Innehåll
 
- Optimalt vs maximalt
- Ny hemsida
- Statisk + dynamisk
- Nyttig äpplepaj

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
Moving speedcamera
 

Teknisk utveckling eller ... 
 
 
Hmmm, märkligt att den inte startar.
 
 
 
Citat 
 
 
What you do today can improve all your tomorrows.
 
 
(Om inte nyhetsbrevet visas riktigt klicka denna länk)
Optimalt är inte lika med maximalt
 
Så enkelt uttryckte Jacob Guidol (en av många mycket duktiga utbildare på Eleikos PT-utbildning). Detta är applicerbart på träning, arbete och faktiskt hela livet. Med andra ord "mest är inte bäst". Att träna eller arbeta maximalt ökar på trötthet genom att dra energi ur kropp och knopp och inte ge tillräcklig tid för återhämtning. I förlängningen innebär det risk för skador, ta felaktig beslut, låg effektivitet med mera. Ställ dig frågan: Vad är optimalt för mig (i både privat- och arbetsliv)? 
 
Ny hemsida
 
 
Efter att ha haft vår hemsida under ett antal år kändes det som att den behövde utvecklas och framförallt bli lättare att uppdatera snabbt. Jag är jättenöjd, ta en på www.personbasta.se. Skriv gärna några rader till jan.tern@personbasta.se vad du tycker om den nya hemsidan.

 
Statisk och dynamisk bålövning

 
Denna månads träningstips presentera en övning där musklerna i nedre delen av magen får arbeta statiskt (hålla en och samma position) och musklerna i sidorna får arbeta dynamiskt (röra sig). Klicka på bilden för att köra igång videon. Därefter är det bara ner på golvet och köra :-).

Äpplepaj utan socker och fett
 
 
Äpplepaj är väldigt gott, tyvärr är det inte det nyttigaste som du kan äta. Efter att letat runt på internet och gjort några egna modifieringar kommer här en äpplepaj som faktiskt är nyttig och dessutom smakar gott. Den kommer inte smaka exakt som en vanlig paj och den håller inte ihop lika bra som en vanlig eftersom när du tar bort en massa fett och socker påverkar det både smak och konsistens. Däremot är den fortfarande god. 
 
Till 6-8 bitar behöver du
 
4 medelstora äpplen
3 dl havregryn
3 dl vatten
3 äggvitor
100 gram keso
10 st grovhackade nötter
2 msk kokosflingor
 
Skala och skär äpplena i små bitar. Häll allt utom nötter och kokos en i en skål och blanda ihop väl. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en pajform som du smörjer. Häll blandningen i skålen och grovhacka nötterna. Sprid nötter och kokos över pajen och sätt in den i ugnen tills den får fin färg.
 
Ps. Äggulorna som blir över kan du steka och lägga på en smörgås eller använda till pytt i panna, det är ju synd att slänga bra mat.
 
För dig som är intresserad av mat, är vår senaste bok MATematikerna en riktigt bra investering. Följ länkarna till Bokus eller AdLibris >>
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se