Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

Als bijlage bij deze nieuwsbrief ontvangt u het overzicht voor 2017 met daarop de data voor het inleveren van de uren (als u met maandstaten werkt), factureren, incasseren en uitbetalen gastouders.
 
Website Bij de hand
Wij zijn trots op onze vernieuwde website. Veel tijd en aandacht hebben wij hieraan besteed. De wijziging was van groot belang omdat onze oude site niet goed aansloot op een mobiel of tablet scherm. We hebben gekozen voor een hele opfrisbeurt en aanpassing. Neem maar gauw eens een kijkje op www.bijdehand.nu.

Onze medewerkers zijn in beeld onder het kopje “over ons”.

Het onderdeel “zoek gastouders” is het enige onderdeel dat we nog extra onder handen willen nemen. Hier zullen alle gastouders die voor ons werken op termijn te vinden zijn, nu zijn dit alleen de gastouders die een stukje schrijven. Ook zullen wij de vindbaarheid van onze gastouders nog optimaliseren via de zoekprogramma’s op internet.
 
Bij de hand Gastouderdag 2017
Op 20 mei 2017 organiseren wij voor de 2e keer onze Bij de hand Gastouderdag. Met deze dag dragen wij als bureau bij aan de ontwikkeling van onze gastouders. Gastouders: Zet de datum maar vast in de agenda. In maart kun je een officiële uitnodiging verwachten. Maak ook gerust collega gastouders attent op dit evenement.
 
App met informatie over infectieziekten in de kinderopvang
Mag een kind met ‘krentenbaard’ naar de gastouder? En hoe voorkom je dan dat andere kinderen ziek worden? Gastouders en medewerkers van de kinderopvang kunnen dat vanaf deze week opzoeken in de KIDDI-app. De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten.De KIDDI-app maakt informatie snel toegankelijk.

Kiddi is geschikt voor smartphones en tablets en is gratis te downloaden in de Apple store (Apple) en Play Store (Android).

De app is niet specifiek voor gastouders geschreven maar vanzelfsprekend is de informatie ook zeer zeker te gebruiken voor ons als professionals . Misschien zal het uiteindelijk handelen anders zijn in bepaalde situaties omdat groepen soms veel kleiner of anders zijn opgebouwd dan in de kindercentra.

Kiddi is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de GGD, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en het RIVM. Het RIVM is verantwoordelijk voor de inhoud en zorgt voor het actueel houden van de app.
 
Wijziging bereikbaarheid medewerkers Bij de hand
In de loop van januari zullen alle*relatiebeheerders rechtstreeks bereikbaar zijn via een mobiel nummer. De nummers en bereikbaarheid per medewerker zullen wij in een apartemail versturen aan zowel ouder als gastouder. Hierin zal de bereikbaarheid van jouw eigen contactpersoon worden beschreven.

Wij hebben altijd gemeend dat 1 nummer makkelijk was. Dit met het idee dat je dan altijd (minimaal 5 dagen per week van 09.00-17.00 uur) een medewerker van Bij de hand kunt spreken. Vanzelfsprekend blijft deze mogelijkheid bestaan. Wij merken alleen dat door het steeds flexibelere werken t.b.v. klant en medewerker een rechtstreeks nummer een efficiëntere oplossing kan zijn. Er kan dan namelijk ook gebruik worden gemaakt van sms en/of whatsapp.

Wij waren tot nu toe ook bereikbaar via het oude nummer van Rent-a-Parent 0570-600080. Dit nummer is vanaf heden niet meer in gebruik.

*Relatiebeheerder Ingrid Brinkman pakt haar mobiel nog even niet op. Zij is helaas voor de komende weken uitgevallen door de ziekte van Pfeiffer. De collega’s pakken de vragen en eventuele bezoeken met elkaar op.
 
EHBO herhalingen
Op 1 april vervalt er weer een groot aantal EHBO diploma’s van onze gastouders. Het is belangrijk zelf goed op de hoogte te zijn van de vervaldatum maar ook wij zullen je er persoonlijk op korte termijn aan herinneren.

Via www.cdbehbo.nl kun je je vervolgens aanmelden voor een herhalingscursus zodat je certificaat na de cursus kan worden verlengd. Bij specifieke Bij de hand avonden staat een speciale prijs van 30,00 euro vermeld, rechtstreeks te betalen aan Carla de Boer. Bij inschrijving op een algemeen dagdeel betaal je 35,00 euro. De bijdrage voor de verlenging van het diploma van 17,00 euro nemen wij voor onze rekening. De te maken kosten door jullie zelf zijn aftrekbaar voor de belasting. Het is een wettelijke plicht je EHBO up to date te houden. Als je rechtstreeks je certificaat of pasje ontvangt via een organisatie wil je ons dan wel het vernieuwde document mailen? Dan hebben wij ze weer “Bij de hand” in de dossiers.
 
 Korte veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu