor ons een informatieochtend te verzorgen over de financiële kant van het gastouder zijn. Gerhard heeft zijn eigen administratiekantoor in Hengelo en is gespecialiseerd in de Gastouderopvang. Vragen die aan bod zullen komen zijn onder andere;
  • Wat is het (financiële) verschil tussen wel of geen zelfstandig ondernemer zijn als gastouder
  • Wanneer ben en blijf ik gezien worden als zelfstandig ondernemer
  • Welke kosten zijn allemaal aftrekbaar
  • Hoe kan ik het beste mijn administratie voeren
Ook is er voldoende tijd na de presentatie voor persoonlijke vragen over jouw opvang. Je partner is welkom.

Wanneer: zaterdag 9 november 2019, 10.00 – 12.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Waar: De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn
 
Ouders gezocht
Graag verwelkomen wij een nieuw lid voor de oudercommissie van Bij de hand. Wij vergaderen 2 x per jaar in Epe. Per oktober 2019 maken 2 ouders onderdeel uit van de oudercommissie. Laat gerust weten als je interesse hebt via welkom@bijdehand.nu. Of bel me via 0578-611555. Ik geef je graag meer informatie of breng je in contact met een ouder die lid is van de oudercommissie.
 
 Korte Veenteweg 4     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu