DenL Nieuws Support maart 2015
www.denl-business-support.nl
In 2015 heeft u in maart én april de tijd om aangifte inkomstenbelasting 2014 te doen. Doet u in maart aangifte? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de belastingdienst. Doet u aangifte tussen 1 april en 1 mei? Dan probeert de belastingdienst u ook voor 1 juli bericht te sturen. Echter hierover hebben wij geen zekerheid.
 
Zakelijke klanten met een eigen bedrijf zitten bij ons in de “uitstel”. Wij nemen op een later tijdstip contact met hen op.
   
  Betalingstermijnen, incassokosten en wettelijke rente
  Sluit u een overeenkomst met een bedrijf, overheid of consument? Dan geldt vaak een
  betalingstermijn. Deze termijn mag niet onredelijk zijn. Er is geen wettelijke minimumbetalingstermijn. De betalingstermijn staat meestal in de algemene voorwaarden van de overeenkomst.

  Wettelijke betalingstermijnen
  De betalingstermijnen bij overeenkomsten tussen bedrijven en bij overeenkomsten tussen bedrijven en overheden zijn wettelijk vastgelegd.
   
  Business-to-business (B2B)
  • Als u contractueel niets regelt, moet de factuur worden betaald uiterlijk 30 dagen na de dag van ontvangst van de factuur.
  • In de overeenkomst mag een langere betaaltermijn van maximaal 60 dagen worden afgesproken.
  • Een betalingstermijn van langer dan 60 dagen is alleen toegestaan als aangetoond kan worden dat dit voor geen van beide partijen nadelig is.
    
   Lenen van je B.V.
   Maak zakelijke leningsovereenkomst
   Wie met geld van de BV persoonlijke rekeningen betaalt of geld van de zaak gebruikt voor het financieren van bijvoorbeeld een huis of een auto, moet dat geld terugbetalen aan de BV. Lenen van je bedrijfsvermogen kan niet ongelimiteerd. Als je door het onttrekken van te veel geld je BV in gevaar brengt, kan er sprake zijn van onzakelijk handelen met ook voor jou als DGA de nodige financiële gevolgen.
    
     
    Rabo Scanner volgt Random Reader op
    De Rabobank introduceert de Rabo Scanner. Dit is de opvolger van de Random Reader. Met de Rabo
    Scanner krijgt u toegang tot de beveiligde online omgeving van de Rabobank. U zet met de Rabo Scanner uw digitale handtekening in Rabo Internetbankieren en Rabo Mobielbankieren. Ook gebruikt u de Rabo Scanner bij betalingen met iDEAL of online betalingen met een creditcard
    van de Rabobank.
       
      Opdrahtgever aansprakelijk bij onderbetaling
      Constructies waarbij werkgevers allerlei manieren bedenken om minder dan het minimumloon te
      betalen zijn vanaf 1 juli 2015 verboden. Zelfs de opdrachtgever kan zijn handen niet meer in onschuld wassen en wordt ook aansprakelijk bij misstanden. In de Tweede Kamer hebben alle partijen ingestemd met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS).
       
       
      Zes weken loon doorbetalen als AOW’er ziek is
      Per 1 januari 2016 hoeft u als werkgever niet meer 104 weken het loon door te betalen als een AOW-gerechtigde medewerker ziek wordt. De ministerraad is namelijk akkoord gegaan met een wetsvoorstel dat de loondoorbetalingsplicht bij zieke AOW’ers inkort naar zes weken.

         
        G-rekening wordt toch niet vervangen
        Het plan om de geblokkeerde rekening (g-rekening) te vervangen door een depotstelsel is definitief van tafel. De g-rekening maakt het mogelijk om inleners- en ketenaansprakelijkheid te voorkomen als u samenwerkt met bijvoorbeeld een uitzendbureau. De g-rekening blijft nu bestaan, maar zal in de toekomst wel worden aangepast. 
         
           
           
          U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
           
                 
           
           
          DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
          T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
           
          Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
          Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !